Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.
WreX - 12-11-2014, 16:49
Eh coś się Żona porzygała parę dni temu, coś jej pociekło z paszczy na zderzak po prawej stronie chłodnicy, a dokładnie przy kratce na dole zderzaka. Myślałem, przez chwile, że to pies mi oszczał zderzak, jednak na drugi dzień sprawdziłem nie wyschło, w miarę "oleiste" to jest, z tym, że da się rozróżnić stare krople od nowych. W zbiorniczkach ubytków nie widziałem... Muszę bliżej zbadać sprawe...
A tak btw:
~Mirek handlasz approved
Fajnie mieć chociaż na zdjęciach "idealny lakier" ;d
Sunderland86 - 12-11-2014, 17:09
Gdzie dokładnie się leje? Daj foto. Może masz nieszczelność w układzie wspomagania.
robertdg - 12-11-2014, 17:48
WreX napisał/a: | coś jej pociekło z paszczy na zderzak po prawej stronie chłodnicy, a dokładnie przy kratce na dole zderzaka. | Stawiam na Sunderland86 napisał/a: | nieszczelność w układzie wspomagania. | Bo w tym miejscu jest chłodniczka i lubi korodowac na objwmce tuż przy zaczepie od przy podłużnicy/poprzeczce wzmocnienia
WreX - 12-11-2014, 18:05
Sunderland86, jedna nieszczelność mnie zaskoczyła w wakacje ze wspomaganiem i mi z pół płynu od układu wspomagania zleciało trochę bym się zdziwił żeby znów było to samo, ale nie ukrywam, że to możliwe bo tam nieopodal jest chłodniczka od tego płynu no i ten nie wspomniałem bo koło akumulatora wisi OCT i on jest otwarty w sumie cały czas i nie wiem czy to nie z niego bryzgło, co nie zmienia faktu, że wcześniej się to nie zdarzyło tzn nie na zderzak...
Tak wiem "pięgny" zderzak... a raczej pieknie wypiaskowany....
No i OCT znajduje sie nad tym, dotknąłem wylewu i bardzo podobna konsystencja ale pewien nie jestem, troche jest ulany blok chłodnicy, musiałbym od dołu dokładnie spojrzeć ale to chyba to... oby...
robertdg - 12-11-2014, 18:07
Mi się wydaje, że pokazujesz lewa stronę auta (stronę kierowcy) a nie prawą, zrób zdjęcie w wiekszej perspektywie
WreX - 12-11-2014, 18:23
robertdg, yy bo to jest lewa... napisałem "z prawej" błędnie wybacz, bo wyobrażałem sobie, że stoje przed autem i zderzakiem i to była prawa... a to faktycznie lewa od strony kierowcy...
I tak jeszcze odbiegając od tematu pytanie do Moderacji:
dlaczego niezalogowani nie maja podglądu do działu "nasze miśki" wiem, że kiedyś było odblokowane, ale dlaczego się to zmieniło?
mkm - 12-11-2014, 19:08
WreX napisał/a: | I tak jeszcze odbiegając od tematu pytanie do Moderacji:
dlaczego niezalogowani nie maja podglądu do działu "nasze miśki" wiem, że kiedyś było odblokowane, ale dlaczego się to zmieniło? |
Eksperyment - czasowy.
WreX - 12-11-2014, 19:31
mkm, jak się mogę wypowiedzieć, to jestem na prawie na "nie" bo np znajomi jak chcą zdjęcia pooglądać czy inne samochody to wejść nie mogą. Z drugiej zaś strony cenie sobie prywatność i ma to jakieś plusy ;>
WreX - 23-11-2014, 13:33
Wpadł zimowy setup, nie no kiedyś gadałem, że nie czuje różnicy między 17 a 15 bo mało jeździłem, jest i to spora... i auto zaczęło przyspieszać ;p Chyba chce 16... myślę, ze na lato optimum by było 205/16/55 raz, że średnica najbardziej zbliżona do tej zalecanej przez producenta (195/60/15) no i jednak felga nie dostaje tak po dupie i zawieszenie. Starzeje się chyba...
Ktoś aprobuję na moje 17 z oponami 7 i 6mm ? (pytam całkiem poważnie, dwie felgi krzywe tragedii nie ma, mogę oddać na swój koszt do prostowania "profesjonalnego" (metoda na gorąco) opony ContiSport2 ponad 6mm 215/45/17 i Pirelli K7 P1 centuro 205/50/17 7mm z hakiem z tamtego roku jakby co to PW)
Fragu - 23-11-2014, 17:20
WreX napisał/a: | Chyba chce 16... myślę, ze na lato optimum by było 205/16/55 raz |
Potwierdzam, ja jestem baardzo zadowolony!
WreX - 23-11-2014, 20:35
Fragu, No dlatego chce ;p
A powiedz mi, czujesz różnice w przyspieszaniu z wtedy jak miałeś 215 czy tam 225?
sveno - 24-11-2014, 01:43
WreX napisał/a: | na lato optimum by było 205/16/55 |
Koła 55cali pimp maj rajd:
Fragu - 24-11-2014, 07:05
WreX, w porównaniu do 225 czuć różnice...
WreX - 24-11-2014, 10:34
sveno napisał/a: | Koła 55cali pimp maj rajd:
|
Łohohoho pomyliło mi się
Fragu, tak myślałem, przynajmniej jakaś "misja" jest na zimę w takim razie.
WreX - 09-12-2014, 17:08
Mógłby ktoś doradzić co i komu i jak to oddać i co kupić żeby to w miarę tanio ogarnąć? Dowód mi zabrali a nie mam teraz pieniędzy to robić na 100% a potrzebny mi samochód niestety... Jest w ogóle szansa, żeby blacharz ogarnął te rzeczy?
|
|
|