Nasze Miśki - Mitsubishi Colt Mirage Cyborg-R
mkm - 10-03-2011, 23:23
Kleju napisał/a: | Silnik ma 18 lat, to mógłby trzymać tą serie |
Jakby był w pełni seryjny to pewnie tak
Wg. mnie gryzą się któreś modyfikacje.
Pogodzisz je ze sobą i będzie grubo
Kręci się okrutnie, a odcinka przy tych obrotach jest megabrutalna
Kleju - 11-03-2011, 00:25
Cytat: | Dolot masz na mafie czy map sensorze? |
Map
Dzięki swinks_UK za wskazówki, nie omieszkam spróbować Wtryski też wylądują w wanience.
PS. Dałeś mi też do myślenia, bo pompe paliwa mam z glxi Gdzie tam są mniej wydajne wtryski, w mivec są bodajże 275ccm.
mkm napisał/a: | Wg. mnie gryzą się któreś modyfikacje |
Też być może, na następny pomiar jadę z innym dolotem i też mi tłumik chodzi po głowie
swinks_UK - 11-03-2011, 10:26
Wanienka, wanienką, ale porządne czyszczenie jest potrzebne.
W moim przypadku - w zeszłym roku nie mogłem zejść na pełnym dołądowaniu poniżej 11.0 AFR. I tak kombinowałem, może pompa, może fpr, itd.
W końcu, w Eurospec powiedzieli mi, że jak auto ma 13 lat i nie zmieniane wtryski to najwyższy czas je odnowić, bo nie ma bata, ale muszą być "lewe". Poszły na profi czyszczenie do warsztatu obsługującego ekipy w Time Attack, dostałem wydruk sprzed czyszczenia ultradźwiękowego i po czyszczeniu, dodatkowo filterki, gumki były wymienione na nowe, i elektryka sprawdzona (w jednum przypadku musiałem szukać drugiego wtryskiwacza bo elektryka była wadliwa - otwierał w połowie na zimnym silniku).
No i przed czyszczeniem miałem sprawność na wtryskiwaczach 65 - 72% a po czyszczeniu 89 - 92%. Różnica kolosalna potem w afr na rolkach, płaskie 10.0 AFR jak fabryka kazała.
Dokładnie takie profi czyszczenie miałem na myśli. Nie wiem ile w PL kosztuje, ale naprawdę warto.
Masz map mówisz, może ci robi przekłamania? Tak głośno myślę...
Może najpierw ogarnij stronę paliwa, to wtedy wyeliminuje się jedną z przyczyn i można zabrać się za co innego
harpagan - 11-03-2011, 13:19
Kleju napisał/a: |
Dałeś mi też do myślenia, bo pompe paliwa mam z glxi Gdzie tam są mniej wydajne wtryski, w mivec są bodajże 275ccm.
|
Wtryski w mivecu są takie jak w gti - o ile dobrze pamietam 240ccm.
Pompa w gieteju na oko jest większa niż ta z 1.6 SOHC
Kleju - 23-03-2011, 20:45
Cytat: | Wtryski w mivecu są takie jak w gti - o ile dobrze pamietam 240ccm |
Dokładnie. Moja pomyłka Dlatego:
Doszła pierwsza część układanki, po zapłaceniu haraczu DHL, w końcu mi dzisiaj dostarczyli paczke:
A w niej 4 nowe wtryski o wydajności 275cc (czyli teoretycznie powinny wystarczyć do około 190 koni, dobrze Harp? )
harpagan napisał/a: | Pompa w gieteju na oko jest większa niż ta z 1.6 SOHC |
Dlatego też wykręciłem pompe paliwa z baku cyborga, wygląda tak
na weekend podmienie...
EDIT:
Dzisiaj w końcu miałem chwilę czasu to coś porobiłem, jak zwykle mniej jak sobie założyłem
Założyłem letnie kapcie i zaczął padać deszcz ze śniegiem
Zmierzyłem w końcu też ciśnienie, o takim archaicznym przyrządem
Wyszło na pierwszym 13,3 na reszcie 13,5.
I muszę jeszcze zamontować po jednym pasie na strone, bo trzeba trochę przerobić (skrucić) śrubę oczkową. A żeby to zamontować, to trzeba fotele wykręcić a dzisiaj już na to czasu nie było...
Aaa i jeszcze podmieniłem wtryski Działają i paliwo jakoś szybciej ucieka hehe
BeNeK - 28-03-2011, 20:11
Elegansi opis na JDM option :] http://www.jdm-option.pl/...borg-R-by-Kleju
Powiem Ci Kleju że masz CHYBA najbardziej wymuskanego i dopieszczonego miŚka na forum NO dobra , jest was dwóch Ty i Kochajj .
Pzdr.
rosomak1983 - 28-03-2011, 20:49
BeNeK napisał/a: | Powiem Ci Kleju że masz CHYBA najbardziej wymuskanego i dopieszczonego miŚka na forum NO dobra , jest was dwóch Ty i Kochajj . |
dokładnie ta sama choroba
Wszyc - 28-03-2011, 20:59
Większe kółka u mniej szprych np. 5-8 itp.
kartomaniak gti - 28-03-2011, 21:04
dlaczego pasy masz przykręcone na krzyż ?
Kleju - 28-03-2011, 23:34
Dzięki chłopaki Ale Kochajj prowadzi On pomalował całe podwozie Ja tylko zakonserwowałem i wypolerowałem wydech
Gdzie Cię tam zawiało BeNeK, ?
Wszyc, koła zostają w tym sezonie
kartomaniak gti napisał/a: | dlaczego pasy masz przykręcone na krzyż ? |
Po pierwsze:
Po drugie:
Proste (nie skrzyżowane) daje się do klatki i harness bar'a.
Te moje i tak są źle zamontowane, muszę poprawić, to znaczy inaczej zamocować. Muszą być tak:
PS. I kolejne wlepy, jeśli nie wlecą gdzieś na auto, to lecą pod maske
rosomak1983 - 28-03-2011, 23:43
Kleju napisał/a: | Dzięki chłopaki Ale Kochajj prowadzi On pomalował całe podwozie Ja tylko zakonserwowałem i wypolerowałem wydech |
nie tylko podwozie ale napedy i zawieszenie, ale za to Ty jestes wiekszym gadzeciarzem wiec jest egzekwo
Anonymous - 29-03-2011, 16:05
Skąd masz wlepy?
kochajj - 29-03-2011, 19:31
rosomak1983 napisał/a: | Kleju napisał/a: | Dzięki chłopaki Ale Kochajj prowadzi On pomalował całe podwozie Ja tylko zakonserwowałem i wypolerowałem wydech |
nie tylko podwozie ale napedy i zawieszenie, ale za to Ty jestes wiekszym gadzeciarzem wiec jest egzekwo |
ale my to tak z nudów...
A tak poza tym to fajna baza pod turbo... nie myslałeś o tym?
Anonymous - 29-03-2011, 20:01
Turbo w 4g92? Eeee...
swinks_UK - 29-03-2011, 20:07
kuzi napisał/a: |
Skąd masz wlepy? |
Z ebaya.
|
|
|