[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - MMCS - Mitsubishi Multi Communication System
grzesiopol - 16-03-2019, 13:20
Ok.
Na początek to pamiętaj nie ma czegoś takiego jak radio Rockord Fosgate, każde radio oryginalne obsługuje RF. RF to dodatek do oryginalnego radia plus znaczek na panelu, wzmacniacz, inne głośniki niż oryginalne. Wtedy całość jest jako RF.
Ludzie tak na przyszłość to nie dajcie się nabić przez sprzedawców na aukcjach, gdzie wystawiają radio Rockford Fosgate za dużą kasę często dwukrotnie więcej niż zwykłe. To jest to samo radio czy w zwykłe czy tak zwane Rockford Fosgate.
Masz zwykłe radio ze zmieniarką i chcesz zamienić na radio z nawigacją.
To co wrzuciłeś czyli to E-02 wejdzie ci p&p. Stare wyciągasz nowe wkładasz, dwie wtyczki ze swojego radia podłączasz do kostek tych białych, trzecia kostka jest/powinna przypięta do wiązki za radiem i ją podłączasz do tej trzeciej białej wtyczki.
Musisz dokupić sobie tylko ramkę do outlandera na radio z nawigacją.
Zestaw głośnomówiący pozostaje działający.
Kamera to już jak chcesz albo oryginalną tylko nie wiem czy będziesz miał u siebie oryginalną wiązkę. Albo dokupujesz aftermarket. W obydwu przypadkach musisz sobie dokupić kostkę do kamery lub kombinować z dostępnych. Bo to radio co wstawiłeś nie ma tej kostki.
lukanio - 16-03-2019, 17:59
I bardzo dziękuję za info, pewnie jeszcze wrócę z pytaniami jak dojdzie do mnie ale to już przy lepszej pogodzie.
m4rud3r - 18-03-2019, 18:18
Panowie i Panie krótkie pytanie:
Pytanie 1:
Jak w MMCS W-15 wejść do menu serwisowego ? (tego ukrytego)
Pytanie 2:
Miał Ktoś może "nie można odczytać karty z mapami. sprawdź kartę z mapami" oraz"Błąd podczas tworzenia kodu rejestracji dysku mapy" ??
Wczoraj wszystko było ok, a dziś od rana takie komunikaty ......
Piotr81 - 20-03-2019, 14:50
Witam
Proszę o informację czy ktoś wie jak skonfigurować telefon Z MCS tak aby można było odbierać połączenia na zestawie głośnomówiącym ?
[ Dodano: 20-03-2019, 14:53 ]
Witam
Proszę o pomoc ze skonfigurowaniem telefonu z zestawem głośnomówiącym MCS
[ Dodano: 21-03-2019, 12:38 ]
Witam Ponownie
Telefon udało się sparować z MCS jednak nie wiem jak przenieść listę kontaktów z telefonu do Mitsubishi Multi Communication System . Prosze o pomoc w tym temacie
Pozdrawiam
grzesiopol - 21-03-2019, 13:02
A poszukać to nie łaska.
m4rud3r napisał/a: | Pytanie 1:
Jak w MMCS W-15 wejść do menu serwisowego ? (tego ukrytego) | http://faq.out-club.ru/do...1732AB00ENG.pdf
1.Press "MAP" button and "SETTINGS" button at the same time for at least 3.5 seconds.
Piotr81
Po pierwsze instrukcja obsługi do Lancera.
Po drugie na forum kilka tematów w tym:
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?p=1541643#1541643
Po trzecie jak zwykle prosicie o pomoc a nawet nie łaska napisać co macie łącznie z podaniem modelu radia.
m4rud3r - 21-03-2019, 21:03
Grzesiu, a czym sobie zasłużyłem na taką uszczypliwość z Twojej strony ? Napisałem W-15, więc podałem chyba model radia .
grzesiopol napisał/a: | A poszukać to nie łaska.
m4rud3r napisał/a:
Pytanie 1:
Jak w MMCS W-15 wejść do menu serwisowego ? (tego ukrytego)
http://faq.out-club.ru/do...1732AB00ENG.pdf
1.Press "MAP" button and "SETTINGS" button at the same time for at least 3.5 seconds. |
To z linka który wysłałeś to nie W-15 a W-12 to po primo (inny układ przycisków).
Po secundo już próbowałem kombinacji: INFO/SET + MAP , INFO/SET + NAV i to nie działa bo nie wchodzi w ukryte menu.
A po trzecie dla potomnych (bo właśnie odkryłem): aby wejść w ukryte menu w W-15 trzeba trzymać przycisk INFO/SET + górny przycisk (strzałka w prawo, "następny") SEEK TRACK
Po czwarte: PEACE !
Jak rozumiem z mapami nikt nie miał problemu, że karta mu zdechła sama z siebie siedząc w radyjku ?
grzesiopol - 21-03-2019, 21:41
m4rud3r to ostatnie zdanie nie było do ciebie tylko do tych co piszą pomocy a nawet nie napiszą do czego ta pomoc.
Znalazłem pierwsze z manuali to wkleiłem, to W-xx nie zgłębiałem. Dlatego napisałem aby poszukać skoro nie miałeś odpowiedzi. To szukanie to do wszystkich się tyczy bo większość problemów opisane.
Sorry jeżeli to tak odebrałeś.
Dobrze, że chociaż dopisałeś jak tam wejść bo większość ludzików nawet jak coś potem znajdzie to innym nie podpowie.
Co do mapy to może karta padła, ale to takie moje przypuszczenie, jak pisałem te W to nie moja bajka.
m4rud3r - 21-03-2019, 22:02
Nie ma sprawy , no offence
Najbardziej wkurza mnie to, że dzień wcześniej byłem w trasie, na navi, normalnie wszystko działało, a na następny dzień error i do dziś nie działa .... Poszperałem po tych głębszych menu i wszędzie w opcjach związanych z mapami jest ERROR Będzie pewnie trzeba kupić nową kartę z mapami i tak się to zakończy
grzesiopol - 23-03-2019, 07:27
W sprawie karty pisz do kolegi tokyo.
m4rud3r - 23-03-2019, 17:21
Już skontaktowałem się z Nim. Muszę podesłać mu moją, spróbuje uratować jeżeli się da Ale sam fakt że zdechło to już jest agresja !
naza13 - 31-03-2019, 21:21
Witam,
Chcę kupić Lancera rocznik od 2008 do 2010 i mam dylemat. Lepiej kupić Lancera ze zwykłym radiem (tańsze o kilka tyś) i wymienić go na jakieś z nawigacją na allegro ~1500zł. Czy lepiej kupić już Lancera z oryginalną nawigacją?
Czy oryginalna nawigacja nie ma słabej rozdzielczości wyświetlacz? (jednak to 10 lat temu) a nowa z allegro chyba będzie miała lepsza rozdzielczość?
Czy radio z allegro da radę na nagłośnienie rockforda + tuba. Czytałem, że te z allegro maja na wyjściu 4x45W czy to nie za mało?
Znowu radio z alledrogo ma system android co pozwala na większą manipulację z bajerami.
Chciałbym poznać wasze opinie i co byście wybrali
Dzięki
HUGIO - 31-03-2019, 21:33
Osobiście teraz bym wybrał wersję bez MMCS i kupił jakiegoś chińczyka 2DIN głównie ze względu na połączenie z telefonem oraz aplikacje (aktualne mapy). Oryginalna daje dostęp do ustawień "komfortu", ale to w sumie ustawiłem sobie wszystko raz chwilę po zakupie i nigdy więcej w to nie wchodziłem. Ostatnio prawie cały czas jeżdżę z wygaszonym ekranem, tylko czasami sprawdzam "historię" podróży. W sumie można by teraz założyć chińczyka i sprzedać oryginalną, ale mam starą(E-02), a ogłoszenia z tą wersją wiszą czasem ponad rok, więc duża strata pieniędzy i mała szansa sprzedaży za rozsądną cenę.
Co do zakupu konkretnego "zamiennika" poczytaj: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=47622 tam są opisane bolączki takich nawigacji, ich rozwiązania oraz kupione egzemplarze
naza13 - 31-03-2019, 22:19
A MMCS nie ma aktualizacji map?
Dużo osób tam pisało, że mają problemy z chińczykami, cicho grają głośniki, trzeszczy itd i tego się obawiam
tyku - 31-03-2019, 23:20
Dla mnie MMCS jest niezastąpiony w tym samochodzie, ze względu na zmiany funkcji komfortu i wyświetlanie komunikatów obsługi. Bardzo dobrze współpracuje z RF, a to podstawa.
Mapy stare, ale każdy teraz ma telefon i korzysta z map Google i Yanosika.
Wsiadam do samochodu, telefon łączy się z zestawem głośnomówiącym, komunikaty z yanosika mam na bieżąco. Chcę skorzystać z nawigacji, mówię „ok google” i asystent mi pomaga.
Molo - 01-04-2019, 10:59
Aktualnie posiadam MMCSa C-02 z 2011r (mapy 2017) - czyli najpełniejsza wersja z z USB, obsługą książki tel. i BT audio stream.
Właśnie przechodzę małymi krokami na W-12.
|
|
|