[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Przegląd techniczny - gdzie, co i za ile ?
DjQuest - 05-09-2012, 07:47
Decyzje na pewno była słuszna. Sprowadzenie z Holandii błyskawiczne to mnie rozsmieszyło bo nie realne w czasie, a taki przewód w wiekszosci hurtowni w Polsce bez problemu..Cenna trochę duża bo cały wysprzęglik to koszt ok. 250 zł wiec sam przewód drogo.
ambasador23 - 05-09-2012, 22:28
I tutaj właśnie zataczamy koło, bo z pewnością za rok gdy skończy mi się okres gwarancyjny w pierwszej kolejności sprawdziłbym ile by mnie to kosztowało poza serwisem, chociaż jak pisałem w tym wypadku bardzo ważny był dla mnie czynnik czasu (i mam w nosie czy faktycznie ściągali to z Holandii, dla mnie ważne było, że auto było gotowe następnego dnia, nie jak początkowo sugerowano po 3-4 dniach). BTW dokładnie jest to 2348A130 przewód sprzęgła.
Z resztą nie oszukujmy się standardowa wymiana oleju w Polsce kosztuje ok. 100-150zł co stanowi koszt oleju + filtr, bo wymiana u lokalnego mechanika jest w cenie oleju, w serwisie kosztuje nas to sporo więcej. Także z pewnością za rok podobnie jak teraz 'marmach' będę się rozglądał za jakimś solidnym warsztatem "na mieście".
reneyvan - 08-09-2012, 09:25
I przegląd w Auto Club Szczecin.
850 PLN z materiałami z serwisu.
Czas przeglądu 4 godziny. Auto umyte.
Btw.
Jako wóz zastępczy dostałem Huyandai i30. Zrobiłem rundę po mieście i poczułem się sfrustrowany.
Niby 1.6 i 126 KM w benzynie, ale ze startu do około 3500 RPM zbierał się zdecydowanie lepiej niż Misiek no i ma 6 - ty bieg.
Po przeglądzie przesiadłem się do Lancera i do czasu wyjechania na trasę i wejścia na obroty czegoś mi brakowało
mjsystem - 08-09-2012, 14:18
A ja dziś zaliczyłem pierwszy przegląd techniczny na Stacji Diagnostycznej. Pierwsza pieczątka w dowodzie rejestracyjnym
ASO mam w i cały proces serwisowy na 3lata/60tys.km robie sam u kolegi MM A co
Tauros - 21-09-2012, 20:15
RMFilipowicz 725zl - przeglad po I roku/20tys.
Kilka usterek zgloszonych, piski hamulcow zniknely (przesmarowali), stuki w zawieszeniu prawy tyl (podpory stabilizatora tyl - jutro do wymiany), dopasowanie zderzaka do maski i lamp (poprawione)
2 miesiace temu zglaszalem wytarta listwe ozdobna na drzwiach kierowcy, po awanturze i kilku telefonach w okresie 2 miesiecy od zgloszenia, jeszcze raz zrobili zdjecia, bo stwierdzili, ze pierwsze byly zle zrobione i ponownie zgloszenie jest przyjete i wyslane do MM Polska.
Pinio1969 - 21-09-2012, 22:24
Witam,
czy może ktos polecić jakiś serwis w Gdyni lub okolicy. Mam 3 przegląd, mocno się nad nim zastanawiam, ale chciałbym wrazie czego mieć wiedzę czy jak się zdecyduje jest do kogo sie udać za rozzsądną cenę .
Lucas123w - 21-09-2012, 22:35
Mitsubishi Plichta Gdynia ul. Morska 80
Czy ceny są rozsądne tego nie wiem, chyba normalne. Najlepiej do nich zadzwonić, wszystko powiedzą co i jak, razem z ceną.
Serwis na wysokim poziomie mogę polecić.
Pinio1969 - 22-09-2012, 07:30
Lucas123w napisał/a: | Mitsubishi Plichta Gdynia ul. Morska 80
Czy ceny są rozsądne tego nie wiem, chyba normalne. Najlepiej do nich zadzwonić, wszystko powiedzą co i jak, razem z ceną.
Serwis na wysokim poziomie mogę polecić. |
Ok, dzięki. Sprawdzę i jakby co wrzucę info
JCH - 22-09-2012, 11:10
Czy ceny są rozsądne tego nie wiem, chyba normalne. | Ostrożnie, mogą obiecywać góry złota
Kjuba - 25-09-2012, 15:23
ja miałem 2 przegląd przy 24 tys. cena z pakietem klimy i przeglądem perforacji nadwozia 1600 zł... załamka... dobrze że za rok już nie muszę
PaczekDNA - 26-09-2012, 10:14
Melduje pierwszy przegląd gwarancyjny mojego zagazowanego lancera 1,8 LPG.
Zrobiłem przegląd w Warszawie w Auto GT, wcześniej wysłałem mail do dwóch serwisów ale tylko ten mi odpisał jakie ceny itd.
Przypomniałem się o zniżce dla mitsumaniaków już podczas składania zamówienia.
Zapłaciłem 593zł, olej miałem swój. Auto wyczyszczone i wypucowane po równych 3h stało i na mnie czekało a Pani z serwisu odprowadziła mnie pod autko. Ja akurat czekałem na swoje auto, na górze mają miłą poczekalnie: tv, kawka, wifi. Ważna sprawa o której warto wspomnieć to przeszklona ściana poczekalni z której widać serwis z góry.
W skład przeglądu wchodziło między innymi czyszczenie hamulców i muszę przyznać, że naprawdę były wyczyszczone, Pan serwisant naprawdę się przykładał.
Po powrocie do domu zauważyłem małą niespodziankę:) Reszta oleju która została w litrowej butelce została zapakowana w futerał castrola który przyczepia się na rzepy do tapicerki w bagażniku. Polecam:)
Dodatkowa kwestia dla ludzi z poza Warszawy to bardzo dobry dojazd z S8.
gzesiolek - 26-09-2012, 10:14
Kjuba napisał/a: | 1600 zł. |
Ja ze swoim olejem tyle zaplacilem za 2 pierwsze przeglady (wliczajac cene oleju)
Dziwic sie, ze ludzie nie chca Mitsu jezdzic jak sa tacy ASO-zdzieracze...
gvizdek - 13-10-2012, 15:01
Lancer 2008
Przebieg: 50300 km
Ja dzis dokonałem czwartego przeglądu Lancera, po raz pierwszy poza ASO.
Cena 670 zł = przegląd + filtry + olej + wycieraczki + płyn hamulcowy
Niestety do wymiany tarcze i klocki z przodu, przedni amortyzator i pojawil sie luz na poduszce silnika
Nie dawno na forum widzialem jak mozna zmienic komunikat na komputerze dotyczące nastepnego serwisu. (niestety nie mogę odszukać tego tematu)
Czy ktos może przypomnieć jak to należy wykonać?? niestety nie mam tego ustawionego i ciagle piszczy
.swat. - 15-10-2012, 19:26
Melduję:
Przegląd gwarancyjny po 2 latach użytkowania wykonałem tak jak w roku poprzednim w Margo w Gdańsku.
1. przegląd po 2 roku
2. przegląd powłoki lakierniczej
3. wymiana oleju, filtra oleju, f. p. pyłkowego
4. przegląd alarmu
Całość wyniosła mnie około 850 złotych ( nic nie targałem ze sobą).
Myślałem, że sam kupie wcześniej olej ( Castrol SLX 5W30 LL PF) ale gdy porównałem cenę na alledrogo i w serwisie ostatecznie z rabatem wyszło prawie na tyle samo.
Tak jak rok temu jestem zadowolony z obsługi i fajnego podejścia personelu. Serwis wykonano bardzo szybko, auto wypucowane zewnątrz i wewnątrz- po odbiorze wyglądał jak z salonu. Auto zostało dokładnie sprawdzone.
Porównując z innymi serwisami z 3City oferującymi przegląd Japończyków uważam, że jak na ASO cena naprawdę była niewygórowana a w kilku przypadkach gdy wstępnie sprawdzałem nawet niższa.
Tak więc po 2 serwisach mogę ich szczerze polecić.
Pinio1969 - 15-10-2012, 20:11
Serwis na wysokim poziomie mogę polecić. |
Jadę w czwartek zobaczymy co i jak.
No i po 3 przeglądzie.
Obsługa bardzo przyjemna, Ponieważ miałem swoje rzeczy za wyjątkiem filtra oleju, uszczelki i baterii do klucza cena obsługi nie wyszła masakryczna . Dodatkowo poprosiłem o obsługę klimy i odgrzybianie oraz ... powołując się na forum Mitsumaniaków o zniżkę .
Podsumowując: samochodzik zalany MOTULEM (własny - za namową SILVERRR-a), wymieniony płyn hamulcowy (własny - dzięki SILVERRR ), filtr powietrza (własny - znowu podziękowania dla SILVERRR-a ), filtr kabinowy węglowy (własny), filtr oleju + uszczelka, bateria do pilota i wymiana czynnika klimy wraz z odgrzybianiem, zostawiłem w serwisie 579, 27 PLN.
I na koniec to co najprzyjemniejsze i nie do uwierzenia . Ostatni przegląd robiłem w Szczecinie i trwała .... 4 godziny z hakiem i dostałem samochód brudny bo ... mają nieczynną myjnie ;(. Tutaj uwinięto się w godzinę samochód umyty i odkurzony Można ? Można
Lucas123 miał racje.
Dodatkowo dostałem informację, że :
- klocki hamulcowe pomimo 40 000 są niezjechane , zobaczymy może do wiosny wytrzymają
- dla klientów PLICHTA oferuje wymianę opon zimowych w cenie promocyjnej
Chciałbym również podziękować koledze SILVERRR-owi za pomoc i przede wszystkim spotkanie .
POZDRAWIAM
|
|
|