To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2013 - dyskusja

mjsystem - 21-11-2012, 16:12

tomek84 napisał/a:

Firebee napisał/a:
Mitsumaniacy z Krakowa. Jak tam przygotowania. Proszę o konkretną deklarację, czy organizujecie Zlot, podanie mi na PW osób, które go będą organizowały

mogę mówić tylko za siebie, więc ja potrzymuję chęć organizacji
więc na liście organizatorów można mnie wpisać pod numerem 2, albo niżej

1.
2. tomek84

nr 1 to oczywiście dla sveno

Co do zlotu w Krakowie, to ja jestem w 100% chętny do pomocy w organizacji(choćbym miał sprzątać kupki po psach - żart taki) :mrgreen:

A tak na poważnie, to co napisałeś Firebee, to nie do końca mnie przekonuje. Chodzi mi tylko o noclegi. Nie wyobrażam sobie bazy noclegowej poza terenem zlotu. Dlaczego? Jeden idzie spać o 19 bo ma dzieci, drugi o 21 bo ma dość %, trzeci o 23 bo zmęczony, jeden o 5 rano bo ma dobrą głowę do % i lubi się bawić. Ten wahadłowy autobus byłby kosztem nie do przeskoczenia. Poza tym to jest fajny pomysł.

Sveno, wypowiedz się, co załatwiliście???

Firebee - 22-11-2012, 20:36

mjsystem napisał/a:
tomek84 napisał/a:

Firebee napisał/a:
Mitsumaniacy z Krakowa. Jak tam przygotowania. Proszę o konkretną deklarację, czy organizujecie Zlot, podanie mi na PW osób, które go będą organizowały

mogę mówić tylko za siebie, więc ja potrzymuję chęć organizacji
więc na liście organizatorów można mnie wpisać pod numerem 2, albo niżej

1.
2. tomek84

nr 1 to oczywiście dla sveno

Co do zlotu w Krakowie, to ja jestem w 100% chętny do pomocy w organizacji(choćbym miał sprzątać kupki po psach - żart taki) :mrgreen:

A tak na poważnie, to co napisałeś Firebee, to nie do końca mnie przekonuje. Chodzi mi tylko o noclegi. Nie wyobrażam sobie bazy noclegowej poza terenem zlotu. Dlaczego? Jeden idzie spać o 19 bo ma dzieci, drugi o 21 bo ma dość %, trzeci o 23 bo zmęczony, jeden o 5 rano bo ma dobrą głowę do % i lubi się bawić. Ten wahadłowy autobus byłby kosztem nie do przeskoczenia. Poza tym to jest fajny pomysł.

http://www.targikielce.pl...targi_tour.html - odwróć się i zobaczysz hotel. te oddalone to ewentualna opcja :-)

mjsystem - 22-11-2012, 20:43

Firebee napisał/a:
http://www.targikielce.pl...targi_tour.html - odwróć się i zobaczysz hotel. te oddalone to ewentualna opcja

oraz:
Firebee napisał/a:
II- hotele 2*i 3* w bezpośrednim sąsiedztwie TK, około 200 miejsc;

Orientacyjny koszt zakwaterowania (+2 posiłki śniadanie/obiadokolacja) ok. 100-150 zł /os

Rozumiem, ale tylko 200 osób max i cena nie mała .... Stąd alternatywa i mój post :wink:

szuwar - 22-11-2012, 22:40

48 stron i efekt dalej wirtualny .... w sumie ciężko dogodzić wszystkim, zawsze będzie jakieś ale, nawet jakby było w pałacach ....

jeżeli przejadło nam się podejście jak na Wawrzce - spinanie się, organizowanie konkursów itp, może wrócić do korzeni i zorganizować zlot jako spotkanie znajomych, fanów, zapaleńców ...... spędzić na wspólnych rozmowach, ogniskach/grilach i integracji .... bo w większości to i tak wygląda :) podł już taki pomysł kilka stron wcześniej od naszej koleżanki

bez napinania i szumu, rezerwacja ośrodka i błogi wypoczynek ze znajomymi na tle trzech diamentów ..... ośrodków kilka było wymienionych ...

mkm - 22-11-2012, 22:42

szuwar, a teraz napisz jeszcze raz co chciałeś napisać...
sveno - 23-11-2012, 07:28

Firebee napisał/a:
Mitsumaniacy z Krakowa. Jak tam przygotowania. Proszę o konkretną deklarację, czy organizujecie Zlot,
Jak już wcześniej deklarowałem możemy to zrobić, a raczej spróbować bo jesteśmy prawiczkami jeżeli chodzi o organizacje imprez masowych, ale damy z siebie wszystko, a jak wyjdzie, to ocenicie sami w sierpniu 2013r. :)
Jutro spotykamy się na MS-AGH w celu dokładnego obgadania tematu i sporządzenia wstępnego kosztorysu. Po tym prześlemy listę organizatorów wraz z podziałem zadań (mam nadzieję)
mjsystem napisał/a:

Nic więcej niż to co było powiedziane wcześniej. Ustaliliśmy, że kiedy w UM zgłosimy imprezę masową to dopiero wtedy będziemy mogli walczyć z ekstraklasą i Wisłą. Jak dostaniemy błogosławieństwo od czarnuchów bierzemy się do roboty: sponsorzy, UM, Wisła, itp.
Kto jest upoważniony do rozmów z Japanami? Mógłby już wspomnieć o naszym pomyśle i zapytać co oni na to?

koszmarek - 23-11-2012, 07:32

japani rozmawiaja z os12 najchetniej
mkm - 23-11-2012, 07:41

Firebee, a może Ty wyślesz pw do sveno, co ma być na Zlocie, bo z tego co czytam masz z nim związane pewne plany.

Tak od siebie... Jak tak ma wyglądać podejście:
Firebee napisał/a:
A w Krakowie to i ja będę i nie będę raczej spał w hostelu tylko u jednego z naszych Honorowych.. :twisted:

To wybacz, ale organizacja Zlotu w Krakowie jest poronionym pomysłem.

mjsystem - 23-11-2012, 07:43

sveno napisał/a:
Nic więcej niż to co było powiedziane wcześniej. Ustaliliśmy, że kiedy w UM zgłosimy imprezę masową to dopiero wtedy będziemy mogli walczyć z ekstraklasą i Wisłą. Jak dostaniemy błogosławieństwo od czarnuchów bierzemy się do roboty: sponsorzy, UM, Wisła, itp.

Z tego co zrozumiałem, macie :wink: A właściwie chciałbym powiedzieć "mamy" :oops:
Firebee, mamy? :mrgreen:

szuwar - 23-11-2012, 08:33

mkm napisał/a:
szuwar, a teraz napisz jeszcze raz co chciałeś napisać...

mkm, jak widzisz chodzi mi o to co powyżej napisane ...

1. mimo zaangażowania wielu forumowiczów, propozycji, zapytań, ani jedna osoba z "czarnych" nie raczyła zaprzeczyć lub potwierdzić, dać zielonego światła do działań

2. jak już niby coś jest , pomysł, idea i powoli zbiera się grupka organizatorów, wszystko jest bojkotowane

3. i jak zauważyłem większość dała sobie spokój bo ich starania nawet nie zostały zauważone ....

moim zdaniem, i nie tylko moim szkoda tylko tylu lat dążenia do super spotkań, aby 2013 zatarł dobre wrażenia

sveno - 24-11-2012, 13:03

Spotkanie było, pogadaliśmy, ustaliliśmy kilka spraw:
1. TS Wisła. Najbezpieczniejszym, najpewniejszym i najprostszym rozwiązaniem będzie zrobienie zlotu w pierwszy weekend sierpnia tj. 2-4 sierpień 2013 wiem, że jest to swego rodzaju rewolucja i łamanie ustalonych zasad, ale ten zlot i tak już większość łamie (miasto a nie mała miejscowość, hostel a nie domki itp.) Nawet jeśli zgłosimy wszystko gdzie trzeba, to nie mogę nikomu zagwarantować, że ekstraklasa weźmie nas pod uwagę, jesteśmy zbyt mali :( nie mogę wziąć odpowiedzialności za to co będzie gdy w czasie zlotu będzie mecz, a prawdopodobieństwo takiego zdarzenia to aż 50%
2. Atrakcje. Wszystko zależy jak wiadomo od kasy jaką będziemy dysponowali. Na pewno wykorzystamy to co mamy na miejscu: boiska, korty, dla dzieciaków jest specjalna strefa na basenie (siatki, plastikowe i gumowe piłki, zjeżdżalnie). W najbliższym czasie porozmawiam z Elicart'em i WRT o zorganizowaniu kartingu na te 2 dni na MS :)
3. Catering. Wszystko na własną rękę. To miasto, pełno jest restauracji które dowożą posiłki pod wskazany adres (chińczyk, pizza, a także normalne zestawy obiadowe). Dlaczego tak? Bo taniej i prościej. Jeśli chcielibyśmy wynająć firmę cateringową to musimy zorganizować jej miejsce, a także miejsce dla spożywających posiłki, ponadto taki obiad kosztowałby 20zł jak nie więcej, a dla przykładu podam tylko ceny z restauracji gdzie pracowałem, zestaw obiadowy: schabowy/filet z kury/ryba/szaszłyk/golonko + frytki/talarki + sałatka to koszt 15.90zł dowóz gratis, a takich restauracji jest pełno, także zorganizujemy ich listę z namiarami, być może uda się wywalczyć jakieś zniżki w którejś z nich. Na miasteczku jest także jeden chińczyk-bardzo dobry, testowałem :)
Inna opcja to wspomniana firma cateringowa i wcześniejsze zapisy na posiłki-duży problem :)
4. Pogoda. Trzeba zabezpieczyć się na wypadek deszczu. Jest jeden duży klub (spokojnie mieści 1000 osób) na MS i 2 mniejsze, ale zastanawiamy się czy ich potrzebujemy, zwłaszcza że ceny nie są zbyt niskie. Może duże namioty?
5. Ochrona. Mam nadzieję, że ostatnie wydarzenia jeszcze bardziej zmobilizują Miasteczkową ochronę, dla pewności wstawimy też "swoje" patrole, ale to też kosztuje i to nie mało.

Jesteśmy w stanie to zrobić. Błogosławieństwo i ostro bierzemy się do pracy.
PW z deklaracją do Firebee zaraz idzie.

mjsystem - 24-11-2012, 13:14

Sveno, chłopaki, świetna robota!!!

Nie będę komentował wszystkiego, ogólnie jestem za. :mrgreen:
Tak może z mojej branży: ochrona to nie taki duży koszt. Po pierwsze uczestnicy ubierają kamizelki(kamizelka plus nadruk to mały koszt) i robimy dyżury. Po drugie znaleźć pracowników ochrony(poza firmami) i zapłacić im dzienną stawkę (ok 8zł/h za osobę). Nie będzie to "legalna" ochrona tylko dobrowolna straż obywatelska. Inaczej zapłacimy zbyt dużo.
Ja zgłaszam chęć do pomocy w organizacji.
Czekam na resztę :wink:

sveno - 24-11-2012, 13:31

mjsystem napisał/a:
Po pierwsze uczestnicy ubierają kamizelki(kamizelka plus nadruk to mały koszt) i robimy dyżury. Po drugie znaleźć pracowników ochrony(poza firmami) i zapłacić im dzienną stawkę (ok 8zł/h za osobę). Nie będzie to "legalna" ochrona tylko dobrowolna straż obywatelska.
nie jest to takie proste, chodzi o odpowiedzialność. Trzeba brać pod uwagę wszystko, a co jeśli się nie daj Boże coś stanie? Kto weźmie za to odpowiedzialność?

mjsystem napisał/a:
Sveno, chłopaki, świetna robota!!!
a za to to masz kopa w :pottytrain1: :evil: :mrgreen:
Tomek - 24-11-2012, 14:26

sveno napisał/a:
mjsystem napisał/a:
Po pierwsze uczestnicy ubierają kamizelki(kamizelka plus nadruk to mały koszt) i robimy dyżury. Po drugie znaleźć pracowników ochrony(poza firmami) i zapłacić im dzienną stawkę (ok 8zł/h za osobę). Nie będzie to "legalna" ochrona tylko dobrowolna straż obywatelska.
nie jest to takie proste, chodzi o odpowiedzialność. Trzeba brać pod uwagę wszystko, a co jeśli się nie daj Boże coś stanie? Kto weźmie za to odpowiedzialność?

jak nigdy zgadzam się ze Sławkiem :badgrin:
oczywiście, ze sveno :)

koszty będą, ale tak jak napisał sveno - odpowiedzialność
wynajęcie "pracowników" to nie wszystko
lepszą opcją będzie umowa z firmą, która podstawi nam 2-3 osoby
lepsza opcja, bo w razie W łączność z centralą i na miejscu jawi się grupa interwencyjna
taki jest mój punkt widzenia

sveno: a gdyby tak skorzystać z usług firmy, z którą miasteczko ma umowę,
pogadać z nimi o rozszerzeniu ochrony na te 2 doby??

sveno - 24-11-2012, 14:35

tomek84 napisał/a:
sveno: a gdyby tak skorzystać z usług firmy, z którą miasteczko ma umowę,
pogadać z nimi o rozszerzeniu ochrony na te 2 doby??
już rozmawialiśmy o tym na pierwszym spotkaniu z władzami miasteczka, wszystko zależy od ceny.

Tymczasem właśnie dostałem wiadomość od czarnych, mamy zgodę na organizację zlotu, więc można napisać to oficjalnie:

XI Ogólnopolski Zlot MitsuManiaków odbędzie się na MS AGH w Krakowie w sierpniu 2013r.!!!

Pytanie w który weekend? Czy są przeciwnicy terminu 2-4 sierpień 2013?