Outlander II GEN Techniczne - Diody LED do jazdy dziennej
rezon - 13-10-2014, 22:04
To weź jeszcze pod uwagę, że w takiej sytuacji dzięki tylnemu przeciwmgielnemu ktoś może później zauważyć Twoje światło STOP - bo w deszczu ma tego rozproszonego czerwonego pełno, aż się po kilkudziesięciu km w oczach czerwieni Co innego gęsta mgła, bo wtedy faktycznie pozycyjnych nie widać
toppk - 14-10-2014, 19:31
Co racja, to racja
paweldm - 15-10-2014, 19:06
Kodeks drogowy mówi w jakich warunkach można używać tylnego światła przeciwmgłowego, czyli widoczność poniżej 50m.
Poruszacie sytuacje, gdy ktoś ich używa przy lepszej widoczności.
Jednak przy bardzo złej widoczności umożliwiają wcześniej zauważyć auto jadące przed nami, ponadto przy tak bardzo ograniczonej widoczności nikt zdrowo myślący nie będzie jechał szybko.
toppk - 15-10-2014, 19:35
paweldm napisał/a: | ponadto przy tak bardzo ograniczonej widoczności nikt zdrowo myślący nie będzie jechał szybko. |
Problem jest taki, że jak czytam niektóre wypowiedzi na różnych forach, to tych "zdrowo myślących" jest co raz to mniej, niestety
kubabrzesko - 15-10-2014, 21:08
Slyszalem kiedyś przez CB radio ze przeciwgielne w porze bezmglowej używają pedaly i tym sposobem dają o sobie znac innym kierowcą o podobnych zamilowanaich.Oczyscze się z zarzutow ze sam nie jestem homo ani biseksualny , bo mam zone i dzieci.Ale jak widze takiego idiote który jedzie na mocnych i na dodatek zle usawionych przeciwmgielnych oraz mnie oslepia to ja mu wtedy pokazuje jak mocno swiecą mi swiatla długie.Nie jestem przeciw kochającym inaczej ,ale jak mnie taki idiota oslepia to nie pozostaje mu dluznym.Przy okazji dziwi mnie jak pojawi się trochę mgly to niektóre niemyslace istoty nie wylaczają tylnych przeciwmgielnych jak widzą w lusterku dojeżdżającego innego kierowcę.Przeciez TYLNE PRZECIWGIELNE MAJA ZA ZADANIE OSTRZEC POJAZD JADACY ZA NAMI ZE INNY SAMOCHOD ZNAJDUJE SIE NA NASZYM PASIE.To naprawdę oslepia i może doprowadzić jak to napisal kolega kilka postow wyżej do tragedii na drodze , jak kierowca oślepiany nie zauważy stopu.
emil_d - 16-10-2014, 15:08
A co to wszystko ma wspólnego z przednimi światłami do jazdy dziennej?
kubabrzesko - 16-10-2014, 17:23
emil_d napisał/a: | A co to wszystko ma wspólnego z przednimi światłami do jazdy dziennej? |
Tez się zastanawiam ,ale jak na tym forum często schodzi się z glownego tematu ,wiec dodałem swoje 5 groszy
paweldm - 18-10-2014, 11:35
To może podsumowując temat jakaś ankieta np:
1 - kto ma a kto nie ma świateł dziennych,
2 - kto ma fabryczne a kto sam zakładał,
3 - czy zakładał ze względu na xenony,
4 - zakładane zamiast halogenów czy dodatkowo.
Podejrzewam, iż można dopisać jeszcze kilka kryteriów. Tak ankieta na pewno ułatwi innym decyzję w podjęciu decyzji zakładać czy nie i nie będzie potrzeby "przechodzenia" przez prawie 50 stron tematu.
[ Dodano: 10-02-2015, 15:30 ]
alternatywne rozwiązanie:
http://allegro.pl/asx-out...5019098135.html
Maco65 - 24-07-2015, 09:08
Podoba mi się pomysł na ankietkę !
Czy gdzieś się odbyła czy czeka na dobre czasy ?
kubabrzesko - 24-07-2015, 09:49
Mysle ze nie jest to dobry pomysl.Zrobi się tłoczno na forum .Moim zdaniem powninno się tu opisac jakies ciekawe rozwiązania jeśli ktoś takie przeprowadzil.Ja np. mam w amerykańskiej wersji ksenony bez spryskow i automatycznej regulacji ( co jest nie do pomyślenia w europejskiej wersji) a mimo wszystko dorobiłem sobie spryskiwacze ciśnieniowe klapkowe takie jak oryginal tylko od wolkswagena.Dzienne mam fabrycznie w tych wewnętrznych wnekach gdzie europejskie mają doświetlenie zakretow , a tam zastosowałem najmocniejsze jakie sa na ryknu ledy , które zapalają się przed fabryczny czujnik mierzchu.Doswietlenia zakretow moje auto nie posiadalo dlatego dokupiłem i zamontowałem układ do kierunkowskazow i doświetlenie działa jeszcze 3 sekundy po wylaczeniu kierunku.CAN - u moje auto nie posiada wiec nie wyswietla mi bledow przepalonej zarowki po zalozeniu ledow.
tyku - 24-07-2015, 10:43
kubabrzesko napisał/a: | tam zastosowałem najmocniejsze jakie sa na ryknu ledy | Jaki z tego wniosek: samochód nie powinien być użytkowany, wykorzystywany do jazdy po drogach publicznych.
Najlepszym rozwiązaniem jest montaż świateł do jazdy dziennej LED ze światłami przeciwmgielnymi: http://www.emg-poland.pl/...GORIE¶m=188
kubabrzesko - 24-07-2015, 12:26
Juz mi to ktoś to kiedyś proponowal te dwufukcyjne lampy dzienne wraz z przeciwmgielnymi.U mnie najmocniejsze zarowki nie swiecą tak mocno jak niektóre lampy led w najwyższej polki które naprawdę oslepiają.Po prostu wsadziłem w mielsce oryginalnych zarowek - zarowki led tylko z najwyższej polki żeby były widoczne.
mkm - 24-07-2015, 12:52
Jedna sugestia - montujcie tak, aby łatwo się dały zdemontować.
"Ledy" są teraz na etapie "wolnej amerykanki", ale jest już ich tak dużo, że problem stał się widoczny i beztroska montażowo produktowa lada moment się skończy.
Już się o "dziennych" dość szeroko "mówi", a to już krótka droga do wydania "zalecenia" dla drogówki i diagnostów.
Eisley1975 - 24-07-2015, 20:18
tyku napisał/a: | kubabrzesko napisał/a: | tam zastosowałem najmocniejsze jakie sa na ryknu ledy | Jaki z tego wniosek: samochód nie powinien być użytkowany, wykorzystywany do jazdy po drogach publicznych.
Najlepszym rozwiązaniem jest montaż świateł do jazdy dziennej LED ze światłami przeciwmgielnymi: http://www.emg-poland.pl/...GORIE¶m=188 |
Witam serdecznie,
Wiedziony wrodzoną ciekawością, udałem się za linkiem podanym przez Ciebie i zapytałem mailowo o cenę zestawu z montażem. Odpowiedz i owszem, nadeszła szybko, ale...brzmi tak:
Sprzedaż tych produktów prowadzimy przez sieć dealerską Mitsubishi tak więc zapraszam Pana do najbliższego dealera tej marki.
Lampy jak najbardziej współpracują z fabrycznym czujnikiem zmierzchu tak więc sterowanie oświetleniem odbywa się w pełni automatycznie.
Hmmmm...
kubabrzesko - 24-07-2015, 21:08
A wystarczylo wejść na aledrogo http://allegro.pl/led-swi...5272302018.html i za niecale 600 zl + montaż samemu lub u elektryka samochodowego i cieszyc się tymi lampami
|
|
|