To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Tarcze hamulcowe, klocki hamulcowe - Lancer CYxA

michaello - 27-02-2015, 13:35

Sprawdze jak wyglada powierzchnia i wrzuce fotke. Nie wydaje mi sie aby twardy zestaw tak pylił.
tyku - 27-02-2015, 15:02

Hubeeert napisał/a:
Zestaw zakładany to Dokuji Sport RS przód oraz Dokuji tył. Klocki też tej firmy.
Proszę podać numery i cenę za tarcze i klocki. :wink:
Hubeeert - 27-02-2015, 17:24

Proszę sobie wygooglować :P Leniuszku :P

Przód
Dokuji Sport NJ0088F RS 383,21 za szt
Dokuji (zwykłe) NJ0088F 296,69 - za szt
Klocki NC1025 172,47 za kpl

Tył
Dokuji Sport NJ0244 RS 238,15 za szt
Dokuji NJ0244 160,70 za szt
Klocki NC1400 159,62 za kpl

Ceny detal w http://sklep.hipol.pl/

Same hamulce dają radę, jeździ na nich Maretzky, Bartek, ja i jakichś 100+ zadowolonych Klientów.

tyku - 27-02-2015, 18:53

Hubeeert napisał/a:
Proszę sobie wygooglować :P Leniuszku :P

Za dużo w necie nie ma na temat tarcz. :shock:
Dziękuję w imieniu swoim i kolegów z forum. :wink:
Jest jakaś konkretna opcja, dla użytkowników lancera CYxA i nie tylko. :P

Hubeeert - 28-02-2015, 18:15

To marka własna HIPOL. Cena umiarkowana a sprawdzają się całkiem nieźle. Poza tym można je znaleźć niż w HIPOLu.
Marek i Bartek jeżdżą na RSach. Bartek narzeka, że to nie Brembo, które miał poprzednio (prosto z EVO) ale za komplet na przód zapłacił mniej niż za 1 tarczę Brembo ;)
Maretzky podsumował RSy tak - jak bym się nie starał je zakatować to się nie udało. Przypomnę niedowiarkom, że ma VR4 E39A, który na hamowni zlotowej wypluł prawie 300KM ;)
Ja mam klocki Dokuji założone na seryjne tarcze w i30. I wreszcie czuję, że hamuję bo seryjne klocki i hamowanie na nich było jak deptanie gumy do żucia ;) Ostatnio skatowałem hamulce i nic się nie zmieniło.

krzychu - 28-02-2015, 19:11

Kurde, a ja mam wrażenie, że klocki TRW po prostu są teraz twardsze niż 6 lat temu :shock:

Pamiętam, że nawet na zwykłych tarczach pyliły i nie zużywały tarczy. A teraz na nacinanych mikodach nie dość, że jakoś nie widać pylenia to jeszcze widzę rant na tarczy :evil:

Ktoś ma jakieś pomysły jakie klocki są teraz miękkie? Pewnie znowu nie zdążę wymienić samych klocków :(

Bizi78 - 01-03-2015, 01:36

Z tego co zauważyłem to klocki Bosch-a pylą :wink: .
Hubeeert - 01-03-2015, 11:59

krzychu napisał/a:
Kurde, a ja mam wrażenie, że klocki TRW po prostu są teraz twardsze niż 6 lat temu
Potwierdzam.
krzychu napisał/a:
Ktoś ma jakieś pomysły jakie klocki są teraz miękkie?
Post nad Twoim - Dokuji. jak chcesz to zrobię zdjęcie tarczy po 20kkm na Dokuji a przed tym 34kkm na seryjnych klockach u mnie w i30.
mkm - 01-03-2015, 14:00

krzychu napisał/a:
Kurde, a ja mam wrażenie, że klocki TRW po prostu są teraz twardsze niż 6 lat temu :shock:
6lat temu to była jeszcze końcówka zapasów "prawdziwego" TRW :wink:
Moim zdaniem to Lucas skończył markę TRW, a połączyli się około 2000r.
Jakość spadła i spada coraz szybciej.
Ceny wzrosły i będą nadal rosnąć, bo na pytanie "jakie klocki/tarcze? odp. Bierz TRW" :roll:

RalfPi - 01-03-2015, 14:19

tak tylko wrzucę - przy przebiegu 30kkm wymieniłem klocki (jak frajer - z dobrych na dobre).
Obecnie mam 85kkm i raczej jeżdżę szybciej i dynamiczniej - ale hamuję silnikiem, więc jeżeli zbyt szybko wymieniacie klocki i tarcze, to może efekt nieprawidłowej techniki jazdy..

krzychu - 02-03-2015, 08:28

Hubeeert - czytałem to, ale wolał bym coś z bardziej znanej marki :P
Uwex - 02-03-2015, 09:07

krzychu- często płaci się bardziej za markę niż za jakość ! (chociaż sam założyłem EBC Green Staffy :wink: )
tomaszekk7 - 02-03-2015, 11:47

Z tego co wiem miękkie są klocki firmy Breck
megauchuch - 02-03-2015, 22:09

ja teraz założyłem przód i tył klocki firmy TEXTAR , wszystko w jak najlepszym porządku za rozsądną cenę .polecam
Kamilosso - 04-03-2015, 22:06
Temat postu: klocki
w moim mam textary klocki i tarcze na przodzie i jestem b. zadowolony. Textar tez produkuje klocki do fabrycznych aut. Warto dodac gdzie firmy produkuja swoje czesci. Duzo jest produkowanych w Chinach i tu pojawia sie pytanie co to za fabryka. Sa takie, ktore produkuja dla kilku firm a sa takie ktore maja swoja wlasna fabryke m.in. textar ma. Pisze powyzsze info poniewaz znam kogos kto pracuje w firmie z czesciami motoryzacyjnymi i co jakis czas lata do Chin aby z nimi negocjowac ceny oraz robi turnee po tych fabrykach, z ktorych pozniej ida czesci przez nich do PL. Bosch robi wiele czesci w wielu msc na swiecie i tez nie mamy pewnosci czy to bosh rumunia czy chiny