To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak wino...

Jackall - 02-02-2012, 10:22

sveno napisał/a:
mam nadzieje, że skóra z boczków nada się na podmianę uszkodzonej części fotela i że tapicer nie będzie miał z tym problemu
Nie chce Cię martwić ale na boczkach jest zupełnie inna niż na fotelu (boczki to najprawdopodobniej skaj)

sveno napisał/a:
wojzi napisał/a:
Rób listę chętnych do podziwiania
co tu podziwiać? Jacek Jackall ma taką samą od dawna więc chyba już miałeś okazję zobaczyć
Miał okazję nawet się na niej przejechać :P nie zmienia to jednak faktu, że nowości lepiej się ogląda :wink:
sveno - 05-02-2012, 23:17

Jackall napisał/a:
Nie chce Cię martwić ale na boczkach jest zupełnie inna niż na fotelu (boczki to najprawdopodobniej skaj)
:( trudno, mam nadzieje, że tapicer coś dobierze pod kolor.

Pytanie do tych którzy malowali Motipem do skór i plastiku swoją kierownicę: czy pod ten lakier stosuje się jakiś podkład? Czy nanosimy go bezpośrednio na odtłuszczoną powierzchnię? Pytam, bo chcę tym prysnąć deskę rozdzielczą :)

Hugo - 05-02-2012, 23:19

sveno napisał/a:
Pytanie do tych którzy malowali Motipem do skór i plastiku swoją kierownicę: czy pod ten lakier stosuje się jakiś podkład?
Ja tylko odtłuściłem i po 0,5 roku kierownica znów robi sie żółta.
deejay - 05-02-2012, 23:23

sveno napisał/a:
Pytanie do tych którzy malowali Motipem do skór i plastiku swoją kierownicę: czy pod ten lakier stosuje się jakiś podkład?

Tak , specjalny podkład do tworzyw sztucznych

Używam takiego http://sklep.motip.pl/41-...nych-400ml.html

sveno - 05-02-2012, 23:44

ok, czy jedna puszka podkładu i jedna lakieru (po 400ml każda) wystarczy mi na deskę? Czy odrazu zaopatrzyć się w cztery?

W piątek jadę na wieś, w sobotę walczę od rana, plan jest taki: ja wybebeszam kabinę do gołej blachy, walczę z ewentualną korozją, a Magda w tym czasie czyści plastiki i fotele, a brat lakieruje deskę :) wykładzina podłogi już w piątek pojechała do czyszczenia chemicznego. Mam ambitny plan pojechać w niedzielę do kościołą w skórach, ciekawe czy się uda. :twisted:

Hugo - 05-02-2012, 23:48

sveno w takim mrozie takie prace? Ty jesteś szalony.
deejay - 05-02-2012, 23:49

sveno napisał/a:
Mam ambitny plan pojechać w niedzielę do kościołą w skórach, ciekawe czy się uda.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

sveno - 06-02-2012, 00:16

Hugo napisał/a:
sveno w takim mrozie takie prace? Ty jesteś szalony.
mróz nie straszny jak się ma do dyspozycji ogrzewany garaż i komorę do lakierowania w której jak trzeba to jest ponad 40 stopni, także można w samych gaciach pracować :twisted: powiedziałem bratu, że na weekend rezerwuję te 2 pomieszczenia, dużo mu pomagałem przy budowaniu tego i mam nadzieję, że nie będzie miał żadnego auta do roboty w tym czasie :)
deejay, z czego się cieszysz? :axe: Z tego, że chodzę do kościoła (czasami), czy z tego, że za nic nie uda mi się w jeden dzień wyjąć deskę, pomalować i zmontować wszystko do kupy? :twisted: Ostatnio to przerabiałeś i śmiejesz się ze mnie bo nie wiem na co się tak naprawdę porywam? :)

Juiceman - 06-02-2012, 00:33

Raczej o deske mu chodzi xD
wojzi - 06-02-2012, 00:38

sveno napisał/a:
deejay, z czego się cieszysz? :axe: Z tego, że chodzę do kościoła (czasami), czy z tego, że za nic nie uda mi się w jeden dzień wyjąć deskę, pomalować i zmontować wszystko do kupy?

Z tego że chodzisz do Kościoła w skórze :P

sveno - 06-02-2012, 00:43

wojzi napisał/a:
Z tego że chodzisz do Kościoła w skórze :P
no fakt, mogło to tak zabrzmieć, ale wiadomo o co chodzi :) nie ja mam być w skórze tylko Forfiter :)
Juiceman napisał/a:
Raczej o deske mu chodzi xD
może nie będzie tak źle :) może uda się w piątek zacząć. W deskach już robiłem. Podobną operację wykonaliśmy ze szwagrem w jego A3, co się okazało niepotrzebne, ale daliśmy radę :)
sveno - 06-02-2012, 13:28

brat odebrał wykładzinę podłogi z "pralni"
tak wyglądała przed:

:shock: :shock: :shock: :shock:

a tak po:

zostało tylko małe odbarwienie pod fotelem pasażera-nie będzie go widać :)
koszt 30żł :D

liczę się z tym, że przy jasnej wykładzinie raz na jakiś czas trzeba będzię powtórzyć operację, ale chyba warto dla takiego efektu :)

to białe coś to rzep do przypinania dywaniku. Pytanie czy to było tak oryginalnie czy wymysł poprzedniego właściciela?

Torp12 - 06-02-2012, 13:42

Wykladzina i skora to jedno:) Chcesz miec to masz, kto co lubi;) Ale wez sie lepiej za zegary bo narobiles apetytu a temat stoi:]
sveno - 06-02-2012, 13:48

Torp12 napisał/a:
bo narobiles apetytu a temat stoi:]
podsycam apetyt :) a poważnie to temat stoi bo:
1. sesja
2. czekam na odpowiedź od Bartka w sprawie kolorków, no i czy podejmie się druku, jeżeli nie szukam drukarni (właściwie to już mam jedną, ale lepiej dać zarobić swoim prawda? :) )
dzisiaj wieczorem siądę nad tarczami do których mam skany i zdjęcia, mam kilka propozycji na ikonki m.in rezerwy paliwa i kierunkowskazów :)

Juiceman - 06-02-2012, 14:01

A gdzie prałeś podłogę ;-> Chemia i karszer czy jakaś firma ;->?