[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Komputer pokładowy
SPIDER-ek - 25-07-2011, 00:07
Co do spalania, to też na tym ekranie gdzie są kreski ze spalaniem, to mogło by pokazywać się w litrach. Wiem że w innym miejscu jest ta informacja, ale na tym ekranie też by nie zaszkodziło. bo w sumie ekran jest zgrubny, kreska która ubywa i tyle, a tak była by jeszcze informacja w cyfrach.
Niestety ja nie mam takiego GPSa którym mógłbym skalibrować kompa, więc tą czynność zostawiam na potem:)
ps. zrobiłem dzisiaj zdjęcie bez lampy błyskowej, trochę rozmyte, ale po podkręceniu wyświetlacza lepiej pokazuje.
m6riano - 25-07-2011, 09:13
szpala85 napisał/a: | też bym chciał |
Żaden problem...pisz bezpośrednio do Kaczarta'a.
Owczar - 25-07-2011, 09:29
SPIDER-ek napisał/a: | Niestety ja nie mam takiego GPSa którym mógłbym skalibrować kompa, więc tą czynność zostawiam na potem:) |
W wolnej chwili możemy się przejechać kawałęk
SPIDER-ek napisał/a: | ps. zrobiłem dzisiaj zdjęcie bez lampy błyskowej, trochę rozmyte, ale po podkręceniu wyświetlacza lepiej pokazuje. |
A jak w pełnym słońcu koło południa?
SPIDER-ek - 25-07-2011, 10:36
Owczar napisał/a: |
W wolnej chwili możemy się przejechać kawałęk
A jak w pełnym słońcu koło południa? |
hehe tylko znajdź mi tutaj słońce:)
Pewnie słabo, umówiłem się z kaczartem że do niego podjadę zobaczyć jak inne wyświetlacze się spisują i kupię drugi do podmianki, a przy okazji zrobię update v3, ale czekam aż skończy.
Ok to jakoś umówimy się na kalibrację to weźmiesz swój GPS i potestujemy.
Owczar - 25-07-2011, 10:44
Wczoraj było w południe. Nie wiem jak w Wawie, ale w Kaliszu świeciło ładnie Ja też czekam na FW V3.
m6riano - 25-07-2011, 12:07
Jak będziecie sie wybierać to dajcie znać..podrzuce wam "moje" dwa..;-)
mar111cin - 25-07-2011, 12:54
Spiderek chyba warto potestować z tym "biale tło" czarne napisy
a powiedzcie, bo już wcześniej mi się to wydawało, ale teraz jestem tego wręcz pewien - zostawiłem auto na słońcu, jak wróciłem to w środku taki skwar że nie dało się usiedzieć na czarnej skórce, a wyświetlacz... trochę się rozjasnił możliwe to? Akurat to dobrze że się tak potrafi rozjaśnić, bo tym samym troszkę lepiej widać (rozjaśnienie - tło zrobiło się już prawie że jasno niebieskie)
brodzky - 25-07-2011, 22:29
Normalka. Jak się nagrzeje to jakby kontrast się podkręcił i żywo reaguje. W zimę będzie ciemny i bardzo ospały jak wyświetlacz na radiu tylko że bardziej
mar111cin - 25-07-2011, 22:59
dzisiaj mnie naszły jeszcze dwie myśli, co by można było zmienić w kompie:
wykastrować go - tzn z poziomu aplikacji można by wyłaczyć dowolne ekrany, tak aby się nie pojawiały przy przeskakiwaniu przyciskami (np ja dwóch wcale nie używam)
możliwy do przejechania dystans - wylicza go na podstawie średniego spalania, tylko że jak przejade 10km po mieście i mi spali 18, to mam średnią 18l, jak do tego przejadę 10km po trasie i mi spali 10l to mam średnią 14l (niestety jak najbardziej realne wartości dla galanta ) no i z tej średnij 14l wylicza ile jeszcze przejedziemy km, nie biorąc pod uwagę że teraz jedziemy z dużo mniejszym spalaniem. Nie powinno być tak, że liczy tylko dla siebie średnią z ostatnich kilku, kilkunastu km i na jej podstawie podaje możliwy do przejechania dystans?
Owczar - 26-07-2011, 00:08
Ale z tego co zauważyłem to on właśnie tak robi. Wylicza dystans na podstawie stylu jazdy w danej chwili. Dystnas się ciągle zmienia. Im wolniej jedziesz tym większy dystnas możesz przejechać, a spalanie srednie jest jeszcze takie samo...
mar111cin - 26-07-2011, 10:59
odniosłem inne wrażenie
SPIDER-ek - 26-07-2011, 11:05
Owczar napisał/a: |
Muszę u siebie wymienić świece, bo przez te wypadajhące zapłony wykres lambdy jest poszarpany i na wolnych obrotach spalanie chwilowe zmienia się przy każdym odświeżeniu. |
Musimy porównać swoje wykresy. Bo też jestem przed wymianą świec. Zakupione leżą na swój czas:)
Owczar - 26-07-2011, 13:19
U Ciebie sonda tak nie szarpie jak u mnie. A jakie świece kupiłeś?
brodzky - 26-07-2011, 16:08
Może wrzucicie te poszarpane wykresy żeby inni mogli zobaczyć czy też mają poszarpane?
Owczar - 26-07-2011, 16:11
U SPIDER-ek, wykres jest ok. Jak będę miał chwilę to zrobię foto. Myślę, że te poszarpane wykresy i mnie to efekt wypadających zapłonów, ale okaże się po zmianie świec.
|
|
|