Nasze Miśki - Moje Galanty oraz Galant i Colt Baśki
robertdg - 18-12-2011, 18:41
| Krzyzak napisał/a: | | jeśli zamieściłeś zdjęcie, to się nie ładuje | Poprawiłem
Krzyzak - 19-12-2011, 06:39
| deejay napisał/a: | | proponuje zaopatrzyć sie w taki odklejacz |
skoro i tak jest do wyrzucenia, to będę dalej stosował moją metodę - ta stal jest tak twarda i jednocześnie wrażliwa na naprężenia, że wystarczy naciąć flexem po skosie i puknąć przecinakiem - pęka i zdejmuje się taką bieżnie w niecałą minutę
Hugo - 19-12-2011, 22:16
Krzyzak znasz średnice soczewek zamontowanych w Twoich reflektorach?
Krzyzak - 20-12-2011, 06:54
nie pamiętam - możesz poszukać na necie - są to soczewki z ML'a
ps. śruba na wale odkręcona - dzięki wszystkim za pomoc a chudyone za fizyczne wsparcie w postaci operatora młotka
klucz i sprężarka kompletnie się nie przydały
Bartek - 20-12-2011, 08:50
| Krzyzak napisał/a: | | na jednorazową zabawę??? |
jak kupisz, to będziesz się dziwił, że tak późno kupiłeś
Marcino - 20-12-2011, 09:00
| Bartek napisał/a: | | Krzyzak napisał/a: | | na jednorazową zabawę??? |
jak kupisz, to będziesz się dziwił, że tak późno kupiłeś |
Myśle ze Bartek ma racje, Krzyżak ty naprawde duzo dłubiesz przy samochodach.
Ja mam zamiar zakupić po nowym roku. Narazie mam już w domu nowy klucz pneumatyczny..:)
Marcino - 20-12-2011, 09:08
| Krzyzak napisał/a: | zresztą - w przypadku dużych młotków staram się by ktoś z drugiej strony zwrotnicy "odbierał" energię drugim młotkiem (wahadło Newtona ) a tym razem nikogo nie było... |
Taki "pomocnik" by sie przydał... a w dodatku ma swój młotek...:)
Moze wtedy i spreżrka nie byłaby potrzena..;)
Hugo - 20-12-2011, 10:59
| Marcino napisał/a: | | Taki "pomocnik" by sie przydał... a w dodatku ma swój młotek...:) | Chyba nie bardzo, ja bym nic z autem nie zrobił...
Krzyzak - 20-12-2011, 11:23
| Marcino napisał/a: | | Taki "pomocnik" by sie przydał | prawdziwa jest, czy z plastiku?
| Bartek napisał/a: | | jak kupisz, to będziesz się dziwił, że tak późno kupiłeś |
pomału gratów w garażu przybywa... niedługo trzeba będzie coś dobudować
znam Cie Bartku i wiem, że jak mówisz, to masz rację... przemyślę
m6riano - 20-12-2011, 17:52
| Hugo napisał/a: | ja bym nic z autem nie zrobił... |
ale na aucie już tak..;-)
robertdg - 20-12-2011, 18:16
| Marcino napisał/a: | | Taki "pomocnik" by sie przydał...a w dodatku ma swój młotek...:) | No i funkcje odsysania płynów
SPIDER-ek - 20-12-2011, 20:50
| robertdg napisał/a: | | Marcino napisał/a: | | Taki "pomocnik" by sie przydał...a w dodatku ma swój młotek...:) | No i funkcje odsysania płynów |
Szczególnie metodą dynamiczną jak w automacie:)
Krzyzak - 27-12-2011, 22:16
Przyszły NOKi od Japaneze, któremu serdecznie dziękuję za tak błyskawiczną wysyłkę i zdobycie ich - a było to naprawdę wyzwanie
Wszystkie uszczelniacze właśnie zmieniłem, zamontowałem też rozrząd i pompę wody. Jutro c.d.
Czy ktoś wie:
- z jaką siłą dokręcić główną śrubę koła pasowego w alternatorze? - udało mi się tak na 30-kilka Nm, ale nie wiem, czy to nie za mało
- czy to normalne, że wał się przesuwa? - jak ściągałem zębatki na wale, to się okazało, że ma luz ok. 1mm i nie wiem, czy się bać czy nie...
jest to luz przód-tył a nie w osi, więc może tak może być... w przypadku wałka w skrzyni jest to jak najbardziej normalne, ale czy dla korby też???
deejay - 27-12-2011, 22:40
| Krzyzak napisał/a: | czy to normalne, że wał się przesuwa? - jak ściągałem zębatki na wale, to się okazało, że ma luz ok. 1mm i nie wiem, czy się bać czy nie...
jest to luz przód-tył a nie w osi, więc może tak może być... w przypadku wałka w skrzyni jest to jak najbardziej normalne, ale czy dla korby też??? |
Za to odpowiedzialne sa pierścienie dystansowe na wale korbowym , wszystkie dopuszczalne luzy podane sa w manualu , Darek nie wchodzimy w temat silnik chodzi... wiec nie drążymy tematu ok
Krzyzak - 29-12-2011, 07:14
rozrząd zmontowany, nowe paski Mitsuboshi (rozrządu i osprzętu), rolki GMB, pompa GMB
oryginalne szczotki alternatora (stare się kończyły i to bardzo, bo komutator lekko dostał
nowe łożyska alternatora (FAG i KYK - nie wiem, dobre to?)
pomalowany wahacz i osłona tarczy hamulcowej hammerite'm - wygląda naprawdę ładnie
niedługo składanie piasty, wahacza, półosi, stabilizatora, końcówki kierowniczej i co tam się po drodze znajdzie
|
|
|