To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - dj danio i VR4 2,5V6TT

adaxo - 28-02-2013, 00:11

swinks_UK napisał/a:
Ile głowic/silników było wymienianych w silnikach z LPG w ostatnim roku w wyniku usterki, tzn. jak to procentowo było? Nie zapomnij uwzględnić swego przykładu.

Hehe, w moim akurat przypadku to wydaje mi sie ze ciężko winić LPG za mój błąd :oops: podczas zakładania paska rozrządu

swinks_UK napisał/a:
z samego CVR4 wtopę silnikową zaliczali pezza, jkrzysztof80, sonicsoundzj, ralliart1, ex-derv.

pezza- jak wspomniano wyżej, jazda bez wody zabije nawet auto bez LPG
jkrzysztof80- IIRC jeden zawolak, 'trochę' mało na vr4
sonicsounddj- tego akurat nie znam
ralliart1- byly tu albo na lpg forum foty jego 'instalacji', OMVL Dream na reg fast- no comments
ex-derv- jak fassi1 wspominał, instalka na jednym zavoli jeździ na 17afr wiec co się dziwić ze pali zawory

swinks_UK napisał/a:
Czy Krzysiek (fassi1) mapował oba paliwa? Bo wiem tylko że stroił lpg a benzyna została na stocku, więc porównanie wzięte z dupy strony.

Stroił LPG do stockowej benzyny. Na początek tak i potem można się piać w gore co nie?

swinks_UK napisał/a:
Ile znasz vr4 które są jeżdżone na torze na samym lpg? Odpowiedź: zero, tak więc nawet nie wiadomo jak vr4 zachowuje sie na lpg pod pełnym obciążeniem.

Nie wiem po co mi to??, wiem natomiast ze moje vr4 nie jest zabawka na tor tylko do poruszania się żwawiej po mieście zgodnie (w miarę) z przepisami, wiec po co od razu tor?? wiem tez ze 200 mil robię co tydzień za 40£ a nie za 70£.

Z tego co wiem to juz 4 marca będzie jedno vr4 katowane na track day, prawdopodobnie (jak stacja będzie pod ręką) cały dzień na lpg wiec zobaczymy już nie długo czy się da czy trzeba 'nowy' piec za cale ~300£ wkładać. :D

swinks_UK napisał/a:
I może bardziej ogólny przykład, jaki procent na MLR (około 1270 aut zarejstrowanych) stanowią auta z lpg? I dlaczego?

a to to niby wyznacznik czego ma byc?? głupoty/prostoty bogatego narodu??

Znam na pewno jedno vr4, które mimo latania na świetnie wystrojonej przez największego tunera z Eurospecu 'na bogato' benzynie , z popalonymi zaworami i z problemami z kompresja :lol:

Cytat:
moc 268 bhp ATW (na 4 garach i 1.5 bez kompresji)

sveno - 28-02-2013, 08:44

adaxo napisał/a:
Znam na pewno jedno vr4, które mimo latania na świetnie wystrojonej przez największego tunera z Eurospecu 'na bogato' benzynie , z popalonymi zaworami i z problemami z kompresja :lol:

Cytat:
moc 268 bhp ATW (na 4 garach i 1.5 bez kompresji)
mistrz riposty :)
Krzyzak - 28-02-2013, 09:16

danino88 napisał/a:
no to przeciez gdzieś tam wyżej jest umieszczony link do tego teledysku jaka to była mina?
totalne zaskoczenie...
wśród tysięcy filmów na YT mój 3 letni synek chciał obejrzeć akurat ten

danino88 - 28-02-2013, 09:44

Cytat:
wśród tysięcy filmów na YT mój 3 letni synek chciał obejrzeć akurat ten

i co, podobał się ? :)

fassi1 - 28-02-2013, 12:38

Cytat:
Z tego co wiem to juz 4 marca będzie jedno vr4 katowane na track day, prawdopodobnie (jak stacja będzie pod ręką) cały dzień na lpg wiec zobaczymy już nie długo czy się da czy trzeba 'nowy' piec za cale ~300£ wkładać.

Paliwa bedzie tylo co potrzeba na odpalenie, bo przeciez im lzejszy tym lepiej.

Krzyzak - 28-02-2013, 14:05

danino88 napisał/a:
i co, podobał się ?
tak, tylko powiedział, że pan policjant będzie krzyczał (bo uderzyłeś w ludzi :) )
danino88 - 01-03-2013, 08:41

Cytat:
tak, tylko powiedział, że pan policjant będzie krzyczał (bo uderzyłeś w ludzi )

kurcze, ale to nie ja tylko mnie uderzono :)

Krzyzak - 01-03-2013, 09:36

danino88 napisał/a:
kurcze, ale to nie ja tylko mnie uderzono
fakt :)
danino88 - 01-03-2013, 18:50

który ładniejszy ?

Krzyzak - 01-03-2013, 21:28

dolny - bo ma dokładkę zderzaka pośrodku :P
ps - maska z dużym garbem by Ci się przydała

danino88 - 01-03-2013, 21:43

Cytat:
dolny - bo ma dokładkę zderzaka pośrodku

bardzo śmieszne :p

Cytat:
ps - maska z dużym garbem by Ci się przydała

jest tylko czeka na wiosnę ;p

Hugo - 01-03-2013, 21:57

danino88 napisał/a:
który ładniejszy ?
Żaden :wink: Na jedym brakuje zaślepki, a na drugim soczewek :mrgreen:
P.S. Wysłałeś mi paczkę?

Anonymous - 01-03-2013, 21:58

mi się w ogóle nie widzi koncepcja czarnego grilla, ale jak już to ten pierwszy lepszy, te ramki MM pod tablice też nigdy mi się nie podobały, jakoś wolę zwykłe czarne, a logo MM np na błotnik nad kierunkiem nakleić.
Hugo - 01-03-2013, 22:07

Derpin napisał/a:
te ramki MM pod tablice też nigdy mi się nie podobały, jakoś wolę zwykłe czarne
Najlepiej bez żadnych badziewnych ramek, ewentualnie tylko z tyłu.
danino88 - 02-03-2013, 08:23

ale chodzi o grill czy z czerwonymi diamentami czy z srebrnymi i napisem vr4 :mrgreen: i na przyszłość do białego auta czarny grill raczej już będzie pasował