To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Polarny ninja

Anonymous - 31-10-2009, 10:11

rosomak1983 napisał/a:
Ja myslałem ze jest jakis czujnik pod tunelem i chciałem go sciagać :D
Pod tunelem masz 2 czujniki: czujnik wstecznego biegu (odpowiedzialny za zapalanie się świateł cofania) oraz czujnik hamulca ręcznego (odpowiedzialny za zapalanie się kontrolki po zaciągnięciu hamulca).
josie - 31-10-2009, 13:39

gregorbu napisał/a:
Pod tunelem masz 2 czujniki: czujnik wstecznego biegu (odpowiedzialny za zapalanie się świateł cofania)

Ten to zdaje się jest akurat wkręcony w skrzynię biegów

pawela - 31-10-2009, 14:26

gregorbu napisał/a:
Pod tunelem masz 2 czujniki: czujnik wstecznego biegu (odpowiedzialny za zapalanie się świateł cofania)

hmhm gregorbu, rozebrałem 4 cao i w żadnym nie ma takiej czujki w tunelu.
Czujnik wstecznego jest w skrzyni

Anonymous - 31-10-2009, 20:26

W Żabozielonym czujka była przy lewarku. Nie wiem - może jakaś wydumka poprzedniego właściciela, może w 1,3 tak było? Wyglądało na oryginał. Tak czy inaczej po odpięciu kostki, lampy wsteczne nie zapalały się.
Jogurt - 31-10-2009, 22:45

rosomak1983 napisał/a:
2.kontolka reczego swieci cały czas choc reczny nie jest zaciagniety
u mnie akurat wina leży po stronie czujnika, co jakiś czas po zaciągnieciu i spuszczeniu recznego kontrolka dalej się pali. pare km i wraca do normy.
Rafal_Szczecin napisał/a:
a czemu nikt nie zaproponuje sprawdzenia jak maja sie klocki hamulcowe ( w sensie, zeby sprawdzic ich grubosc )

bo w aucie takim jak cao/cbo klocki nie mają kabelka który zwiera obwód gdy okładzina wyjdzie, chyba że działa to to bezprzewodowo :wink:

Hugo - 31-10-2009, 23:47

Jogurt napisał/a:
bo w aucie takim jak cao/cbo klocki nie mają kabelka który zwiera obwód gdy okładzina wyjdzie, chyba że działa to to bezprzewodowo
Zupełnie nie o to chodzi. Chodzi o to, że w miarę jak klocki się zużywają to spada poziom płynu w układzie (coraz bardziej wysunięte tłoczki hamulcowe w zaciskach w stanie spoczynku) i kontrolka hamulca ręcznego (tudzież poziomu płynu w zbiorniczku) zaczyna się zapalać.
jacek11 - 01-11-2009, 11:35

Hugo napisał/a:
Chodzi o to, że w miarę jak klocki się zużywają to spada poziom płynu w układzie (coraz bardziej wysunięte tłoczki hamulcowe w zaciskach w stanie spoczynku) i kontrolka hamulca ręcznego (tudzież poziomu płynu w zbiorniczku) zaczyna się zapalać.

hmm.to ma sens :)

Rafal_Szczecin - 01-11-2009, 13:08

Hugo napisał/a:
Zupełnie nie o to chodzi. Chodzi o to, że w miarę jak klocki się zużywają to spada poziom płynu w układzie (coraz bardziej wysunięte tłoczki hamulcowe w zaciskach w stanie spoczynku) i kontrolka hamulca ręcznego (tudzież poziomu płynu w zbiorniczku) zaczyna się zapalać.
dokladnie tak jak Hugo pisze, wtedy kontrolka plynu w zborniczku alarmuje, ze jest malo plynu, co moze sugerowac, ze klocki sie koncza
rosomak1983 - 02-11-2009, 00:05

Dobra doradzcie co myslice o kupnie colta Gti rozbitka Gti za ok 3000 i swapa do mojego Lancera 4g93????
rosomak1983 - 02-11-2009, 00:11

pawela napisał/a:
mówiłem, że będą super :D BOMBA stary!

a oto mam Pawele :D str nr 2 i swieze załozenia Hijoin... :ANAL:

j-rules - 02-11-2009, 00:12

Cytat:
Dobra doradzcie co myslice o kupnie colta Gti rozbitka Gti za ok 3000 i swapa do mojego Lancera 4g93????
Jesli o mnie chodzi... moje marzenie. jesli mialbym fundusze i mozliwosci to zdecydowanie bym tak zrobil.
rosomak1983 - 02-11-2009, 00:16

j-rules napisał/a:
jesli mialbym fundusze i mozliwosci to zdecydowanie bym tak zrobil.

fundusze sa... mozliwosc niemal darmowej przekladki sa.. tylko mysle czy mi tego trzeba... 4g92 jest całkiem niezłe...

karolgt - 02-11-2009, 00:18

rosomak1983 napisał/a:

zrób to w końcu !!

ja jestem za :)

karolgt - 02-11-2009, 00:20

e no co ty gadasz :) 113 koni to wystarczająco? 140 jest w sam raz po bułki do sklepu :) jak tylko masz okazje to zmieniaj, nie spotkalem sie jeszcze z osoba która po przesiadce na 4G93 chciała wrócić do 4G92 :)
Rafal_Szczecin - 02-11-2009, 07:58

rosomak1983 napisał/a:

jezeli rozbity jest tylem nie przodem, do tego ma zdrowy silnik ( w sensie ze ciagle pali w tym GTi i mozesz go pomierzyc ew bylo to auto naprawde dobrego kumpla i duzo o nim wiesz ) , masz kogos to to wszystko posklada do kupy , to jestem jak najbardziej za !