[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Przegląd techniczny - gdzie, co i za ile ?
qba_2 - 10-04-2013, 12:11
Po drugim przeglądzie.
Auto Krak na Jasnogórskiej.
Zero swoich częsci.
Cena 920
- standard
- filtr powietrza, który nie jest obowiązkowy na tym etapie
- auto umyte, wypolerowane i odkurzone
- obsługa 10/10
jarzyn - 10-04-2013, 16:39
Temat długi jak zima w tym roku i ciężko cokolwiek tu znaleźć, fajnie było by zacząć regionalne wątki
Wracając do tematu, czy w warszawie macie jakiś zaprzyjaźniony dobry serwis który mógłby dokonać przeglądu? Czy po prostu pojechać do aso?
A jeżeli do ASO to które? Auto GT czy Mitcar Sp. J. ASO Mitsubishi?
cabaniarz - 10-04-2013, 20:26
April77 napisał/a: | Przegląd "duży" po mniej więcej 80 tyś (4 lata) 390 zł Brutto - ROBOCIZNA |
Niezła cena, mnie też czeka przegląd po 4latach w tym miesiącu. Myślałem, że przeglądy pogwarancyjne będą bardziej kosztowne. Od razu poprawił mi się nastrój
Mikuc - 11-04-2013, 08:19
jarzyn, Jedno i drugie OSO jest bardzo dobre ale drogie choć w GT moim zdanie są za bardzo nachalni w proponowaniu swoich usług
Ja osobiście po gwarancji wybrałem serwis najbliższy a jednocześnie polecany w swojej dzielnicy AUTO WILANÓW (poczta pantoflowa). Cenowo są na pewno konkurencyjni i dobrze robią.
amor - 06-05-2013, 15:02 Temat postu: lancer 1,8 2009 Witam serdecznie,
czy mozecie mi polecic warsztat w Warszawie w którym moglabym dokonać przeglądu po 4 latach dla lancera z 2009 (przeglad po 4 latach).
w ASO uslyszalam ceny z materialami 1100-1300 PLN.
do tej pory przeglady zawsze robilam w ASO, ale być moze cena w innych warsztatach odbiega znaczaco- a auto juz nie jest na gwarancji.
z gory dziekuje za pomoc.
michaello - 08-05-2013, 10:04
amor
W AutoGT maja promocje na "wiosenny przeglad za 69 zl", wez swój olej, filtry - wyjdzie Cię dużo taniej, zaplacisz tylko za wymianę oraz będziesz wiedziała jakie ewentualne usterki ma twoje auto.
http://www.autogt.pl/index.php/sm-oferta-serwisowa
przykładowe materiały:
http://www.iparts.pl/czes...tra-323019.html
http://www.iparts.pl/czes...-34-lx2616.html
http://www.iparts.pl/czes...0-34-la424.html
grzes - 04-06-2013, 19:47
4. przegląd, 80tys. Auto- Krak, olej własny.
Bardzo miła i profesjonalna obsługa.
Rabat 20% na usługę, 5% na części.
Koszt 520 PLN.
Nie wymieniono płynu chłodniczego, ponieważ nadal ma bardzo dobre parametry (sama obsługa zasugerowała, aby przed wymianą sprawdzić, czy jest na pewno konieczna).
Samochód odkurzony i umyty ( na krótko).
Zdecydowanie polecam.
P.S. Przy okazji przejechałem się nowym Outkiem 2,0 CVT
matti_04 - 16-06-2013, 14:28
Przegląd przy 100k km. Robiłem w Opolu jak wcześniejsze bo zawsze było ok ale po tej wizycie już raczej tam sie nie pojawie
Cena około 1050 zł bez wymiany oleju
Byłem umówiony na 1000 zł z wymiana świec (w tej cenie miały byc nowe świece) bo stwierdzili ze tak jest zalecane, dodatkowo miał byc zrobiony przegląd klimatyzacji liczyłem w sumie max 1300 zł no ale...
Przegląd trwał od 8 do 1330 ,przed przeglądem zgłosiłem skrzypienie pedału sprzęgła, zasniedziale mocowanie akumulatora i stuki w tylnym kole przy skrecaniu.
W sumie świec nie wymieniono bo te "są jeszcze ok a nowe są drogie okolo 150 zł jedna" - nie chcieli mnie narażać na koszty , ze skrzypieniem pedału nie zrobiono nic jak i z mocowaniami akum. i stukami w tylnym kole. Ale stwierdzili dodatkowo ze ręczny nie działa prawidlowo w lewym tylnym kole "nasmarowalismy ale nie wymienialismy nic bo to bardzo dużo roboty i wiąże sie z dużymi kosztami, nie zagraża to bezpieczeństwu i moze samo po nasmarowaniu zaskoczy"
No ale finalnie kwoty umówionej dotrzymali, tak zostało wszystko policzone ze wyszło ponad 1000 zł -bez wymiany świec które były niby wliczone w umówioną wcześniej cenę i bez wymiany oleju (był wymieniany w listopadzie)
Także podsumowując cała sobota stracona kupę kasy wydane i tyle. Następnym razem pojade raczej do Rybnika bo czytałem ze tak nadal jest dobrze
michaello - 16-06-2013, 16:19
Zaplaciłeś 1050 zł (tylko) za oględziny samochodu i nasmarowanie?
tyku - 16-06-2013, 19:01
matti_04, Jeśli to nie kłopot to wrzuć scan rachunku.
Trik - 16-06-2013, 21:16
matti_04 napisał/a: | W sumie świec nie wymieniono bo te "są jeszcze ok | w książce jak wół stoi że po 100Kkm należy.
matti_04 napisał/a: | Ale stwierdzili dodatkowo ze ręczny nie działa prawidlowo w lewym tylnym kole "nasmarowalismy ale nie wymienialismy nic | smarowanie nic nie da, mam to samo u siebie, trzeba będzie zrobić. matti_04 napisał/a: | Cena około 1050 zł bez wymiany oleju | No to Ciebie poczesali ja płaciłem w Białym koło 800 z wymianą oleju i filtra, świec, sprawdzenie luzów. itp
matti_04 - 17-06-2013, 22:17
Jak tylko będę miał możliwość to zrobię scan. Napisałem tylko co było nie tak podczas przeglądu, wymieniono filtry ( poza oleju oczywiście), pełny serwis klimy z uzupełnieniem, wymiana płynu hamulcowego,ale wszystko zostało wyliczone tak aby umowinona cena sie zgodziła.
Dlatego napisałem tego posta, trochę sie zmieniło w Opolu, jak pisałem wiecej ich nie odwiedze.
michals91 - 26-09-2013, 14:29
Na jaki rabat mogę liczyć z kartą mitsumaniaków przy przeglądzie po 2 latach w AutoGT w Warszawie?
Jalal_79 - 26-09-2013, 15:08
michals91 napisał/a: | Na jaki rabat mogę liczyć z kartą mitsumaniaków przy przeglądzie po 2 latach w AutoGT w Warszawie? |
Zadzwoń dowiedz się.
Ja serwisuje w Mitcar, nie narzekam. Można ponegocjować co do ceny.
Polecam obsługę jak jest Pan Kamil. Pozdrówka.
michals91 - 26-09-2013, 15:19
Za przegląd po 2 latach powiedzieli ok. 1150zł z częściami i robocizną, do tego 10% rabatu na części i robociznę, a na naszej stronie Mitsumaniaków jest napisane 15% rabatu w AutoGT
|
|
|