Komputery, RTV, AGD, Komorki - a jakich komóreczek używacie??
cns80 - 20-09-2011, 14:16
Juiceman napisał/a: | luckyluck napisał/a: | Najmniej awaryjne były 32 i 3310. |
Oraz 5110 i 3330 i 6310i | Najmniej awaryjna była 8850. Jezuuu ! Chyba z 7 lat ją ujeżdżałem Szwagrowi taka spadła do kanału ściekowego z 8 metrów gniazda operatorskiego uderzając o beton. Odpadła pokrywa baterii i się wyłączyła. Po włączeniu wszystko chodziło cacy. Oczywiście pokrywa baterii wyglądała jakby dostała solidny cios młotkiem
Juiceman napisał/a: | Tak wystarczy zmniejszyć czułość światła w opcjach telefonu. Ponieważ gdy rozmawiamy przez n8 to ekran się wyłącza w celu zmniejszenia poboru energii. Jak kończymy rozmowę odsuniemy telefon od ucha/policzka telefon myśli, że skończyliśmy rozmawiać i zawiesza rozmowę. Więc albo przyzwyczaić się do dzwonienia z przyklejoną słuchawką do ucha albo zmienić w opcjach | Takie rozwiązanie to raczej półśrodek
Student - 20-09-2011, 14:18
6310i mam do tej pory , rewelka , działa i nic nie wiesza
PS. jak w E52 na OVI mam zrobić śledzenie wycieczki/trasy, jakoś sie tego nie doszukałem?
Zawsze zapamiętuję "Miejsce" a folder z trasami pusty.
krzychu - 20-09-2011, 14:23
Student napisał/a: |
PS. jak w E52 na OVI mam zrobić śledzenie wycieczki/trasy, jakoś sie tego nie doszukałem?
|
Chyba nie ma takiej opcji.... Zainstaluj Garmina.
Juiceman - 20-09-2011, 20:29
No i jeszcze ważny plus odnośnie nokii N8 - posiadacze ładowarek samochodowych z nokii nie muszą ich wyrzucać Są one kompatybilne z n8
Anonymous - 20-09-2011, 20:54
Tak się zastanawiam... chyba się skuszę na smartfona. Nie wiem jednak czego szukać. Chcę rozpocząć od czegoś dość prostego, używanego i przede wszystkim taniego. Na pewno warunkiem jest posiadanie wi-fi (często przebywam w hot spotach).
I teraz pytanie - czy Samsung i5700 lub i5800 się nada?
Bartek - 20-09-2011, 21:08
]
Straszny plastik. Poza tym niektóre egzemplarze są makabrycznie niestabilne - znam kilka, które wywalają się i resetują z byle powodu - córki i5800 działa wzorowo
vendetta - 20-09-2011, 21:59
i5700 jest ok, działa poprawnie, zależnie od wersji androida - mnie jednak ekran dotykowy nie urzekł. Pisanie sms to katorga Mam jeden telefon na kartę zwykły "klawiszowy" i ten do zabawy
Theo - 20-09-2011, 22:01
ja mam HTC G1. Jestem zadowolony z mozliwosci ale bateria to porazka. Trzyma 1dzien a u mnie 2h bo ja zabilem. W pracy maltretuje tel. siedzac w necie i korzystajac z roznych aplikacji. Ostatnio chcialem zmienic na samsunga wave 533 ale po 3dniach przeprosilem HTC i sprzedalem "fale".
Dla mnie priorytetem jest klawiatura fizyczna qwerty, android (multum fajnych alikacji) i wygoda przy korzystaniu z internetu.
Samsunga srzedalem bo nikt jeszcze nie wymyslil OPERY mini na ten system a to u mnie priorytet.
Jakbym mial zmieniac to na HTC desire Z. Ale narazie bede probowal reanimowac baterie w G1 i przeinstaluje andka. moze to cos da
pozrdawiam :)etu.
Samsunga srzedalem bo nikt jeszcze nie wymyslil OPERY mini na ten system a to u mnie priorytet.
Jakbym mial zmieniac to na HTC desire Z. Ale narazie bede probowal reanimowac baterie w G1 i przeinstaluje andka. moze to cos da
pozrdawiam
fj_mike - 20-09-2011, 22:31
Marcin-Krak napisał/a: | ale jako posiadacz Nokii od zawsze uważam, że obecnie jak nigdy totalnie nie opłaca się brać niczego tej firmy |
Dołączam do klubu. Od 12 lat zawsze była Nokia. Od soboty jest HTC Sensation. Tym razem chciałem kombajna
Bawiłem się Nokią N8 i mam jakąś niechęć do niej. Może to z powodu znienawidzonego symbiana.
Moja E72 po roku użytkowania strasznie przymulała. Na plus fajna sprzętowa klawiatura QWERTY, łatwość obsługi (tym bardziej, że zawsze Nokia) i darmowa navi.
Po trzech dniach użytkowania HTC póki co zadowolony. Muszę się tylko zaprzyjaźnić z ładowarką.
Juiceman napisał/a: | Darmowa Nawigacja - ale to samo dotyczy e52. (mam dwie i nawet dają radę) |
Może to już jedyna zaleta Nokii.
. Juiceman napisał/a: | 6310i |
Widzieliście ile one kosztują?
Juiceman napisał/a: | Ponadto w N8 znajdziemy transmitter FM - tj możemy naszą muzykę z telefonu puszczać w radiu; ) |
Przecież masz zajefajnego Alipne z USB
Także z tego powodu nie martwię się o ładowarkę samochodową do HTC
Jedynie uchwyt muszę kupić
Juiceman - 21-09-2011, 01:31
fj_mike napisał/a: |
. Juiceman napisał/a: | 6310i |
Widzieliście ile one kosztują? |
Ideał się ceni ; ) - jakby tylko posiadało to wifi i po necie hoolało jak HTC to chyba nikt by tej komórki nie zmienił
londolut - 22-09-2011, 08:29
Te 6310i, które teraz są na allegro w kosmicznych cenach to chińskie podróby albo zleżałe padła magazynowe... podarujcie sobie kupowanie "nuffky" tego modelu bo jest dużo telefonów, które parametrami mu nie odbiegają a są o wiele nowsze i napewno mniej podejrzane.
gzesiolek - 23-09-2011, 10:39
Sam osobiscie po doswiadczeniach z Nokia E50 mam awersje do wszelakich symbianow, androidow itp.
I tak mialem, az teraz dorwalem okazyjnie w swoje rece SE Xperia Mini Pro X10
Maly, poreczny, z androidem, szybki, pelne qwerty wysuwane (w zwyklym uzytkowaniu nie trzeba z dotykowego az tak korzystac, choc ten dziala calkiem sprawnie)...
Jedyna wada ktora znalazlem to niestety bateria... przy wlaczonym GPS, WiFi i dostepie do netu 3G kilku rozmowach, sprawdzeniu z 2-3x rzeczy na necie to zwykle wytrzymuje 1-2dni... codzienne ladowanie nie jest rzecza do ktorej jestem przyzwyczajony...
aha przy uruchomionej navi googlowskiej z glosem (GPS i net chodzi prawie non stop), to wytrzymal mi ledwo 6,5h (dwie krotkie rozmowy telefoniczne w miedzyczasie).
Aha u mnie telefon to 90% to dzwonienie - ale przede wszystkim bardzo duzo krotkich rozmow 1-5min (wole je niz SMS)... do tego dodatki w stylu odtwarzacz MP3 w aucie (SE swietnie wspolpracuje z Blue&Me w Grande Punto), czasami navi, jakas gierka czy wiadomosci z netu w poczekalni... czesto gesto notatki, zdjecia - jako narzedzie pracy... aha aparat ma w tym SE niby 5MPix i AF, ale zdejcia notatek, dokumentow czy zapiskow tablicowych podczas burzy mozgow przy projekcie, trudniej nim zrobic niz starym moim SE k770i gdzie byl aparat 3,2MPix, ale AF dzialal lepiej i sprawniej... i ciezej bylo poruszyc calosc...
Aha sam przeszedlem przez wiele tel. i dla mnie najlepsze/kultowe pozostaly Siemens M35i (nie do zniszczenia i mi go ukradli po 3latach uzywania), Nokia 6210 i pozniej 6310i, SE k770i (tutaj ogolny minus dla SE za wytrzymalosc lakierow plastikow, bo telefon bateria itp. nadal pracuje idealnie, a z przyciskow lakier zszedl...)
(oprocz nich bylo jeszcze tego troche Sie C25, Nokia 5110, Sie S55, SE k700i (bylby kultowy gdyby mial gniazdo pamieci), a jako powierzone z firm: Nokia 6310, SE T630, Nokia E50, Nokia 6300) Sam osobiscie nie mialem jeszcze Samsunga, zona miala, ale to jeszcze na poczatku tej firmy w komorkach i wtedy mnie odstraszyl... ale zapewne kolejny jak nie bedzie SE to bedzie Samsung...
seba77 - 11-11-2011, 17:09
N8 całkiem przyzwoity telefonik ja osobiście mam go już koło pór roku upadł kilka razy na chodnik ale poza małymi ryskami których prawie nie widać ze względu na zabarwienie całej obudowy. Ogólnie działa dość sprawnie a transmiter FM fajna sprawa w autku mOzna słuchać swoich kolekcji muzycznych xD.Obecnie działa na sybian ANNA I czekam na BELLE .
Juiceman - 13-11-2011, 17:31
Oooo w końcu jakiś mitsumaniak się wypowiedział co ma n8; ) a powiedz mi proszę jak sprawa z szybką bo z reguły mam kom. w kieszeni z kluczami etc. i po paru latach używania no niestety wyświetlacz jest porysowany (e66 niby też ma wzmocnione szkło- a porysowana jest u mnie strasznie xD) więc tu pytanie czy z n8 jest lepszy czy masz jakiś futerał na to?
mis_smis - 13-11-2011, 20:54
jak ktoś ma dwa telefony to polecam zamianę na motorolę ex115 korzystam z niego już prawie pół roku i jestem bardzo zadowolony. Może nie ma żadnych wodotrysków ale mi w zupełności wystarcza no i podstawowa sprawa jeden tel w kieszeni
|
|
|