To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś

krzychuzzz - 06-06-2013, 10:42

Torp12 napisał/a:
krzychuzzz napisał/a:
"No fajny masz ten samóchód tylko dlaczego on nie chce mieć tak z 5 lat mniej" :-)

Wtedy nie byl by juz taki fajny bo by mial tyle elektronicznych wspomagaczy ze by tylko stal :P

I Kontakt Spray by nie pomógł :D

Hugo - 06-06-2013, 11:17

Torp12 napisał/a:
Wtedy nie byl by juz taki fajny bo by mial tyle elektronicznych wspomagaczy ze by tylko stal
Racja, a Twój mechanik miałby więcej roboty :P
Krzyzak - 06-06-2013, 11:39

Cytat:
niedomagające kostki elektryczne to zmora
nie wiem, co masz na myśli - japończycy mają najlepsze instalacje elektryczne w autach
niemal wzorowo zabezpieczone
u mnie kostki elektryczne nigdy nie były przyczyną problemów

w mojej opinii takie przypadki mogą się zdarzać w egzemplarzach, gdzie ktoś już grzebał
albo składanych po wypadku, co sprowadza się do zdania powyżej

krzychuzzz - 06-06-2013, 12:19

Krzyzak napisał/a:
w mojej opinii takie przypadki mogą się zdarzać w egzemplarzach, gdzie ktoś już grzebał

Mój jest 100% bezwypadek a przy instalacji nie widać żeby było grzebane a jednak coś nie łączyło.
Prawda jest taka że nasze auta mają już swoje lata i nie ma rzeczy niezniszczalnych

Krzyzak - 06-06-2013, 13:44

krzychuzzz napisał/a:
nasze auta mają już swoje lata
więc nigdy nie wiadomo, czy jakiś mechanik np. zmieniając rozrząd wszystko ładnie podopinał itp.
a może ktoś podczas mycia silnika zrobił porządne kuku
jeśli nie masz auta od nowości, to nie masz pewności

deejay - 06-06-2013, 22:49

Krzyzak napisał/a:
Cytat:
niedomagające kostki elektryczne to zmora
nie wiem, co masz na myśli - japończycy mają najlepsze instalacje elektryczne w autach
niemal wzorowo zabezpieczone
u mnie kostki elektryczne nigdy nie były przyczyną problemów

Dokładnie Darek ma rację :!: "obierzcie " przewód w 15 letnim galancie z izolacji i to samo zróbcie np. w dwuletnim Renault lub innym aucie gdzie po odizolowaniu nie widać żadnej miedzi tylko czarne zaśniedziałe kable , masakra co teraz wykonują :?

Marcino - 06-06-2013, 23:43

mi chodziło o to ze jak coś jest z kostkami to nie wiadomo gdzie szukać, a taki przypadek miał MKV, niie mowie tu konkretnie o galancie
wyderka - 06-06-2013, 23:43

Fiat Doblo 2008 rok, przez 2 godziny szukanie zaginionych prądów :?
Krzyzak - 07-06-2013, 08:02

deejay napisał/a:
masakra co teraz wykonują
nie wiem czy tylko teraz, bo fakt - mamy czas oszczędności
ale i dawniej japończycy robili świetną elektrykę
czasem ja rozpinam kostki w E32 to mam wrażenie, że są wręcz hermetyczne - czuć zasysanie powietrza :)
szczególnie te w miejscach wrażliwych są tak wykonane - z tyłu kostek wystają gumowe uszczelnienia, środek też pięknie zabezpieczony, styki odseparowane

a francuzi - cóż, to akurat skrajny przypadek w drugą stronę, czyli najgorsze instalacje elektryczne w autach
chyba tylko chińczycy obecnie robią gorzej

Hugo - 07-06-2013, 08:19

Krzyzak napisał/a:
mam wrażenie, że są wręcz hermetyczne - czuć zasysanie powietrza
Fakt, ale nie tylko w E32 tak jest. Zauważyłem to w każdym japończyku jakiego miałem.
Krzyzak napisał/a:
szczególnie te w miejscach wrażliwych są tak wykonane - z tyłu kostek wystają gumowe uszczelnienia, środek też pięknie zabezpieczony, styki odseparowane
Nie zawsze jest tak pięknie, w skrzyni automatycznej w EA zdarza się korozja i ukruszenie jednego z 2 pinów w kostce czujnika obrotów czy czegoś tam, na dole, z tyłu skrzyni. Więc zdarzają się im też wadliwe wtyczki, choć możliwe, ze problem polega na jej ponownym wpięciu, bo problem występuje rzadko, ale jest o tym temat na forum :wink:
MKV - 07-06-2013, 08:37

wyderka napisał/a:

Suzuki Swift 1.3 GTi 1990r - od półtora roku nie mogę zlokalizować problemu w instalacji elektrycznej.

robertdg - 07-06-2013, 08:43

MKV napisał/a:
wyderka napisał/a:

Suzuki Swift 1.3 GTi 1990r - od półtora roku nie mogę zlokalizować problemu w instalacji elektrycznej.

To sie pochwalcie czego szukacie :P

wyderka - 07-06-2013, 08:55

robertdg napisał/a:
To sie pochwalcie czego szukacie

ja tam swoje znalazłem :D

MKV - 07-06-2013, 10:59

robertdg napisał/a:
MKV napisał/a:
wyderka napisał/a:

To sie pochwalcie czego szukacie :P

Problem opisany chyba w wątku o moim Swifcie - dziwne rzeczy się dzieją z mapą paliwa w okolicach 5500obr - jakby raz jest a raz nie ma (na Ecuamsterze raz zniknela podobno na chwile w tych obrotach podczas strojenia) - paliwo jest podawane a jakby zapłonu nie było - i praktycznie tylko pod obciążeniem.

Owczar - 07-06-2013, 23:26

Ale pytanie, którego sygnału nie dostaje ecumaster? Czy to ecumaster nie wysterowuje dalej?