Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc
Arturro-86 - 07-01-2011, 14:32
Wogóle - odwilż dłuższa się zapowiada to i może jakoś prace przy Galancie ruszą bardziej do przodu
W sumie to i tak szacun, że Ci się chciało tak wiele rzeczy w takie mrozy robić Ja wymieniałem olej w te mrozy i tak ze 3h jeszcze czułem później mrowienie w rękach
Wszyc - 07-01-2011, 17:51
Prace nie ruszą do przodu pierwsze bo jestem przed sesją drugie że muszę wyjąć silnik by docisk ze sprzęgłem założyć a nie mam garażu z wyciągarką do silników ani dostępu do niego
Jak bym wiedział że docisk nie będzie pasował już wcześniej bym go kupił i wsadził razem z silnikiem przed 2011 by jeździł pewnie
BeNeK - 07-01-2011, 18:19
No to życzę powodzenie z galantem i na sesji ;D
A jak tam z elektryką ? Uporałeś się już ?
Wszyc - 07-01-2011, 18:50
nie uporałem się bo auto za daleko stoi od domu i nie doprowadzę przedłużacza by polutować to co trzeba ale elektryka to najmniejszy problem w samochodzie w swapie przynajmniej dla mnie
Wszyc - 08-01-2011, 05:27
Instalacja rozruchowa zrobiona
Tak to mniej więcej wygląda
Andrew - 08-01-2011, 08:58
Wszycu Ty w ogóle śpisz To kiedy planujesz ukończyć projekt?
Maretzky85 - 08-01-2011, 10:48
Wygląda jak schemat kanalizacji , ewentualnie schemat sieci RTV :>
W każdym razie, ja uważam, że jest błędna, ale to jak Wszyc będzie chciał poznać moją opinię, to zadzwoni Bo mi się nie chce rozpisywać
Wszyc - 08-01-2011, 12:45
No połączenie ECU ze stacyjką jest oddzielne a nie wspólne przed przekaźnikiem zapłonu bo przekaźnik zapłonu jest podłączony na start a ECU na ON tylko już mi się tam bazgrać nie chciało i jak co to tylko wycinek
Reszta jestem święcie przekonany że jest ok wyjdzie w praniu
rosomak1983 - 08-01-2011, 15:28
Wszyc, ciekaw jestem czy od poczatku reaktywacji miałes juz takie plany w głowie
Wszyc - 08-01-2011, 16:10
nie no na początku reaktywacji myślałem od 3.0 v6 twin turbo ale za droga bajka się okazała potem miało być 3.0 V6 24v wolnossące ale dorwać takiego dawce w manualu to cud aż w końcu kolega powiedział że ma 4G63
Już w pierwszym poście w tym temacie jest pomysł 3.0 V6 twin turbo a samochód wtedy nawet nie palił jeszcze
Pisałem wtedy że wiem z czym się to wiąże tiaaaa pewnie dobrze że wiedziałem gdzie się olej wlewa do silnika nie no miałem tam wyobrażenie że ciężka i droga sprawa jak na swój brak wiedzy ale na pewno nie zdawałem sobie sprawy że aż tak ciężka
Wszyc - 08-01-2011, 23:26
W tym roku jeżeli swap się powiedzie będę myśleć nad przeróbkami wnętrza nie dużymi co prawda i będę badał zachowanie samochodu poznać jego słabe i dobre strony muszę by wiedzieć w jakim kierunku iść w dalszych modyfikacjach moc to jedno a prowadzenie to drugie muszę na zamkniętym odcinku pociągnąć go do jego granic by pokazał mi swoje słabości, 100metrowy slalom między pachołkami powinien byś wystarczającym sprawdzianem
Wszystkie przeróbki wnętrza też będą dotyczyć ustawień pod siebie auto jest zrobione dla ogółu a nie dla jednostki i trzeba to zmienić, a po testach będę wiedzieć czego spodziewać się po samochodzie wolę się dowiedzieć tego teraz niż pod czas awaryjnej sytuacji na drodze od której może zależeć czyjeś życie
Druga sprawa że będę powoli auto do sportu przygotowywać więc wypadało by też potrenować swoje umiejętności jazdy nie daleko jest awaryjny pas startowy co prawda jest tam normalny ruch drogowy ale na końcu pasa jest taka zatoczka do kołowania samolotu wyłączona z ruchu świetne miejsce na postawienie paru pachołków jak skończę swapa co planuję tak na początek kwietnia najpóźniej to jeszcze tak z tysiąc km na dotarcie nowego silnika i wypłukanie wtrysków a potem na lato zobaczymy do czego galant jest zdolny
BeNeK - 09-01-2011, 10:08
nonon spoko .... Mam pytanie jak już złożysz napęd to będziesz zakładał go Gala turbo ?
rosomak1983 - 09-01-2011, 14:46
| BeNeK napisał/a: | Mam pytanie jak już złożysz napęd to będziesz zakładał go Gala turbo ? |
no raczej
Wszyc - 09-01-2011, 17:27
Przypuszczam że może być nawet szybciej turbo niż napęd się zobaczy co będzie łatwiej dostępne
Wszyc - 19-01-2011, 02:27
Przeczytałem sobie swój pierwszy post w tym temacie ale się uśmiałem aż musiałem wyedytować i dodać komentarz
|
|
|