To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

lexus - 05-04-2010, 16:12

jeżeli chodzi o cyfrową tv naziemną to u nas w Warszawaie działa już ponad rok ,jest 7 kanałów (tak jak i na analogu) trzeba mieć tylko w telewizorze tuner mpeg-4 ,jeżeli macie, to na kanale (czytaj;częstotliwość nadawania) 58 powiniście je złapać.

[ Dodano: 05-04-2010, 16:17 ]
piszę tu o tv; DVB-T a mitsu00 chodzi chyba o; DVB-H czyli calkiem mobilną np działającą w komórce a tej jeszcze nie ma.

mitsu00 - 05-04-2010, 16:38

lexus napisał/a:
jeżeli chodzi o cyfrową tv naziemną to u nas w Warszawaie działa już ponad rok ,jest 7 kanałów (tak jak i na analogu) trzeba mieć tylko w telewizorze tuner mpeg-4 ,jeżeli macie, to na kanale (czytaj;częstotliwość nadawania) 58 powiniście je złapać.

[ Dodano: 05-04-2010, 16:17 ]
piszę tu o tv; DVB-T a mitsu00 chodzi chyba o; DVB-H czyli calkiem mobilną np działającą w komórce a tej jeszcze nie ma.

Jest 1 nadajnik w Raszynie i u mnie na Białołęce nic nie odbiera ani na laptoku ani na Chińczyku w czarnuchu. A testowałem pożyczonym tunerem DVB-T kupla z Audicy....

lexus - 05-04-2010, 16:49

Bardzo możliwe że masz tuner tv w systemie mpeg-2 i wtedy :bootyshake: nadajniki są dwa.1. łazy, powiedzmy że raszyn 2.pałac i oba nadają na 58 kanale 7 prog.w mpeg-4
Steff - 05-04-2010, 18:57

lexus napisał/a:
Bardzo możliwe że masz tuner tv w systemie mpeg-2 i wtedy :bootyshake: nadajniki są dwa.1. łazy, powiedzmy że raszyn 2.pałac i oba nadają na 58 kanale 7 prog.w mpeg-4
a we wawrze odbiera ta tv???
13zbyszek13 - 05-04-2010, 19:12

ciekawe jak jest naprawdę z tą cyfrową TV i czy nasze chińczyki ją by odbierały
mitsu00 - 05-04-2010, 19:19

13zbyszek13 napisał/a:
ciekawe jak jest naprawdę z tą cyfrową TV i czy nasze chińczyki ją by odbierały

Oczywiście że tak. Trza tylko kupić odpowiedni tunerek MPEG-4

13zbyszek13 - 05-04-2010, 19:21

mitsu00 napisał/a:

masz jakieś namiary / gdzie i za ile /

mitsu00 - 05-04-2010, 19:23

13zbyszek13 napisał/a:
mitsu00 napisał/a:

masz jakieś namiary / gdzie i za ile /

Sprawdzałem w Ipmart, ale tam mają tylko MPEG-2 więc chyba nie dadzą rady....

[ Dodano: 05-04-2010, 19:42 ]
Znalazłem w komplecie razem z antenami: http://www.allegro.pl/ite...mpeg4_2ant.html

lexus - 05-04-2010, 19:45

cyfrówka działa w całej warszawie i okolicach,oczywiscie musi być antena ale nie jakaś specjalna ,tylko zwykła która odbiera też analog ,to co widziałem u zbyszek 13 to powinno idealnie odbierać w cyfrówce .cyfrówka potrzebuje dużo mniejszy sygnał niż analog ,mało tego jeżeli sa odbicia w analogu to kiepsko widać a w cyfrze sygnał się sumuje i jast ok. jedynie to odbiór w cyfrze jest zero jedynkowo tz, jak dekoder jest w stanie obrobić sygnał to jest obraz idealny bez odbić snieżenia ,itp. a jak nie zdoła obrobić to nie ma nic ,musicie mi wierzyc na słowo zajmuję sie tym 20lat
mitsu00 - 05-04-2010, 20:01

lexus napisał/a:
cyfrówka działa w całej warszawie i okolicach,oczywiscie musi być antena ale nie jakaś specjalna ,tylko zwykła która odbiera też analog ,to co widziałem u zbyszek 13 to powinno idealnie odbierać w cyfrówce .cyfrówka potrzebuje dużo mniejszy sygnał niż analog ,mało tego jeżeli sa odbicia w analogu to kiepsko widać a w cyfrze sygnał się sumuje i jast ok. jedynie to odbiór w cyfrze jest zero jedynkowo tz, jak dekoder jest w stanie obrobić sygnał to jest obraz idealny bez odbić snieżenia ,itp. a jak nie zdoła obrobić to nie ma nic ,musicie mi wierzyc na słowo zajmuję sie tym 20lat

To jeśli sygnał nie musi być silny żeby odbierać TV, to dlaczego w laptopie z anteną nie łapię żadnego sygnały w północnej Warszawie?

lexus - 05-04-2010, 20:09

albo nie ma mpg-4 albo za słaby sygnał ,analog lepiej gorzej ale zawsze coś pokaże w cyfrówce albo ideał albo zero,stawiam na to pierwsze może ty w ogóle nie masz cyfrówki w laptopie tylko tuner analogowy ,poza tym nie wszędzie nadają w mpeg-4 są miasta że nadają w mpge-2 (taki standart jest też w niemczech) musisz sprawdzić standart w instrukcji to samo chyba będzie w chińczyku może być tylko analog (pal)

[ Dodano: 05-04-2010, 20:12 ]
zapomniałem jeżeli jest mpeg-2 to powinieneś mieć czarny obraz i głos z danego kanału

mitsu00 - 05-04-2010, 20:16

lexus napisał/a:
albo nie ma mpg-4 albo za słaby sygnał ,analog lepiej gorzej ale zawsze coś pokaże w cyfrówce albo ideał albo zero,stawiam na to pierwsze może ty w ogóle nie masz cyfrówki w laptopie tylko tuner analogowy ,poza tym nie wszędzie nadają w mpeg-4 są miasta że nadają w mpge-2 (taki standart jest też w niemczech) musisz sprawdzić standart w instrukcji to samo chyba będzie w chińczyku może być tylko analog (pal)

[ Dodano: 05-04-2010, 20:12 ]
zapomniałem jeżeli jest mpeg-2 to powinieneś mieć czarny obraz i głos z danego kanału

Mam najnowszego HP Pavillion DV6-1302EW zakupiony w grudniu 2009r. z tunerem DVB-T i z anteną. I nic nie odbieram w Warszawie. W Niemczech i w Szwecji hula ze hej :mrgreen:

lexus - 05-04-2010, 20:20

a gdzie go kupiłeś jak u niemców to by się zgadzało ,ludzie w szeszłym roku kupowali LCDeki za kupe kasy z tunerem mpge-4 w sklepie nie dla idiotów i mieli nie tęgie miny że za dwa lata jak zniknie analog to będą musieli kupić tuner zewnętrzny w mpge-4

[ Dodano: 05-04-2010, 20:21 ]
oczywiście sie pomyliłem kupowali z tunerem mpge2

mitsu00 - 05-04-2010, 20:22

lexus napisał/a:
a gdzie go kupiłeś jak u niemców to by się zgadzało ,ludzie w szeszłym roku kupowali LCDeki za kupe kasy z tunerem mpge-4 w sklepie nie dla idiotów i mieli nie tęgie miny że za dwa lata jak zniknie analog to będą musieli kupić tuner zewnętrzny w mpge-4

[ Dodano: 05-04-2010, 20:21 ]
oczywiście sie pomyliłem kupowali z tunerem mpge2

EURO RTV AGD w Arkadii.

lexus - 05-04-2010, 20:26

wyjasnie tak ;są trzy rodzaje tunerów telewizyjnych 1.analog 2 mpge-4 .3 mpeg-2, w każdym telewizorze mogą być rózne konfigurację np, mogą być wszystkie trzy lub dwa lub jeden z reguły analog jest zawsze jeżeli masz też mpeg-4 to będziesz miał mpge-2 też (automatycznie)

[ Dodano: 05-04-2010, 20:28 ]
jaką masz antenę zewnętrzną czy wewnętrzną ze wzmacniaczem czy bez?