To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galicjusz V6 i 163 kucyki

bbandi - 05-06-2018, 04:05

A jednak Ford :P

A serio to gratulacje - ładne autko
Te nawiewy otwierane i wysuwane pokrętło zmiany biegów :wink:

Mare - 06-06-2018, 18:58

I zmiana biegów F1 style za kierownicą ^^
czarny.marcin - 06-06-2018, 22:30

tylko kiera po niewłaściwej stronie , wiem wiem ale cena zakupu no i fakt iż można rejestrować w Polsce ale dla mnie to nadal bez sensu w ruchu prawostronnym
areksz121 - 07-06-2018, 00:07

czarny.marcin napisał/a:
tylko kiera po niewłaściwej stronie , wiem wiem ale cena zakupu no i fakt iż można rejestrować w Polsce ale dla mnie to nadal bez sensu w ruchu prawostronnym

Autor tematu wyraźnie napisał na poprzedniej stronie, że zostaje w UK, tylko dlatego (chyba) zmienił pojazd, aby bezpieczniej i wygodniej poruszać się po UK :wink:

czarny.marcin - 07-06-2018, 01:20

areksz121 napisał/a:

Autor tematu wyraźnie napisał na poprzedniej stronie, że zostaje w UK, tylko dlatego (chyba) zmienił pojazd, aby bezpieczniej i wygodniej poruszać się po UK :wink:

faktycznie przeoczyłem , nawet sam stwierdził że Galantem po UK ''niewygodna'' jazda więc odwrotnie także by nie zrobił :mrgreen:

Mare - 08-06-2018, 20:31

areksz121 napisał/a:
czarny.marcin napisał/a:

Tak dokładnie. Auto zmieniłem między innymi dla tego, że zostaję w UK i bardzo niewygodnie jeździło się z kierownicą po lewej.
Druga sprawa to to, że Galanta bardzo trudno byłoby zarejestrować w UK. Regulacje dotyczące korozji i wszelkich innych rzeczy są tu tak restrykcyjne, że nie przeszedłby MOT bez wkładu pieniężnego rzędu 6000Ł bądź więcej :P

PS: nie znalazłem w UK żadnego godnego egzemplarza Galancika, nawet Legnum czy VR4 są tu zadkością, bądź sa trzymane w prywatnych kolekcjach :P

Mare - 08-06-2018, 20:36

A przy okazji przyznam się, że jak jazda po lewej nie była żadnym problemem, tak przesiadka na prawą stronę auto, to ponowna nauka jazdy. przyzwyczajenia do odległości wzrok->krawędź jezdni są strasznie trudne do przezwyciężenia. :D podejżewam że dużo mniejsza widoczność w porównaniu do Gala nie pomaga :P
robertdg - 08-06-2018, 20:37

Mare napisał/a:
Regulacje dotyczące korozji i wszelkich innych rzeczy są tu tak restrykcyjne, że nie przeszedłby MOT bez wkładu pieniężnego rzędu 6000Ł bądź więcej
Serio? ja widziałem kilka vr-ek w których podłogi nie bylo a badania techniczne byly aktualne, i to żywcem dziury takie że można sie bylo przez nie wlamac do wnetrza auta ;-)

Zadowolenia z nabytku

jacek11 - 09-06-2018, 01:01

robertdg napisał/a:

Mare napisał/a:
Regulacje dotyczące korozji i wszelkich innych rzeczy są tu tak restrykcyjne, że nie przeszedłby MOT bez wkładu pieniężnego rzędu 6000Ł bądź więcej
Serio? ja widziałem kilka vr-ek w których podłogi nie bylo a badania techniczne byly aktualne, i to żywcem dziury takie że można sie bylo przez nie wlamac do wnetrza auta

To normalny kraj przecie jest :) trzeba tylko się zaznajomić 8)

Krzyzak - 09-06-2018, 22:59

BTW - to czerwone autko z avatara Piotrka stoi właśnie przed moim domem. Serio, serio ;)
Marcino - 11-06-2018, 09:10

Krzyzak napisał/a:
BTW - to czerwone autko z avatara Piotrka stoi właśnie przed moim domem. Serio, serio ;)

Czyli popsute jest... bo zajechało do watsztatu :)

Krzyzak - 11-06-2018, 14:03

To się okaże... Serwis jest mu niezbędny, tyle mogę napisać...