To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant e88a czyli jak puściły mi nerwy i go kupiłem ;)

krzysiakxxx - 13-12-2012, 23:01

swinks_UK napisał/a:
deejay napisał/a:
rosomak1983 napisał/a:
Vel Satis ???

3,5 V6 Pb :wink: :?:

I radzę mieć znajomego elektryka, dostępnego 24/7 :wink:

Kumpel ma właśnie 3,5 V6 (nawet raz z Wojtkiem razem nim jechaliśmy...tzn ja częściej, Wojtek raz) i co ciekawe nie miał od 2 lat problemu z elektryką :D W razie co właśnie od niego może bym kupił.

Hugo napisał/a:
krzysiakxxx napisał/a:
Tak...jest brzydki ale ma coś w sobie...
Jak dla mnie jest świetny.

Też mi się podoba...wnętrze świetne i bardzo wygodne...a 3,5 naprawdę ładnie się odpycha :)

swinks_UK - 14-12-2012, 07:28

krzysiakxxx napisał/a:

Kumpel ma właśnie 3,5 V6 (nawet raz z Wojtkiem razem nim jechaliśmy...tzn ja częściej, Wojtek raz) i co ciekawe nie miał od 2 lat problemu z elektryką :D W razie co właśnie od niego może bym kupił.

Możliwe, ale w UK go szybciutko wycofali kompletnie ze sprzedaży z powodu plagi usterek (w 2004). Przyczepiło się również VOSA (taki rządowy urząd od sprawności pojazdów) o narażanie klientów na szwank.

robertdg - 14-12-2012, 07:55

To ześta se Panowie kupili statek kosmiczny

deejay napisał/a:
rosomak1983 napisał/a:
Vel Satis ???

3,5 V6 Pb :wink: :?:
Ufffffffffffff.... pół mniej i byłby diesel :P

No ale automat zapewne (bo taki był standard) :?

swinks_UK napisał/a:
Możliwe, ale w UK go szybciutko wycofali kompletnie ze sprzedaży z powodu plagi usterek (w 2004). Przyczepiło się również VOSA (taki rządowy urząd od sprawności pojazdów) o narażanie klientów na szwank.
To się nazywa miłość angielsko-francuska
Krzyzak - 14-12-2012, 08:47

vel szitas nie jest brzydki
on jest szkaradą

krzysiakxxx - 14-12-2012, 09:27

Krzyzak napisał/a:
vel szitas nie jest brzydki
on jest szkaradą

W nim ładne jest to że robi jak chce na drodze 90% szybko wyglądających aut :D

Andrew - 14-12-2012, 09:27

krzysiakxxx napisał/a:

W środku wypas za to też :wink:

krzysiakxxx - 14-12-2012, 09:29

ANDREW napisał/a:
krzysiakxxx napisał/a:

W środku wypas za to też :wink:

No i oczywiście to też :D

Krzyzak - 14-12-2012, 12:35

krzysiakxxx napisał/a:
robi jak chce na drodze 90% szybko wyglądających aut
zależy co masz na myśli pod pojęciem "robić"
nie każdy ma w głowie tylko ściganie się
niektórzy kupują auto, bo mu się podoba, a to że szybko wygląda, to nie musi być dla nich problem

krzysiakxxx - 14-12-2012, 12:46

Nie chodzi o ściganie, ot po prostu jest czym jechać (nie chodzi o samą szybkość a frajdę z jazdy), jedzie się bardzo wygodnie (pod tym względem żaden galant czy vectra nawet do pięt mu nie sięga) ;) A że przy okazji można jakiemuś młodemu gniewnemu w ryczącym civicu utrzeć nosa ze świateł to taki bonusik :D
Wojciech Bogacz - 14-12-2012, 13:02

krzysiakxxx napisał/a:
Też mi się podoba...wnętrze świetne i bardzo wygodne...a 3,5 naprawdę ładnie się odpycha

To fakt - przyspiesza autko bardzo przyjemnie - jedzie się wyjątkowo wygodnie no i miejsca z tyłu jest tyle, że można prywatkę urządzać. Chyba, że ktoś ma 2,10 wzrostu to może ponarzekać ;)

Swoją drogą - na autostradzie przy średniej prędkości 120 kmh autko spaliło jakieś 10-11l benzynki - moim zdaniem bardzo ekonomiczne :)

Jedynie ceny opon powalają heh

krzysiakxxx - 14-12-2012, 13:10

9-10 (generalnie z 10 wychodzi mu przy normalnej jeździe na trasie)... średnia faktycznie ~120, a i było kilka razy 200+ w wykonaniu właściciela :D
Wojciech Bogacz - 14-12-2012, 13:44

krzysiakxxx napisał/a:
9-10 (generalnie z 10 wychodzi mu przy normalnej jeździe na trasie)

Jak pisałem - silnik bajka - mało zjada, dobrze brzmi i bardzo zadowalająco ciągnie - w dodatku jest chyba całkiem bezawaryjny - sam bym takie coś do Galanta włożył jakby się dało ale niestety...

krzysiakxxx - 14-12-2012, 13:47

Jedynym ograniczeniem jest tam automat... z silnika można wykrzesać więcej niewielkim kosztem ale skrzynia już może nie dać rady...niestety jest "szyta" na miarę do seryjnej mocy.

ps.
Na zlocie w kwestii brzmienia pokonał V8 od BMW i jaguara :D

deejay - 14-12-2012, 22:20

krzysiakxxx napisał/a:
Jedynym ograniczeniem jest tam automat... z silnika można wykrzesać więcej niewielkim kosztem ale skrzynia już może nie dać rady...niestety jest "szyta" na miarę do seryjnej mocy.

Głowy nie urywa te 240KM , ten sam motor smiga w Nissanie 350 Z i INFINITI .
Automatyczna skrzynia biegów typ SU1 dośc mocno awaryjna i z wyciekami . Ogólnym minusem tego auta to elektryka jak w kazdym reno :wink: . Ale wymiana zarówki postojowej z przodu bije wszystkie auta na głowę ( demontaz zderzaka ) :roll:
Flagowy model reno ,stał sie wielkim niewypałem , jego miejsce zastąpił model
Latitude

krzysiakxxx - 14-12-2012, 22:58

Z tego co wiem 280-300KM się zrobi...z tym że właśnie skrzynia tego nie wytrzyma. Generalnie awaryjność to pojęcie względne... Wojtek w Gala w rok włożył więcej kasy niż ja w Vectre w 4 lata czy właśnie kumpel w vela w 2, a dobrze wiemy że jeszcze daleka przed nim droga żeby był w stanie zadowalającym ;) Także zależy jak się trafi :P Zaryzykuję stwierdzenie że gdyby kupił uznaną za mega awaryjną AR 156 mniej by go kosztowała...swoją drogą też rozważam ten model, tyle że kombi i coś koło 200KM :D