To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.

mkm - 09-12-2014, 17:17

WreX, młotek, mocna taśma, deska, kawałek linki, trytytki i działasz.
Do przeglądu musisz mieć zrobioną lampę tak, aby była regulacja - więc lampę musisz kupić całą.
Poszczególne elementy mają nie mieć wystających elementów - , "wyklep" młotkiem, co się da to powiąż trytytkami, a potem zaklej taśmą.
Na upartego kształt nadasz samodzielnie - staraj się tylko nie poniszczyć więcej niż jest teraz, żeby blacharz Cię nie prześwięcił jak już napełnisz skarbonkę :wink:

WreX - 09-12-2014, 17:30

mkm, heh nie spodziewałem się w sumie takiej odpowiedzi ale w sumie racja, boje się tylko, że nie bedzie do czego przymocować lampy bo tył dostawczaka zamiast w zderzak walnął jak widać w lampe błotnik i maske i nie wiem to pas przedni się nazywa?

Jakby ktoś miał lampe na sprzedaż chętnie przygarnę.

sveno - 09-12-2014, 17:32

Wrex w coś Ty trafił? Pod ciężarówkę wjechałeś? Słabo to wygląda. Współczuję.

mkm napisał/a:
młotek, mocna taśma, deska, kawałek linki, trytytki i działasz.
dorzuciłbym włókno szklane, żywice i szpachle, żeby na szybko tę dziurę w zderzaku załatać.
WreX - 09-12-2014, 17:40

sveno napisał/a:
Wrex w coś Ty trafił? Pod ciężarówkę wjechałeś? Słabo to wygląda. Współczuję.

Pod dostawczaka sporego z wysokim progiem z tyłu, nie wyhamowałem bo na drodze pod domem była awaria i cała droga był zalana i zmarznięta a dowiedziałem się o tym już po całym zajściu... no i mogłem się domyśleć jak hamowanie przerodziło się w poślizg...

W ogóle istnieje możliwość ubiegania się o jakiekolwiek odszkodowanie od zarządcy dróg za taki stan rzeczy?

mkm - 09-12-2014, 17:45

WreX, bo to drut jakich mało, ale są sytuacje podbramkowe :wink:
Jak uda Ci się trwale osadzić lampę tak, aby dały się ustawić światła to jesteś w domu.

sveno napisał/a:
dorzuciłbym włókno szklane, żywice i szpachle, żeby na szybko tę dziurę w zderzaku załatać.

Zamiast tego deseczka od spodu i trytytki :mrgreen:

Fragu - 09-12-2014, 19:09

Kurde chcialem napisać, że masz przetarty zderzak..ale nie napisze bo aż głupio. Współczuję takiego zajścia :? Poklep połataj i da się jeździć poki się nie odbijesz. Chyba użytkownik Lipa pisał, że wymieniał ostatnio lampe zamiennik Depo na oryginał - zapytaj..może to ta strona i Ci sprzeda ten zamiennik :wink:
Tomii - 09-12-2014, 19:26

współczuję ale nie wygląda to tak źle na tych zdjęciach, do wymiany na pewno zderzak z atrapą, błotnik, maska, pas przedni
robertdg - 09-12-2014, 20:54

Maska, błotnik, reflektor+kierunek, zderzak do wymiany, wzmocnienie wyprostować

Na sztuke by jeździło to podklepać błotnik, podprostowac maske, załozyć reflektor+kierunek, wygładzić zderzak od ostrych krawedzi i zbierać mamone na naprawe

Wzmiocnienie przednie nie jest łatwe do wyprostowania, zawsze możesz dac dłuższe śrubki i dystanse aby naprawa była czasowa i nie komplikowała porzyszłej blacharskiej odbudowy, zaczep maski podregulować aby sie zamykała bez wadzenia o drugi błotnik

Sunderland86 - 09-12-2014, 22:02

Naprawa tego pochłonie sporo gotówki. Ja miałem dużo mniejsze straty i za części do naprawy wydałem 1300 zł a robotę zrobiłem pod blokiem, u Ciebie natomiast nie obędzie się bez pracy blacharza.
WreX - 09-12-2014, 22:17

Dzięki chłopaki ja nie mam do tego teraz w ogóle głowy, masakra po prostu jakaś nie chce mi się nawet na to wszystko patrzeć, ale tak jak piszecie spróbuje to jakoś ogarnąć na szybko na razie, najbardizej martwi mnie to miejsce osadzenia lampy bo wszystko w sumie do okoła jej jest pogięte. Co do kosztów to się domyślam sama maska i zderzak to sporo kasy a jeszcze lakierowanie blacharz...
Sunderland86 - 09-12-2014, 22:21

Szukaj blach pod kolor, co prawda F76 nie jest bardzo popularny ale mi udało się znaleźć w całkiem niezłym stanie.
Torp12 - 10-12-2014, 09:29

O kurde ale urwał! Powodzenia w reanimacji.
WreX - 24-12-2014, 12:45

Był rzeczoznawca orzekł szkodę całkowitą i stwierdził, że cały lewy bok był malowany, jedyny plus taki że szpachli nie było... Podziwiam swoją głupotę, ze jechałem po auto bez miernika lakieru.
sveno - 24-12-2014, 12:50

WreX, masz AC? W jakim TU?
WreX - 24-12-2014, 13:55

sveno, nie mam AC ale staram sie o odszkodowanie od GDDKiA oczywiscie wiem ze i tak nie dostane ale nic innego mi nie zostalo.