Nasze Miśki - Polarny ninja
Anonymous - 31-10-2009, 10:11
rosomak1983 napisał/a: | Ja myslałem ze jest jakis czujnik pod tunelem i chciałem go sciagać | Pod tunelem masz 2 czujniki: czujnik wstecznego biegu (odpowiedzialny za zapalanie się świateł cofania) oraz czujnik hamulca ręcznego (odpowiedzialny za zapalanie się kontrolki po zaciągnięciu hamulca).
josie - 31-10-2009, 13:39
gregorbu napisał/a: | Pod tunelem masz 2 czujniki: czujnik wstecznego biegu (odpowiedzialny za zapalanie się świateł cofania) |
Ten to zdaje się jest akurat wkręcony w skrzynię biegów
pawela - 31-10-2009, 14:26
gregorbu napisał/a: | Pod tunelem masz 2 czujniki: czujnik wstecznego biegu (odpowiedzialny za zapalanie się świateł cofania) |
hmhm gregorbu, rozebrałem 4 cao i w żadnym nie ma takiej czujki w tunelu.
Czujnik wstecznego jest w skrzyni
Anonymous - 31-10-2009, 20:26
W Żabozielonym czujka była przy lewarku. Nie wiem - może jakaś wydumka poprzedniego właściciela, może w 1,3 tak było? Wyglądało na oryginał. Tak czy inaczej po odpięciu kostki, lampy wsteczne nie zapalały się.
Jogurt - 31-10-2009, 22:45
rosomak1983 napisał/a: | 2.kontolka reczego swieci cały czas choc reczny nie jest zaciagniety | u mnie akurat wina leży po stronie czujnika, co jakiś czas po zaciągnieciu i spuszczeniu recznego kontrolka dalej się pali. pare km i wraca do normy.
Rafal_Szczecin napisał/a: | a czemu nikt nie zaproponuje sprawdzenia jak maja sie klocki hamulcowe ( w sensie, zeby sprawdzic ich grubosc ) |
bo w aucie takim jak cao/cbo klocki nie mają kabelka który zwiera obwód gdy okładzina wyjdzie, chyba że działa to to bezprzewodowo
Hugo - 31-10-2009, 23:47
Jogurt napisał/a: | bo w aucie takim jak cao/cbo klocki nie mają kabelka który zwiera obwód gdy okładzina wyjdzie, chyba że działa to to bezprzewodowo | Zupełnie nie o to chodzi. Chodzi o to, że w miarę jak klocki się zużywają to spada poziom płynu w układzie (coraz bardziej wysunięte tłoczki hamulcowe w zaciskach w stanie spoczynku) i kontrolka hamulca ręcznego (tudzież poziomu płynu w zbiorniczku) zaczyna się zapalać.
jacek11 - 01-11-2009, 11:35
Hugo napisał/a: | Chodzi o to, że w miarę jak klocki się zużywają to spada poziom płynu w układzie (coraz bardziej wysunięte tłoczki hamulcowe w zaciskach w stanie spoczynku) i kontrolka hamulca ręcznego (tudzież poziomu płynu w zbiorniczku) zaczyna się zapalać. |
hmm.to ma sens
Rafal_Szczecin - 01-11-2009, 13:08
Hugo napisał/a: | Zupełnie nie o to chodzi. Chodzi o to, że w miarę jak klocki się zużywają to spada poziom płynu w układzie (coraz bardziej wysunięte tłoczki hamulcowe w zaciskach w stanie spoczynku) i kontrolka hamulca ręcznego (tudzież poziomu płynu w zbiorniczku) zaczyna się zapalać. | dokladnie tak jak Hugo pisze, wtedy kontrolka plynu w zborniczku alarmuje, ze jest malo plynu, co moze sugerowac, ze klocki sie koncza
rosomak1983 - 02-11-2009, 00:05
Dobra doradzcie co myslice o kupnie colta Gti rozbitka Gti za ok 3000 i swapa do mojego Lancera 4g93????
rosomak1983 - 02-11-2009, 00:11
pawela napisał/a: | mówiłem, że będą super BOMBA stary! |
a oto mam Pawele str nr 2 i swieze załozenia Hijoin...
j-rules - 02-11-2009, 00:12
Cytat: | Dobra doradzcie co myslice o kupnie colta Gti rozbitka Gti za ok 3000 i swapa do mojego Lancera 4g93???? | Jesli o mnie chodzi... moje marzenie. jesli mialbym fundusze i mozliwosci to zdecydowanie bym tak zrobil.
rosomak1983 - 02-11-2009, 00:16
j-rules napisał/a: | jesli mialbym fundusze i mozliwosci to zdecydowanie bym tak zrobil. |
fundusze sa... mozliwosc niemal darmowej przekladki sa.. tylko mysle czy mi tego trzeba... 4g92 jest całkiem niezłe...
karolgt - 02-11-2009, 00:18
rosomak1983 napisał/a: | Dobra doradzcie co myslice o kupnie colta Gti rozbitka Gti za ok 3000 i swapa do mojego Lancera 4g93???? |
zrób to w końcu !!
ja jestem za
karolgt - 02-11-2009, 00:20
e no co ty gadasz 113 koni to wystarczająco? 140 jest w sam raz po bułki do sklepu jak tylko masz okazje to zmieniaj, nie spotkalem sie jeszcze z osoba która po przesiadce na 4G93 chciała wrócić do 4G92
Rafal_Szczecin - 02-11-2009, 07:58
rosomak1983 napisał/a: | Dobra doradzcie co myslice o kupnie colta Gti rozbitka Gti za ok 3000 i swapa do mojego Lancera 4g93???? |
jezeli rozbity jest tylem nie przodem, do tego ma zdrowy silnik ( w sensie ze ciagle pali w tym GTi i mozesz go pomierzyc ew bylo to auto naprawde dobrego kumpla i duzo o nim wiesz ) , masz kogos to to wszystko posklada do kupy , to jestem jak najbardziej za !
|
|
|