To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

mitsu00 - 05-04-2010, 20:29

lexus napisał/a:
wyjasnie tak ;są trzy rodzaje tunerów telewizyjnych 1.analog 2 mpge-4 .3 mpeg-2, w każdym telewizorze mogą być rózne konfigurację np, mogą być wszystkie trzy lub dwa lub jeden z reguły analog jest zawsze jeżeli masz też mpeg-4 to będziesz miał mpge-2 też (automatycznie)

Ja nie piszę o żadnym telewizorze tylko o przenośnym laptopie z tunerem telewizji cyfrowej DVB-T z anteną w komplecie....

lexus - 05-04-2010, 20:33

przeczytałem ywój post jeszcze raz i rozumiem że masz antenę wbudowaną a czy masz wejscie zewnętrzne na antenę
mitsu00 - 05-04-2010, 20:36

lexus napisał/a:
przeczytałem ywój post jeszcze raz i rozumiem że masz antenę wbudowaną a czy masz wejscie zewnętrzne na antenę

Nie, antena w komplecie jest antena zewnętrzna podłączana do komputera kablem

lexus - 05-04-2010, 20:37

a co to za różnica tv czy laptop tu i tu jest tuner tv i od tego zależy jaki będzie odbiór w każdym z tych urządzeń tuner odbiera sygnał a ekran jest tylko monitorem

[ Dodano: 05-04-2010, 20:40 ]
siłę sygnału łatwo sprawdzić podjechać z laptopem do śródmieścia i wyszukać kanał 58 jak będzie chodzić to znaczy że antena za słaba,ale z praktyki nie wydaje mi się że to to

mitsu00 - 05-04-2010, 20:40

Dajmy sobie juz spokój z tym tematem. Zagranicą w Alpach, Dolomitach (Austria, Wlochy), Niemcy i Szwecja działa nawet na zadupiu. W Warszawie nie lapie mi zadnego kanału.....
lexus - 05-04-2010, 20:45

jak się spotkamy to się zobaczy jakbyś miał zewnętrzne wejscie to można próbować podłączyć inną antenę ,zresztą zawsze możesz do mnie podjechać to sie zobaczy bo mam nawet tunery mpeg-4tylko duże do auta się nie nadają (220)
mitsu00 - 05-04-2010, 20:48

lexus napisał/a:
jak się spotkamy to się zobaczy jakbyś miał zewnętrzne wejscie to można próbować podłączyć inną antenę ,zresztą zawsze możesz do mnie podjechać to sie zobaczy bo mam nawet tunery mpeg-4tylko duże do auta się nie nadają (220)

Wejście na antenę zewnętrzną w kompie oczywiście mam bo wlaśnie tak podłączam tą z kompletu...... Tylko ze jeśli mi zagramanica odbiera idealnie to nie sądzę że to wina złej anteny.

lexus - 05-04-2010, 20:59

niestety nie jest napisane jaki może byc standart tunera (patrzyłem w internecie ) a ja też myślę że to nie antena.pozdro
13zbyszek13 - 06-04-2010, 08:36

mitsu00 napisał/a:
Znalazłem w komplecie razem z antenami: http://www.allegro.pl/ite...mpeg4_2ant.html

lexus widzę że jesteś w temacie czy ten tuner będzie śmigał z chińczykiem ?

lexus - 06-04-2010, 13:53

ten co jest zallegro to będzie chodził ale to jest tuner raczej do ciężarówki,gdzie go schowasz jak będziesz zmieniał kanały itp,
mitsu00 - 06-04-2010, 14:01

lexus napisał/a:
ten co jest zallegro to będzie chodził ale to jest tuner raczej do ciężarówki,gdzie go schowasz jak będziesz zmieniał kanały itp,

Jak to? A z ekranu kanałów zmieniac sie nie da? Teraz tak robie a tuner analogowy mam zabudowany i nie muszę o nim myśleć....

lexus - 06-04-2010, 14:10

każdy dekoder zewnętrzny działa na pilota tylko z tego dekodera lub pilota uniwersalnego może się tak udać że jak go schowasz to promienie podczerwonę dotrą do oczka w tunerze i da się zmienić kanał ,w tym z allegro wyrażnie widać że wyświetlacz jest specjalnie wysunięty aby go można zabudować ,jest też napisane że montaż na zewnątrz,nie wiem jak dokładnie jest w chinczyku tam prawdopodonie dekoder jest połączony z wyświetlaczem .

[ Dodano: 06-04-2010, 14:13 ]
w specjalny sposób a nie przez czincze lub euro złącze

mitsu00 - 06-04-2010, 14:18

lexus napisał/a:
każdy dekoder zewnętrzny działa na pilota tylko z tego dekodera lub pilota uniwersalnego może się tak udać że jak go schowasz to promienie podczerwonę dotrą do oczka w tunerze i da się zmienić kanał ,w tym z allegro wyrażnie widać że wyświetlacz jest specjalnie wysunięty aby go można zabudować ,jest też napisane że montaż na zewnątrz,nie wiem jak dokładnie jest w chinczyku tam prawdopodonie dekoder jest połączony z wyświetlaczem .

[ Dodano: 06-04-2010, 14:13 ]
w specjalny sposób a nie przez czincze lub euro złącze

Chińczyk ma ekran dotykowy i wszystkie jego funkcje obsługuje się z poziomu ekranu. Jest tez dołączony pilot, ale jeszcze go nie używałem..

lexus - 06-04-2010, 14:28

czyli dekoder jest zintegrowany z wyświetlaczem w tym z allegro napewno tak się nie da ,zmiana tylko z pilota jeżeli w ogóle wyświetlacz ma wejście na zewnętrzne żródło które można do niego podłączyć,czyli musi być guzik do przełączania na AV,EXT,itp tak jak w normalnym tv czy monitorze
mitsu00 - 06-04-2010, 14:44

lexus napisał/a:
czyli dekoder jest zintegrowany z wyświetlaczem w tym z allegro napewno tak się nie da ,zmiana tylko z pilota jeżeli w ogóle wyświetlacz ma wejście na zewnętrzne żródło które można do niego podłączyć,czyli musi być guzik do przełączania na AV,EXT,itp tak jak w normalnym tv czy monitorze

Tak jak mam teraz, czyli z analogowym dekoderem TV, to jest to zewnętrzne pudełko wielkości paczki papierosów połączone kabelkiem do jednostki centralnej i wszystkie funkcje jak strojenie i wybieranie kanałów obsługuje się z poziomu ekranu.