Nasze Miśki - Jak wino...
Jackall - 02-02-2012, 10:22
sveno napisał/a: | mam nadzieje, że skóra z boczków nada się na podmianę uszkodzonej części fotela i że tapicer nie będzie miał z tym problemu | Nie chce Cię martwić ale na boczkach jest zupełnie inna niż na fotelu (boczki to najprawdopodobniej skaj)
sveno napisał/a: | wojzi napisał/a: | Rób listę chętnych do podziwiania | co tu podziwiać? Jacek Jackall ma taką samą od dawna więc chyba już miałeś okazję zobaczyć | Miał okazję nawet się na niej przejechać nie zmienia to jednak faktu, że nowości lepiej się ogląda
sveno - 05-02-2012, 23:17
Jackall napisał/a: | Nie chce Cię martwić ale na boczkach jest zupełnie inna niż na fotelu (boczki to najprawdopodobniej skaj)
| trudno, mam nadzieje, że tapicer coś dobierze pod kolor.
Pytanie do tych którzy malowali Motipem do skór i plastiku swoją kierownicę: czy pod ten lakier stosuje się jakiś podkład? Czy nanosimy go bezpośrednio na odtłuszczoną powierzchnię? Pytam, bo chcę tym prysnąć deskę rozdzielczą
Hugo - 05-02-2012, 23:19
sveno napisał/a: | Pytanie do tych którzy malowali Motipem do skór i plastiku swoją kierownicę: czy pod ten lakier stosuje się jakiś podkład? | Ja tylko odtłuściłem i po 0,5 roku kierownica znów robi sie żółta.
deejay - 05-02-2012, 23:23
sveno napisał/a: | Pytanie do tych którzy malowali Motipem do skór i plastiku swoją kierownicę: czy pod ten lakier stosuje się jakiś podkład? |
Tak , specjalny podkład do tworzyw sztucznych
Używam takiego http://sklep.motip.pl/41-...nych-400ml.html
sveno - 05-02-2012, 23:44
ok, czy jedna puszka podkładu i jedna lakieru (po 400ml każda) wystarczy mi na deskę? Czy odrazu zaopatrzyć się w cztery?
W piątek jadę na wieś, w sobotę walczę od rana, plan jest taki: ja wybebeszam kabinę do gołej blachy, walczę z ewentualną korozją, a Magda w tym czasie czyści plastiki i fotele, a brat lakieruje deskę wykładzina podłogi już w piątek pojechała do czyszczenia chemicznego. Mam ambitny plan pojechać w niedzielę do kościołą w skórach, ciekawe czy się uda.
Hugo - 05-02-2012, 23:48
sveno w takim mrozie takie prace? Ty jesteś szalony.
deejay - 05-02-2012, 23:49
sveno napisał/a: | Mam ambitny plan pojechać w niedzielę do kościołą w skórach, ciekawe czy się uda. |
sveno - 06-02-2012, 00:16
Hugo napisał/a: | sveno w takim mrozie takie prace? Ty jesteś szalony. | mróz nie straszny jak się ma do dyspozycji ogrzewany garaż i komorę do lakierowania w której jak trzeba to jest ponad 40 stopni, także można w samych gaciach pracować powiedziałem bratu, że na weekend rezerwuję te 2 pomieszczenia, dużo mu pomagałem przy budowaniu tego i mam nadzieję, że nie będzie miał żadnego auta do roboty w tym czasie
deejay, z czego się cieszysz? Z tego, że chodzę do kościoła (czasami), czy z tego, że za nic nie uda mi się w jeden dzień wyjąć deskę, pomalować i zmontować wszystko do kupy? Ostatnio to przerabiałeś i śmiejesz się ze mnie bo nie wiem na co się tak naprawdę porywam?
Juiceman - 06-02-2012, 00:33
Raczej o deske mu chodzi xD
wojzi - 06-02-2012, 00:38
sveno napisał/a: | deejay, z czego się cieszysz? Z tego, że chodzę do kościoła (czasami), czy z tego, że za nic nie uda mi się w jeden dzień wyjąć deskę, pomalować i zmontować wszystko do kupy? |
Z tego że chodzisz do Kościoła w skórze
sveno - 06-02-2012, 00:43
wojzi napisał/a: | Z tego że chodzisz do Kościoła w skórze | no fakt, mogło to tak zabrzmieć, ale wiadomo o co chodzi nie ja mam być w skórze tylko Forfiter
Juiceman napisał/a: | Raczej o deske mu chodzi xD | może nie będzie tak źle może uda się w piątek zacząć. W deskach już robiłem. Podobną operację wykonaliśmy ze szwagrem w jego A3, co się okazało niepotrzebne, ale daliśmy radę
sveno - 06-02-2012, 13:28
brat odebrał wykładzinę podłogi z "pralni"
tak wyglądała przed:
a tak po:
zostało tylko małe odbarwienie pod fotelem pasażera-nie będzie go widać
koszt 30żł
liczę się z tym, że przy jasnej wykładzinie raz na jakiś czas trzeba będzię powtórzyć operację, ale chyba warto dla takiego efektu
to białe coś to rzep do przypinania dywaniku. Pytanie czy to było tak oryginalnie czy wymysł poprzedniego właściciela?
Torp12 - 06-02-2012, 13:42
Wykladzina i skora to jedno:) Chcesz miec to masz, kto co lubi;) Ale wez sie lepiej za zegary bo narobiles apetytu a temat stoi:]
sveno - 06-02-2012, 13:48
Torp12 napisał/a: | bo narobiles apetytu a temat stoi:] | podsycam apetyt a poważnie to temat stoi bo:
1. sesja
2. czekam na odpowiedź od Bartka w sprawie kolorków, no i czy podejmie się druku, jeżeli nie szukam drukarni (właściwie to już mam jedną, ale lepiej dać zarobić swoim prawda? )
dzisiaj wieczorem siądę nad tarczami do których mam skany i zdjęcia, mam kilka propozycji na ikonki m.in rezerwy paliwa i kierunkowskazów
Juiceman - 06-02-2012, 14:01
A gdzie prałeś podłogę ;-> Chemia i karszer czy jakaś firma ;->?
|
|
|