[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - MMCS - Mitsubishi Multi Communication System
tyku - 25-04-2019, 13:49
Molo napisał/a: | Wiecie gdzie dla forumowiczów najłatwiej umieścić ofertę ? | Allegro, OLX itp.
Molo - 25-04-2019, 14:04
tyku napisał/a: | Molo napisał/a: | Wiecie gdzie dla forumowiczów najłatwiej umieścić ofertę ? | Allegro, OLX itp. |
No tak to oczywiste. Miałem na myśli że na forum trochę się znamy i wiadomo co kto za jeden i jakie ma dokonania i intencje
Pawel-6000 - 04-05-2019, 14:39 Temat postu: Podłączenie HDD Witam,
Z góry przepraszam za głupie pytanie ale czy taki konwerterem mogę podłączać bez obaw dysk do złącza ATA w stacjonarce ?
https://allegro.pl/oferta/adapter-kabel-konwerter-2-5-do-3-5-ata-pata-ide-7228256056
Jeśli nie to co byście radzili.
Molo - 04-05-2019, 21:18
Tylko sie pochwale. Projekt zakonczony. Stary mmcs z rockfordem zamieniony na W-15. Dźwięk jest imponujący - roznica zdecydowana. Rozdzielczosc i wygląd map tez przeskok o epoke. moze jeszcze sie pokusze o DAB. Będę informowal jakby co
Tym sposobem moj mmcs (C-02) mam na wydaniu.
Pozdro.
Pawel-6000 - 09-05-2019, 18:47 Temat postu: Podłączenie HDD Witam wszystkich jeszcze raz
bardzo proszę o odpowiedz na mój ostatni post pilnie potrzebuję informacji.
Jeszcze mam opcję włożyć dysk do kieszeni i podłączyć go pod port USB ale słyszałem że w ten sposób go nie odblokuję?
Pozdrawiam,
grzesiopol - 09-05-2019, 19:53
Jakbyś chociaż troszke się poświęcił i poczytał temat to nie musiałbyś pytać.
Odpowiedzi:
1. Tak
2. Nie
zenker - 10-05-2019, 12:35
Kolego Molo jeszcze raz dzięki za profesjonalne podejście w temacie MMCS ,sprzęt nabyty to MMCS E-05 z całym kompletem oprócz ramki, oby więcej takich ludzi ,dziękuje i pozdrawiam
Pawel-6000 - 01-06-2019, 18:01
Przy próbie odblokowania dysku pokazały mi się takie informacje.
Jakieś pomysły co zrobiłem źle ?
zdjęcie
lukaslukas64 - 01-06-2019, 22:50
W moim Lancerze z 2008 mam oryginalne MMCS, ale nie jestem zadowolony. Mało przejrzyste, brak usb czy aktualnych map fatalna jakość dźwięku przez AUX.
Warto zmienić na coś innego? Na androidzie czy szukać czegoś od jakiegoś nowego Mitsu?
Co mogę stracić wymieniając radio?
Molo - 01-06-2019, 23:28
Cytat: | czy szukać czegoś od jakiegoś nowego Mitsu |
Ja poszedlem w tym kierunku i nie załuje - kilka postów wyżej. Pelna współpraca z autem pozostaje a dochodzą nowe wrazenia dzwiękowe (o ile zmienisz rockforda na nowego). Polecam
grzesiopol - 02-06-2019, 12:34
Pawel-6000, źle wczytało ci płytę lub źle nagrana lub złe połączenie z dyskiem
lukaslukas64, masz cały temat o innych radiach montowanych zamiast MMCS. Poczytaj i będziesz wiedział.
Aby była lepsza jakość auxa trzeba wymienić przewód na lepszy.
Możesz wymienić na nowsze urządzenie z kartami SD tak jak Molo.
Stracisz posiadanie oryginału, możliwość dokonywania niektórych ustawień pojazdu.
Molo - 02-06-2019, 13:13
grzesiopol napisał/a: | Stracisz posiadanie oryginału, możliwość dokonywania niektórych ustawień pojazdu |
Ej, ja nie stracilem oryginalu, caly czas mam MMCS (nowej generacji) i pelną obsluge samochodu przez starego canboxa. Rowniez aux smiga. Teraz podłączam dab i video in.
To co stracilem to dvd oraz server muz - ale usb +sd go zastępuje a nawet przewyższa
grzesiopol - 02-06-2019, 18:02
Co do usb i sd to z tym przewyższaniem to raczej troche przesadzasz. Biorąc pod uwagę, że większość osób przeważnie ma swoje mp3 w niskiej jakości to raczej ich jakość odsłuchowa jest cienka.
Jeżeli chodzi o sam sprzęt to podobno nowsze serie W są lepsze od E.`
Molo - 02-06-2019, 18:35
Wzmacniacz nowego typu robi robote. Nie wiem czy miales okazje porownac w OII seryjnego rockforda a potem nowego z mmcsem serii W. Roznica imponująca. Do tego dochodzi dts i "premium dia wide" z regulacją poziomu przy odtwarzaniu muzyki. W starym mmcsie tego niema.
A co do mp3 to fakt, jak ktos lubi to se nagra slabe mp3 a ja lubie troche lepsze;) Tu jest dowolność niezalezna od sprzetu.
grzesiopol - 02-06-2019, 20:45
Zawsze można zrobić w starym MMCSie update wzmacniacza
|
|
|