To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - a jakich komóreczek używacie??

londolut - 14-11-2011, 18:59

Bartek napisał/a:
kuzi napisał/a:
i5800
]

Straszny plastik. Poza tym niektóre egzemplarze są makabrycznie niestabilne - znam kilka, które wywalają się i resetują z byle powodu - córki i5800 działa wzorowo
Kilka słów n/t i5800.
Ten telefon ma na pokładzie system, który przez oryginalny AppDrawer i Launcher jest ogarniany, że tak powiem średnio. Oprogramowanie Samsunga to kupa do tego stopnia, że u mnie po root`owaniu i wgraniu odpowiednio 'zrobionego' softu przedłużył się czas pracy na baterii o 100% (z 2 do 4-5 dni). Na oryginalnym Launcherze restart telefonu był wymagany przynajmniej raz w tygodniu, teraz jak robię reboot raz w miesiącu to tylko w celach profilaktycznych, żeby odmulić RAM. Nie bez znaczenia jest też wersja samego Androida. Android do 2.1 włącznie jest troszkę dziurawy i niespójny przez kilka bugów. Ci, którzy skarżą się na niestabilność tych telefonów mogą winić tylko samych siebie za olewanie poprawek udostępnianych przez producenta albo alternatywnych developerów. Na i5800 fabryczna aktualizacja do 2.2 jest dostępna z poziomu KIES i jest 100% bezpieczna więc 'niech żyje nowy soft'.

Aaa, i jeszcze jedno :) Jeśli ktoś nie dorósł do smartfona to polecam zakup 'zwykłego' telefonu i cieszenie się jego 'niezawodnością'.

seba77 - 20-11-2011, 17:46

Juiceman napisał/a:
a powiedz mi proszę jak sprawa z szybką

A no przez pierwszy miesiąc nosiłem bez żadnej ochrony na wyświetlacz ,i zadnej ryski nie zauważyłem niestety byłem zmuszony nakleić folie ochronną koszt 20zł) :badgrin: ze względu na to ze jestem lakiernikiem przemysłowym i bałem się o zabrudzenie farbą itp... więcej dowiesz się http://n8forum.pl/ Ja Polecam ten Tel.

Juiceman - 20-11-2011, 21:39

Hehe tam już od paru miesięcy buszuję :-)
akbi - 19-12-2011, 23:04

HTC wydalo aktualizacje adroida do wersji 2.3.5. i Sense do 3.0... Poki co moj DHD chodzi ok :)
karolgt - 19-12-2011, 23:12

akbi napisał/a:
HTC wydalo aktualizacje adroida do wersji 2.3.5. i Sense do 3.0... Poki co moj DHD chodzi ok :)

W Milestone od jakiś 2 miesięcy mam customowego 2.3.7. Bez porównania do oryginalnego softu, oczywiście na plus. Polecam :)

akbi - 19-12-2011, 23:29

Nie mam przekonania do customow :p
karolgt - 19-12-2011, 23:36

akbi napisał/a:
Nie mam przekonania do customow :p

a porównywałeś jak chodzi Twój telefon jednocześnie na customowych i producenta?

Juiceman - 10-01-2012, 20:50

No i w końcu mam możliwość pomęczyć trochę n8 :-) :mrgreen:
krzypolo - 17-01-2012, 21:39

co powiecie o blackberry 9870 bold ? dostałem na gwiazdke od syna ze stanów i jeszcze go nie rozgryzłem... :(
KowaliK - 05-02-2012, 20:24

Nie wiem czy to odpowiedni temat, ale spróbuję. :wink:

Mam zamiar podpisać nową umowę w Plusie i do wyboru mam Nokie N9, E7 Communicator, Samsunga Galaxy S2 i HTC Sensation. Może ktoś ma któregoś z w/w? Jakieś opinie, własne doświadczenia? :wink: Osobiście skłaniam się w stronę HTC, ale w odświeżonej wersji XE. Samsung ogólnie mnie odstrasza, w domu przewinęło się kilka różnych sztuk, sam też miałem jednego i jakoś nie darze optymizmem tej firmy. Mimo tego, że jest obecnie uznawany za najlepszy telefon na rynku (bijąc iPhone). Nokia E7 odpada w przedbiegach za słabe podzespoły - niestety recenzje w sieci tylko to potwierdzają. Szkoda, bo z zewnątrz prezentuje się bardzo, bardzo fajnie. Nokia N9 również bardzo na plus ale obawiam się nowego oprogramowania, które już jest niestety "nierozwojowe" - małe zasoby dodatkowego oprogramowania, którego niestety nie będzie już przybywać... :(

akbi - 05-02-2012, 20:34

KowaliK napisał/a:
Osobiście skłaniam się w stronę HTC

i tego się trzymaj :)

...to pisałem Ja - użytkownik trzeciego już phona HTC

karolgt - 05-02-2012, 20:37

zależy za ile :)

HTC Sensation to super telefon
Samsung Galaxy S2 - pomału "kultowy"

radze pobawić się i jednym i drugim.

fj_mike - 05-02-2012, 20:39

Cytat:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Także bym polecił Sensation, sam używam.
Znajomy posiada Samsunga o którym wspomniałeś. Jego wyświetlacz jest lepszy niż w HTC.

Juiceman - 05-02-2012, 20:44

Trzymaj się HTC, odnośnie E7.

Ja mam N8 znaczy się to samo co E7 tyle, że mam mniejszy wyświetlacz, nie mam rozsuwanej klawiatury, za to mam lepszy aparat xD Transmiter FM, najlepszą kartę graf. jaka jest w komórkach i parę fajnych bajerów (opisane chyba 1-2 strony wcześniej). te słabe 680 MHz wystarcza na symbiana. Komórka o dziwo długo trzyma przynajmniej moja;-)

KowaliK - 05-02-2012, 22:02

akbi napisał/a:
KowaliK napisał/a:
Osobiście skłaniam się w stronę HTC

Czyli dobrze kminiłem... muszę się tylko dowiedzieć co jest dokładnie w ofercie, czy XE czy XL. A Wy jaką wersje posiadacie?

W maju minie 3 lata odkąd jestem wierny jabłuszkom - najpierw przez 2 lata 3G a teraz od pół roku mam 4. Kusi mnie, żeby wziąć 4S, ale to bez sensu... kasa niewiele mniejsza niż za nowy na allegro, a różnicy dla mnie jako takiej nie będzie. Nie wykorzystuje na tyle możliwości, żebym w codziennym użytkowaniu odczuł różnicę między CPU. Prędkość iP4 w porównaniu z moim poprzednim 3G jest kosmiczna i w zupełności wystarcza do codziennego użytku. :wink: Taka mała sugestia/zboczenie - przez te 3 lata użytkowania iPhonów wielokrotnie korciło mnie do zmiany telefonu. Pech chciał, że co jakiś czas nadarzała się okazja do 'pomacania' czegoś nowego. No i niestety muszę przyznać, że jak chęć zmiany przychodziła szybko, tak szybko odchodziła. :D W tamtym czasie nie zamieniłbym 3G na nic innego, zresztą w tym jest podobnie... dlatego, jeśli miałbym teraz kupować telefon, poza Apple, padłby wybór na HTC. :)