Nasze Miśki - Sportowa Elegancja
m6riano - 16-05-2012, 16:01
sveno, tomek84, dlatego już wiecie dlaczego nie jeżdże w dzień tylko w nocy...;-)
EOT
Torp12 - 16-05-2012, 20:32
Owczar zaluje ze przed ostatnim spotem brat w ostatniej chwili musial pozyczyc auto i mnie zabraklo na spocie bo bysmy pogadali bo tutaj juz mi sie niechce Ciebie przekonywac;)
SPIDER-ek - 16-05-2012, 21:09
Wy to jesteście koledzy, ja tam w Torpa wierzę bo to w końcu skrót od Torpedy.
Sądze że prędzej czy później osiągnie to co zamierza, jedyne ale to:
-jakim ogólnym kosztem i czasem?
-koszt który zostanie wydany na zmiany, mógłby pokryć rożnicę między większym zużyciem paliwa 2,5 a 2,0
-no i sama żywotność jednostki tak zmodyfikowanej, V6 jest tak niewysilona bez turbinki, że może spokojnie pociągnąć 500tyś km. Z 2.0 po modyfikacjach, no cóż co tu dużo mówić żywotność może być krótka. Więc nie nacieszy się zwiększoną mocą.
Tylko przemawia za mną to że Torp12 dąży do celu i wiem że go osiągnie. Trzymam kciuki.
Owczar - 16-05-2012, 22:37
Torp12, jak się spotkamy to pogadamy Ja nie jestem przeciwny tuningowi, wręcz przeciwnie. Też lubię wyzwania.
Ale tak jak mówię, nic nie bierze się z próżni, a perpetum mobile nie da się zbudować
Podejrzewam, że samo strojenie dałoby plus 10KM po tych modach, które zrobiłeś. Bez strojenia modzenie nic nie zmieni...
Torp12 - 16-05-2012, 22:55
Spiderek w planach jest 160 KM czyli raptem 27 wiecej niz seria i uwazasz to za takie mega wysilenie jednostki??:) Tak czy siak dzieki za cieple slowo:)
Owczar strojenie na sam koniec:)
Owczar - 16-05-2012, 22:57
To póki co nie spodziewaj się rezultatów Swoją drogą na następnym spocie możemy zalogować parametry pracy, bo po pewnych modyfikacjach może się robić ubogo. Jak dostanie za dużo powietrza, a paliwa tyle samo to będzie nieciekawie.
Co następne?
Torp12 - 16-05-2012, 23:13
| Owczar napisał/a: | Swoją drogą na następnym spocie możemy zalogować parametry pracy, bo po pewnych modyfikacjach może się robić ubogo.
Co następne? |
Owczar chetnie z tymi logami, bo ja to tego za bardzo nie ogarniam:)
No trzeba znalezc te konie co uciekly;)
Owczar - 16-05-2012, 23:14
Ale te konie może gdzieś są, tylko słabo są wypasane przez stockowe mapy Orientowałeś się ile kosztuje strojenie w Wawie?
Torp12 - 16-05-2012, 23:19
| Owczar napisał/a: | | Orientowałeś się ile kosztuje strojenie w Wawie? |
Generalnie nie powinny sie az tak pochowac. Zauwaz ze po zmianie wydechu ubylo 13KM a co gorsza zadnego nie przybylo.
Poki co zadna renomowana firma niechce sie podjac strojenia. Koszt to 1000-1500zl
Owczar - 16-05-2012, 23:25
Dlatego, że zmiany mogą powodować takie cyrki. Jak już kilka razy pisałem, bez strojenia wycięcie kata często powoduje np spadek mocy. Zmienia się charakterystyka przepływu powietrza, wietrzenia komory spalania, a mapy są napisane do konkretnych warunków.
Torp12 - 22-05-2012, 12:17
Pytanie mam do znawcow typowych usterek naszych Rekinow. Oslona przeciwsloneczna od strony pasazera po maksymalnym odgieciu nie zostaje w tej pozycji tylko odbija dosc sporo (od strony kierowcy zostaje na koncu). Jakis sprytny patent na to mamy??:)
deejay - 22-05-2012, 21:38
| Torp12 napisał/a: | | Oslona przeciwsloneczna od strony pasazera po maksymalnym odgieciu nie zostaje w tej pozycji tylko odbija dosc sporo (od strony kierowcy zostaje na koncu). Jakis sprytny patent na to mamy??:) |
Tak , przykleic na stałe
Anonymous - 22-05-2012, 22:11
wyrzuć, zbędne kg
Torp12 - 22-05-2012, 22:19
| deejay napisał/a: |
Tak , przykleic na stałe |
Od kogo jak od kogo ale od Ciebie Bartku liczylem na bardziej fachowa wypowiedz;)
deejay - 22-05-2012, 22:47
Żartowałem
U mnie tez delikatnie opada , ale jakoś żyje z tym .
Zeby było smieszniej , to dzisiaj wymieniałem na gwarancji w aucie dwumiesięcznym taki własnie daszek przeciwsłoneczny , który klientowi właśnie opadał
|
|
|