To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - LEGNUM Vr4

jkrzysztof80 - 24-01-2011, 20:38

kuzi napisał/a:
Na brytyjskim ebayu pojawił się Legnum wyglądający jak Passat B5. ;) ;) ;)

http://cgi.ebay.co.uk/199...=item45f1e58019

kuzi, ten legi już dosyć długo jest na ebayu, pewnie nikomu nie przypadł do gustu :biggrin:

pitbu77 - 03-02-2011, 12:53

kochajj napisał/a:
nowy bajer co by rąk od kierownicy nie odrywać podczas zmiany biegów...

i ...
kochajj napisał/a:
Etap I zakończony. Skrzynia po wymianie wszystkich łożysk i delikatnym odświeżeniu... skrzynka z evo VI 5b + przełożenie główne HKS 4.11

A teraz flap-pady posłużą do zmiany stacji w radiu albo do Volume +/- :lol:

kochajj - 03-02-2011, 18:59

kiera do sprzedania.... więc gdyby ktoś chciał kiere z manetkami do zmiany biegów w drewnie to zapraszam :) ... w komplecie całe okablowanie i taśma...
deejay - 03-02-2011, 19:06

:D już dzwonie :wink:
kochajj - 03-02-2011, 19:16

w rozliczeniu może być 2ga kiera w drewnie... :D
kochajj - 03-02-2011, 19:39

pitbu77 napisał/a:
kochajj napisał/a:
nowy bajer co by rąk od kierownicy nie odrywać podczas zmiany biegów...

i ...
kochajj napisał/a:
Etap I zakończony. Skrzynia po wymianie wszystkich łożysk i delikatnym odświeżeniu... skrzynka z evo VI 5b + przełożenie główne HKS 4.11

A teraz flap-pady posłużą do zmiany stacji w radiu albo do Volume +/- :lol:

jak to mówią
EVOLUTION never end's czy jakoś tak...

kochajj - 09-02-2011, 09:11

przyszedł nowy nabytek tarcze DBA seri 4000 :)

swinks_UK - 09-02-2011, 09:31

Sie będą pięknie chłodzić... :D
deejay - 09-02-2011, 10:14

ale pięknie :)
robertdg - 09-02-2011, 10:38

kochajj, nie to sa normalnie jaja, przecież Cię zrobili w bambuko, zobacz jakie popierniczone kanały chłodzace wewnatrz, do tego jedna tarcza jest popierniczona, bo ma wycięty kawałek zewnetrznej bieżni hamującej :mrgreen:
pitbu77 - 09-02-2011, 14:41

Jeshu! I do tego kręcą się w lewo! :lol:
pepi - 18-03-2011, 00:20

Jeśli mam ci zrobić tego kompa to musze mieć kilka danych bo auta nie znam a nie jest już stockowym samochodem
Musisz mi dac takie dane jak
- krzywa load dla tego auta dla wydajności turbin bez użycia wastegate duty cycle w stosunku nowe turbiny/ori *100%
- krzywa load dla tego auta dla wydajności turbin bez użycia wastegate duty cycle w stosunku nowe turbiny/ori *100%
To sobie to wyliczę co i jak względem stockowego
Jak cos - jesli zostały przerobione sortowane albo jak była jakąś ingerencja w wymuszoną odpowiedz turbiny na ciśnienie spalin na wejściu
-krzywe load dla 50% i dowolnej wartości wastegate duty cycle w zakresie 10-40% lub 60-100% przy teście 650-6000RPM na dowolnym biegu przy stockowym kompie silnika.
load logowany 2b bo wiadomo lub w przypadku nie możliwości 10-30%WGDC powinno się zmieścić poniżej 159.5% load
musze wyczaić co ta świnia robi w stosunku do stocku
I jaka jest sprawność czy przepustowość dolotu/wydechu zauważymy z powyższych danych?
I ważna rzecz krzywa BDEL na 159% lub bez zmian przy BCLO powyżej 100%
Także tu nie potrzeba specyfikować dalej póki system pozostaje bez zmian
Jak nie trzeba będzie napisać softa od nowa ale to da rade spoko

kochajj - 18-03-2011, 09:06

pepi napisał/a:
Jeśli mam ci zrobić tego kompa to musze mieć kilka danych bo auta nie znam a nie jest już stockowym samochodem
Musisz mi dac takie dane jak
To sobie to wyliczę co i jak względem stockowego
Jak cos - jesli zostały przerobione sortowane albo jak była jakąś ingerencja w wymuszoną odpowiedz turbiny na ciśnienie spalin na wejściu
-krzywe load dla 50% i dowolnej wartości wastegate duty cycle w zakresie 10-40% lub 60-100% przy teście 650-6000RPM na dowolnym biegu przy stockowym kompie silnika.
load logowany 2b bo wiadomo lub w przypadku nie możliwości 10-30%WGDC powinno się zmieścić poniżej 159.5% load
musze wyczaić co ta świnia robi w stosunku do stocku
I jaka jest sprawność czy przepustowość dolotu/wydechu zauważymy z powyższych danych?
I ważna rzecz krzywa BDEL na 159% lub bez zmian przy BCLO powyżej 100%
Także tu nie potrzeba specyfikować dalej póki system pozostaje bez zmian
Jak nie trzeba będzie napisać softa od nowa ale to da rade spoko

yyyyy.... Świni zakładamy, że nie ma...
To co chcę to:
- procedura startu ( po wciśnieciu pedału gazu do oporu na postoju obroty na 4500rpm
- Knock Warning podpiety do jakiegoś shif light
- Doładowanie z ECU na poziomie 1,4 bara
- Wtryski 560ccm
- boost cut - off
- reszta propozycjo od ciebie co i jak można zrobić...

na resztę pytań musisz odpowiedzic sobie sam... moge co najwyżej dodać mapę turbiny

pepi - 20-03-2011, 12:43

Hejka
Nie mogę sobie sam odpowiedzieć bo przecież nie jest to moje auto nie widziałem go i nie ustawiałem i nie jeżdżę
To ty musisz mi podąć te parametry nie da się rozwiązać równania z 3 nie wiadomymi gdzie nie ma żadnego parametru
X+y+z = np. Q gdzie Q i po wyżej odpala knocka
Musisz mi podąć z y i z bo inaczej nie da się zrobić nic
To znaczy mogę je wyssac z palca alt to nie ma sesu

Jak masz ustawione teraz auto? Ono jeździ czy nie ?
Musiałeś jakoś to ustawić, czy po prostu sa zmienione turbiny i nic więcej ?
Albo jeśli cos zmieniałeś to prześlij mi hexa ori i aktualnego
Wykres parametrow t4 nic mi nie daje bo zmiania się charakterystyka pracy silnika przy nich wiec w każdym silniku będzie inaczej
Mogę ci tylko ustawić 1 czyli 4500 na 1 biegu ( ale w manualnej skrzyni ?? ) czy masz dalej automat zalodzony ?

No i doładowanie 1,4 ale to nie ma sesu bo nie masz map paliwa pod ten setup jaki masz w aucie
Jak nie wiesz co masz u siebie to pogrzeb gdzieś , ktos miał już takie turbiny założone w kombi
Sylwek ma założone w swojej vr4 4 ale on ma manuala sedana wiec mogę z niego wziaść tylko cześć ale caly odpada bo inne softy sa
A co do propozycji co dalej to zobaczy się co u ROCHA się wymyśli przy każdym modzie jakis pomyśl wpada do głowy

Poszukaj info i daj znaka
Pozdrawiam

kochajj - 20-03-2011, 17:18

kilka szczegółow z dzisiejszych prac...