To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - MMCS - Mitsubishi Multi Communication System

tyku - 01-04-2019, 11:20

Molo napisał/a:
Właśnie przechodzę małymi krokami na W-12.
Można wiedzieć, jakie są powody zmiany na W-12 :?:
Molo - 01-04-2019, 12:48

tyku napisał/a:
Molo napisał/a:
Właśnie przechodzę małymi krokami na W-12.
Można wiedzieć, jakie są powody zmiany na W-12 :?:

- nowsze mapy
- ładniejsza rozdzielczość
- okazyjna cena zakupu W-12 ze wzmacniaczem
- powiew nowoczesności ;)

naza13 - 01-04-2019, 16:20

"Dla mnie MMCS jest niezastąpiony w tym samochodzie, ze względu na zmiany funkcji komfortu i wyświetlanie komunikatów obsługi. Bardzo dobrze współpracuje z RF, a to podstawa.
Mapy stare, ale każdy teraz ma telefon i korzysta z map Google i Yanosika.
Wsiadam do samochodu, telefon łączy się z zestawem głośnomówiącym, komunikaty z yanosika mam na bieżąco. Chcę skorzystać z nawigacji, mówię „ok google” i asystent mi pomaga."

A chińczyki źle współpracują z RF? Martwi mnie te 4x45w.
No tak, ale nie po to ma się nawigację w aucie, żeby używać navi z telefonu ;p
Zestaw głośnomówiący nie jest mi jakoś bardzo potrzebny.
Tak więc dalej mnie to nurtuje[/quote]

[ Dodano: 01-04-2019, 23:58 ]
Mógłby ktoś podać jaką rozdzielczość ma mmcs? bodajże E-02

Molo - 02-04-2019, 03:31

Cytat:
jaką rozdzielczość ma mmcs? bodajże E-02
E-01 - E-06: 480x240
naza13 - 06-04-2019, 00:20

Czy tak słaba rozdzielczość nie jest wkurzająca?
grzesiopol - 06-04-2019, 17:09

Jest wystarczająca. Dla kierowcy wcale, bo i tak raczej nie będzie oglądać filmu lub teledysku. Dla pasażerów z tyłu można wyprowadzić przewody na dodatkowy ekran.
lukanio - 09-04-2019, 10:15

Powiedzcie proszę czy ori MMCS mają kod przy uruchamianiu. Mam możliwość zakupu z demontażu ale klient nie może sprawdzić czy się włącza. W necie nie widziałem żadnego info że ktoś to rozkodowuje więc mniemam że nie posiada ale wolę zapytać
Molo - 09-04-2019, 11:05

lukanio napisał/a:
czy ori MMCS mają kod

Nie ma żadnego kodu - działa od razu.
Można wiedzieć jaką wersję kupujesz ? z obsługą usb czy bez ? Bo właśnie mój mmcs z usb będę wymontowywał bo przechodzę na serię W.

lukanio - 09-04-2019, 12:08

Dzieki, koleś mi napisał że nie posiada kodu stąd moje pytanie
Z tego co widzialem E03 jest pod pokrętłem.

Jak dla mnie potrzebuję tylko dołożyć kamerę cofania więc chyba każda wersja będzie ok.

[ Dodano: 13-04-2019, 19:04 ]
No i wreszcie dojechał mój mmcs wersja niestety c01. Mam prośbę czy mógłby ktoś pomóc zmienić logo startowe z citroena na miśka? Poza tym w zasadzie na razie nie chcę nic zmieniać żeby go nie uwalić. NIe wiem czy dobrze zrozumiałem że do tego trzeba mieć odblokowany dysk i podmienić jakiś plik. Ewentualnie może jest jakiś soft troszkę nowszy bo mój to jak widać poniżej chyba fabryka.

https://nfhost.me/image/L6Xsh

grzesiopol - 14-04-2019, 11:43

Kolega molo ma chyba przerobionego C-01 na Mitsubishiowy. Jak nie załatwisz z nim lub będziesz chciał coś jeszcze to pisz do mnie już na PW.
Molo - 14-04-2019, 12:03

grzesiopol napisał/a:

Kolega molo ma chyba przerobionego C-01 na Mitsubishiowy
Ma dokładnie C-02 z loaderem mitsubishowym E-06 - tym sposobem odzyskałem linie cofania ;)
C-01 tez mam bo jak pamiętasz chyba wszystkie mozliwe kombinacje próbowałem ;)
Nawet próbowalem soft c-2 ladowac do c-01... Wtedy jest blada ikona tel i usb ale system error wyświetla. Jak zaladowalem soft c-01 do c-02 to dzialalo ok ale oczywiscie brak tel ,usb i bt musik.

[ Dodano: 14-04-2019, 12:08 ]
lukanio napisał/a:
Ewentualnie może jest jakiś soft troszkę nowszy
Nie przejmuj się softem, on niewiele zmienia. Większy problem widzę na Twoim screenie : nie masz can-boxa ? Taka mala puszka jak paczka papierosów przyczepiona do mmcsa od spodu z zieloną kostką ?
lukanio - 14-04-2019, 20:40

can-boxa odpiąłem bo uruchamiałem go z zasilacza i nie chciał wstać, ekran migał na biało i się resetował. więc ze strachu odpiąłem wszystko co się dało bo myślałem że źle podłączyłem.
Okazało się że w sro∂ku była zostawiona płyta a zasilacz 5 amper nie miał wystarczająco prądu by ją uruchomić.

Molo - 14-04-2019, 21:03

A no to spoko. To teraz mozna sie bawić w wymiane softu. Mozesz miec tą samą sytuacje co ja. Soft citroenowy zle rozpoznawał model outlandera i nie miałem znaczników cofania w kamerze. Wtedy trzeba odczynić gusła i wgrać Mitsubisowy loader do niego.
lukanio - 15-04-2019, 07:01

A czy możecie podrzucić na maila jakiś nowszy loader do c-01 widzę w poprzednich postach że posiadacie - niestety wszystkie linki które udało mi się znaleźć są już nieaktywne

Nieaktualne poradziłem już sobie. Na innym forum ludzie jeszcze czasem pomagają.

Dzięki Panowie za pomoc i rzeszy klientów życzę!

Molo - 25-04-2019, 10:35

Pytanie z innej beczki: Mam trochę ciekawych fantów związanych z audio i nawigacją outlandera 2 i 3 /Lancera/asx/ crossera itd które chciałbym sprzedać. Niestety forumowa giełda (sprzedam/Kupię) nie działa. Wiecie gdzie dla forumowiczów najłatwiej umieścić ofertę ? może stworzyć jakiś wątek bo wiem po sobie że wśród forumowiczów najłatwiej znaleźć co potrzebne. Problem tylko gdzie to ogłaszać...
pozdro