Nasze Miśki - Elegance by Deejay
robertdg - 28-07-2011, 08:41
SXR 5W30 napewno nie jest pełnym syntetykiem, nie wiem jak reszta bo ostatnio mialem okazje sie zapoznac z etykieta SXR 5W30
custom - 28-07-2011, 09:00
SXR 5W30 - olej hydrosyntetyczny
Hydrosyntetyczny - mineralny uszlachetniony o podobnych parametrach
w razie czego lektura http://chudzikj.republika...a/Olej/olej.htm
Krzyzak - 28-07-2011, 09:06
no niestety... dopiero od półtora roku zacząłem zwracać uwagę na te dopiski o hydrokraku czy o (w Bartka przypadku) 'elf synthese technology' - czyli tak naprawdę to elf może sobie wziąć jakąś miarę i wg niej przyznać, że jest syntetyczny (bo ma - nie wiem - 51% syntetyku a to zawsze więcej niż połowa )
Matejko - 28-07-2011, 16:56
dokladnie, to samo jest z shellem - 5W40 5W30 to oleje w "technologi syntetycznej"
sveno - 28-07-2011, 17:24
dlatego lać Valvoline MaxLife i nie gadać ja jestem zadowolony, chociaż wcześniej miałem zalany Mobil Rallyformula (czy jakoś tak) 5W50 i też nie narzekałem ;p
Arturro-86 - 28-07-2011, 20:32
| sveno napisał/a: | dlatego lać Valvoline MaxLife i nie gadać |
Tylko, że z tego co mi wiadomo, to chyba też nie jest pełen syntetyk
A sam mam go zalany...
deejay - 28-07-2011, 21:54
Dzisiaj po dłuższej przerwie w końcu nabyłem tarcze hamulcowe TRW takie jakie powinienem mieć czyli 276/26 mm . Z ciekawości powiem że to ostatni kpl w Polsce , wszedzie niby są dostepne , ale praktycznie to nie mozliwe i ciężko są do zdobycia , tylko w jednym sklepie we Wrocławiu udało mi sie je dostać na zamówienie z jednego zródła , jako ostatni kpl ufff Oczywiście sa dostepne o tym wymiarze ATE lub Bosch , ale mnie interesowały TRW .
Układ hamulcowy kpl zregenerowany , zakonserwowany , nowe gumki itp. , przy okazji wymieniony po raz drugi w tym roku płyn hamulcowy na TRW do kompletu .
Ps : Na zbyciu mam przednie tarcze hamulcowe firmy Blue Print 276/24 mm z małym przebiegiem , jesli ktoś chetny to na zlocie ogólnopolskim możemy sie jakoś dogadać
Hugo - 28-07-2011, 23:05
Jakiś czas nie będzie drgań
Krzyzak - 29-07-2011, 05:34
| deejay napisał/a: | | ostatni kpl w Polsce |
i je zakupiłem jakoś miech temu
chwilowo nie montuję, bo blueprint po przetoczeniu narazie daje radę
ale w razie czekają (tak samo na tył - oryginalne nishioka)
Hugo, TRW jest z reguły bezproblemowe na bardzo, bardzo długo
Tomek - 29-07-2011, 07:04
| deejay napisał/a: |
Dzisiaj po dłuższej przerwie w końcu nabyłem tarcze hamulcowe TRW takie jakie powinienem mieć czyli 276/26 mm |
jakie klocki do tego??
| deejay napisał/a: | | Z ciekawości powiem że to ostatni kpl w Polsce |
ja już w styczniu wziąłem ostatni, więc kłamiesz
| deejay napisał/a: | Oczywiście sa dostepne o tym wymiarze ATE lub Bosch , ale mnie interesowały TRW .
|
ponoć ATE są dużo lepsze
| Krzyzak napisał/a: | Hugo, TRW jest z reguły bezproblemowe na bardzo, bardzo długo |
ja mam TRW+TRW
jedyne co mam do nich, to to, że piszczą w ostatniej fazie hamowania, w korku, na parkingu, przed światłami, na samym dohamowaniu
troche to uciążliwe
no i sporo to pyli
deejay - 29-07-2011, 07:23
| Hugo napisał/a: | Jakiś czas nie będzie drgań |
drgań nie miałem nigdy i nigdy nie miałem problemu z hamulcami
deejay - 29-07-2011, 07:35
| tomek84 napisał/a: | deejay napisał/a:
Z ciekawości powiem że to ostatni kpl w Polsce
ja już w styczniu wziąłem ostatni, więc kłamiesz |
Styczeń a Sierpień to trochę czasu , z tego co sie dowiedziałem to sa dostępne , ale czas oczekiwania min 2 tygodnie .
Hugo - 29-07-2011, 08:42
| deejay napisał/a: | | drgań nie miałem nigdy i nigdy nie miałem problemu z hamulcami | Jakiś dziwny ten Twój Galant
Krzyzak - 29-07-2011, 09:08
| tomek84 napisał/a: | ja mam TRW+TRW
jedyne co mam do nich, to to, że piszczą w ostatniej fazie hamowania, w korku, na parkingu, przed światłami, na samym dohamowaniu
troche to uciążliwe
no i sporo to pyli |
w kombi mam takie 2 zestawy (tył i przód) - żadnych problemów i piszczenia
ale pyli mocno - fakt!
Tomek - 29-07-2011, 09:20
| deejay napisał/a: | | tomek84 napisał/a: | deejay napisał/a:
Z ciekawości powiem że to ostatni kpl w Polsce
ja już w styczniu wziąłem ostatni, więc kłamiesz |
Styczeń a Sierpień to trochę czasu , z tego co sie dowiedziałem to sa dostępne , ale czas oczekiwania min 2 tygodnie . |
no taki żart
wtedy wziąłem ostatni komplet z InterCarsu - sciągany też z Wrocławia
BTW. u mnie w kalendarzu wciąż lipiec
| Krzyzak napisał/a: | | w kombi mam takie 2 zestawy (tył i przód) - żadnych problemów i piszczenia |
gratulejszon
tyle, że w kombi masz inne tarcze i klocki
może akurat te są trefne, albo taki mi się peszek trafił
|
|
|