Nasze Miśki - Mitsubishi Colt Mirage Cyborg-R
Anonymous - 29-03-2011, 20:09
którego!?
Kleju - 29-03-2011, 20:47
kochajj napisał/a: | A tak poza tym to fajna baza pod turbo... nie myslałeś o tym? |
Nie, respiratorowi stanowcze nie w tym silniku
kuzi napisał/a: | Skąd masz wlepy? |
swinks_UK napisał/a: | Z ebaya |
Prawie Wstyd się przyznać, ale popełniłem plagiat (czyt. drukowane w pl z plików .jpg)
mystek - 30-03-2011, 06:48
ojjj, będzie kara!! 3 godziny na karnym jeżyku!
Kleju - 09-04-2011, 21:51
Ostatnio się trochę pobawiłem w autodetailing
Kolejne kosmetyki jakie kupiłem żeby przetestować to:
- Poorboy’s Black Hole Glaze politura przeznaczona do ciemnych lakierów samochodowych. Pozostawia gładką, lustrzaną taflę lakieru i połysk.
- Poorboy’s Natty’s Blue Paste Wax jest jednym z najbardziej wartościowych wosków naturalnych. Pozostawia ekstremalnie „mokre” i lśniące wykończenie na lakierze samochodowym. Wzmacnia głębię koloru ciemnych lakierów.
I nakrętaski
- Fender Washers koloru niebieskiego
Lakier ogólnie nie wyglądał źle na pierwszy rzut oka:
ale były rysy i zaschnięta woda z kurzem:
Więc po umyciu i wyszuszeniu lakieru, zabrałem się za oklejenie plastików, gum taśmą. Żeby później nie mieć problemu z wyczyszczeniem. Chociaż te kosmetyki które używam nie zostawiają widocznych śladów (tak jak np 3G farecla) to i tak lepiej się chwile pomęczyć
Następnie ręcznie za pomocą aplikatora nakładałem politure: Poorboy’s Black Hole Glaze
Po około 15-20min jak wyschła, zrobiła się krucha i było można ściereczką z mikrofibry polerować. I tak wyglądał lakier po wypolerowaniu:
Tutaj zdjęcie z lampą, te kropki to drobinki kurzu na lakierze
A tak się prezentowało całe auto:
Zostało jeszcze woskowanie, ale to się przeprowadza tak samo jak nanoszenie politury.
I tutaj efekt końcowy po kosmetykach: Poorboy’s Black Hole Glaze i lakier zabezpieczony: Poorboy’s Natty’s Blue Paste Wax
I pozbyłem się wycieraczki z tyłu
Założyłem też w końcu płytę pod silnik:
I tak teraz wygląda pod maską
Zdjęcia oczywiście bez jakiejkolwiek ingerencji programów graficznych!!!
A jak robiłem foty, to mnie podglądała:
stary alfer - 09-04-2011, 21:59
To jest złe Kleju
Przeraża mnie to co robisz.
Jednak jak tu się nie zachwycać
Cyborg rządzi
tomek_tom - 09-04-2011, 22:00
efekt świetny w jakiej cenie są te kosmetyki i gdzie można je dostać
Kleju - 09-04-2011, 22:11
stary alfer napisał/a: | Przeraża mnie to co robisz. |
Moją żone też. Jej tekst na rozpoczynający się weekend:
- znowu będziesz czyścił i polerował colta?!
tomek_tom napisał/a: | w jakiej cenie są te kosmetyki i gdzie można je dostać |
http://www.detailer.pl/sklep/
http://www.autodetailingshop.pl/
stary alfer - 09-04-2011, 22:15
Kleju napisał/a: | Moją żone też. Jej tekst na rozpoczynający się weekend:
- znowu będziesz czyścił i polerował colta?! |
Ma już Cię dość
Jednak nie pozostawaj dłużny
Pamiętasz Pulp Fiction? Tam był taki tekst:
"Czyj to motocykl? To nie motocykl, to chopper."
Ty musisz mówić: To nie Colt to Cyborg
Oryginał: http://www.youtube.com/watch?v=y7Yp2L6c2KM
Kleju - 09-04-2011, 23:39
stary alfer napisał/a: | Pamiętasz Pulp Fiction? |
Baaa Film kultowy, ostatnio go oglądałem (chyba już z 10-ty raz) w Niemczech z ich śmiesznym dubingiem. Uśmiałem się do lez po paru piwach
rosomak1983 - 09-04-2011, 23:48
Kleju napisał/a: | I pozbyłem się wycieraczki z tyłu |
jest parapet to nie trzeba
Kleju jednak felge trzeba bedzie założyc wieksza i lepsza.
KowaliK - 10-04-2011, 00:20
Kleju, robiłeś wszystko ręcznie czy mechanicznie? Cholerka, muszę wpaść do Ciebie na parę lekcji z detalingu jak będziesz w Miliczu.
Kleju - 10-04-2011, 01:13
rosomak1983 napisał/a: | Kleju jednak felge trzeba bedzie założyc wieksza i lepsza |
Oj tam, oj tam czepiasz się
Czym dłużej patrze na te ambery i felgi, tym bardziej mi się podobają
KowaliK napisał/a: | robiłeś wszystko ręcznie czy mechanicznie? |
Wszystko ręcznie. Ale już w planach jest zakup szlifierko-polerki. Jednak maszynowo można jeszcze lepsze efekty uzyskać i trochę mniej się namachać
KowaliK napisał/a: | Cholerka, muszę wpaść do Ciebie na parę lekcji z detalingu |
Sam też dopiero się uczę Ale dobre kosmetyki potrafią zdziałać cuda. A i tak ja Cię szybciej nawiedze
PS. Jak poziom zdjęć?
KowaliK - 10-04-2011, 12:49
Kleju napisał/a: |
KowaliK napisał/a: | robiłeś wszystko ręcznie czy mechanicznie? |
Wszystko ręcznie. Ale już w planach jest zakup szlifierko-polerki. Jednak maszynowo można jeszcze lepsze efekty uzyskać i trochę mniej się namachać |
Yea, a więc nie wszystko stracone... polerke maszynową u siebie w ręku jakoś czarno widzę.
Kleju napisał/a: | KowaliK napisał/a: | Cholerka, muszę wpaść do Ciebie na parę lekcji z detalingu |
Sam też dopiero się uczę Ale dobre kosmetyki potrafią zdziałać cuda. A i tak ja Cię szybciej nawiedze
PS. Jak poziom zdjęć? |
OK, czekam w takim razie. Zdjęcia ok, czysto dokumentacyjnie mogą być, tylko na focie silnika chyba balans bieli trochę zwariował...
BeNeK - 10-04-2011, 13:45
Kleju napisał/a: |
KowaliK napisał/a: | Cholerka, muszę wpaść do Ciebie na parę lekcji z detalingu |
PS. Jak poziom zdjęć? |
No ja się nie znam ale jak dla mnie foty fajniutkie a co najważniejsze CYBORG JEST MEGAAAAAAA !!
Jedna z fotek już jest na tapecie i mnie wita jak kompa włączam
Hugo - 10-04-2011, 22:34
Nic dodać, nic ująć. Lepiej się nie da dbać o auto...
|
|
|