Nasze Miśki - Galant e88a czyli jak puściły mi nerwy i go kupiłem ;)
krzysiakxxx - 13-12-2012, 23:01
swinks_UK napisał/a: | deejay napisał/a: | rosomak1983 napisał/a: | Vel Satis ??? |
3,5 V6 Pb |
I radzę mieć znajomego elektryka, dostępnego 24/7 |
Kumpel ma właśnie 3,5 V6 (nawet raz z Wojtkiem razem nim jechaliśmy...tzn ja częściej, Wojtek raz) i co ciekawe nie miał od 2 lat problemu z elektryką W razie co właśnie od niego może bym kupił.
Hugo napisał/a: | krzysiakxxx napisał/a: | Tak...jest brzydki ale ma coś w sobie... | Jak dla mnie jest świetny. |
Też mi się podoba...wnętrze świetne i bardzo wygodne...a 3,5 naprawdę ładnie się odpycha
swinks_UK - 14-12-2012, 07:28
krzysiakxxx napisał/a: |
Kumpel ma właśnie 3,5 V6 (nawet raz z Wojtkiem razem nim jechaliśmy...tzn ja częściej, Wojtek raz) i co ciekawe nie miał od 2 lat problemu z elektryką W razie co właśnie od niego może bym kupił.
|
Możliwe, ale w UK go szybciutko wycofali kompletnie ze sprzedaży z powodu plagi usterek (w 2004). Przyczepiło się również VOSA (taki rządowy urząd od sprawności pojazdów) o narażanie klientów na szwank.
robertdg - 14-12-2012, 07:55
To ześta se Panowie kupili statek kosmiczny
deejay napisał/a: | rosomak1983 napisał/a: | Vel Satis ??? |
3,5 V6 Pb | Ufffffffffffff.... pół mniej i byłby diesel
No ale automat zapewne (bo taki był standard)
swinks_UK napisał/a: | Możliwe, ale w UK go szybciutko wycofali kompletnie ze sprzedaży z powodu plagi usterek (w 2004). Przyczepiło się również VOSA (taki rządowy urząd od sprawności pojazdów) o narażanie klientów na szwank. | To się nazywa miłość angielsko-francuska
Krzyzak - 14-12-2012, 08:47
vel szitas nie jest brzydki
on jest szkaradą
krzysiakxxx - 14-12-2012, 09:27
Krzyzak napisał/a: | vel szitas nie jest brzydki
on jest szkaradą |
W nim ładne jest to że robi jak chce na drodze 90% szybko wyglądających aut
Andrew - 14-12-2012, 09:27
krzysiakxxx napisał/a: | W nim ładne jest to że robi jak chce na drodze 90% szybko wyglądających aut |
W środku wypas za to też
krzysiakxxx - 14-12-2012, 09:29
ANDREW napisał/a: | krzysiakxxx napisał/a: | W nim ładne jest to że robi jak chce na drodze 90% szybko wyglądających aut |
W środku wypas za to też |
No i oczywiście to też
Krzyzak - 14-12-2012, 12:35
krzysiakxxx napisał/a: | robi jak chce na drodze 90% szybko wyglądających aut | zależy co masz na myśli pod pojęciem "robić"
nie każdy ma w głowie tylko ściganie się
niektórzy kupują auto, bo mu się podoba, a to że szybko wygląda, to nie musi być dla nich problem
krzysiakxxx - 14-12-2012, 12:46
Nie chodzi o ściganie, ot po prostu jest czym jechać (nie chodzi o samą szybkość a frajdę z jazdy), jedzie się bardzo wygodnie (pod tym względem żaden galant czy vectra nawet do pięt mu nie sięga) A że przy okazji można jakiemuś młodemu gniewnemu w ryczącym civicu utrzeć nosa ze świateł to taki bonusik
Wojciech Bogacz - 14-12-2012, 13:02
krzysiakxxx napisał/a: | Też mi się podoba...wnętrze świetne i bardzo wygodne...a 3,5 naprawdę ładnie się odpycha |
To fakt - przyspiesza autko bardzo przyjemnie - jedzie się wyjątkowo wygodnie no i miejsca z tyłu jest tyle, że można prywatkę urządzać. Chyba, że ktoś ma 2,10 wzrostu to może ponarzekać
Swoją drogą - na autostradzie przy średniej prędkości 120 kmh autko spaliło jakieś 10-11l benzynki - moim zdaniem bardzo ekonomiczne
Jedynie ceny opon powalają heh
krzysiakxxx - 14-12-2012, 13:10
9-10 (generalnie z 10 wychodzi mu przy normalnej jeździe na trasie)... średnia faktycznie ~120, a i było kilka razy 200+ w wykonaniu właściciela
Wojciech Bogacz - 14-12-2012, 13:44
krzysiakxxx napisał/a: | 9-10 (generalnie z 10 wychodzi mu przy normalnej jeździe na trasie) |
Jak pisałem - silnik bajka - mało zjada, dobrze brzmi i bardzo zadowalająco ciągnie - w dodatku jest chyba całkiem bezawaryjny - sam bym takie coś do Galanta włożył jakby się dało ale niestety...
krzysiakxxx - 14-12-2012, 13:47
Jedynym ograniczeniem jest tam automat... z silnika można wykrzesać więcej niewielkim kosztem ale skrzynia już może nie dać rady...niestety jest "szyta" na miarę do seryjnej mocy.
ps.
Na zlocie w kwestii brzmienia pokonał V8 od BMW i jaguara
deejay - 14-12-2012, 22:20
krzysiakxxx napisał/a: | Jedynym ograniczeniem jest tam automat... z silnika można wykrzesać więcej niewielkim kosztem ale skrzynia już może nie dać rady...niestety jest "szyta" na miarę do seryjnej mocy. |
Głowy nie urywa te 240KM , ten sam motor smiga w Nissanie 350 Z i INFINITI .
Automatyczna skrzynia biegów typ SU1 dośc mocno awaryjna i z wyciekami . Ogólnym minusem tego auta to elektryka jak w kazdym reno . Ale wymiana zarówki postojowej z przodu bije wszystkie auta na głowę ( demontaz zderzaka )
Flagowy model reno ,stał sie wielkim niewypałem , jego miejsce zastąpił model
Latitude
krzysiakxxx - 14-12-2012, 22:58
Z tego co wiem 280-300KM się zrobi...z tym że właśnie skrzynia tego nie wytrzyma. Generalnie awaryjność to pojęcie względne... Wojtek w Gala w rok włożył więcej kasy niż ja w Vectre w 4 lata czy właśnie kumpel w vela w 2, a dobrze wiemy że jeszcze daleka przed nim droga żeby był w stanie zadowalającym Także zależy jak się trafi Zaryzykuję stwierdzenie że gdyby kupił uznaną za mega awaryjną AR 156 mniej by go kosztowała...swoją drogą też rozważam ten model, tyle że kombi i coś koło 200KM
|
|
|