Nasze Miśki - Jak wino...
Tomek - 08-02-2012, 06:58
sveno napisał/a: | 3. Avancowanie tyłu auta-dzisiaj kupiłem od Tomka tylni zderzak |
tożto rabunek był, nie sprzedaż
Cytat: | 5. Przeniesienie wyświetlacza UKP w zegary-dzisiaj kupiłem drugą taśmę IDE i pseudozłączkę, chyba nie będzie z tym problemu, trzeba jedynie przenieść kontrolkę od ciśnienia oleju w miejsce AYC-potrzebne nowe tarcze zegarów.
|
jestem za, dla mnie jedna taka tarczka, na zapas, ale ten temat ogarnę sobie w wakacje
ja będę musiał kontrolkę oleju przenieć pod kontrolkę od haka (jest na tarczach, ale żarówki brak)
robertdg - 08-02-2012, 07:21
wojzi napisał/a: | Jak wiesz tylko twój Gal się Reni podoba | Wife SWAP
sveno - 09-02-2012, 22:08
Omijajcie wycieraczki VALEO szerokim łukiem. Sprzedawca w Sączu wcisnął je Magdzie 2 mies temu. Najdroższe z możliwych, kosztowały 100zł!!! Już na 3 dzień po założeniu ich praca pozostawiała wiele do życzenie-smugi szerokości 2 palców, dzisiaj to już było przegięcie i wylądowały w koszu, na ich miejsce wskoczyły Tescowe za 12zł/kpl i zbierają cacy. Dodam jeszcze, prze Valeo przymarzły do szyby tylko raz i to 2 tyg temu, a przed przymarznięciem też zbierały jakby chciały a nie mogły. Wielki szit a nie lider rynku.
Tomek - 09-02-2012, 22:16
jak kupiłem maszyne to miałem wycieraczki niejakiej firmy Feuvert
przehulały u mnie z rok (a wcześniej przynajmniej pół), postanowiłem wymienić na Valeo - niestety to co kupiłem nie pasowało wogóle, nie dało się założyć, mieli jakiś błąd w systemie, czy katalogu, oddałem do sklepu
wróciłem do tych Feuvert i śmigały dalej chyba z pół roku
wszystko ok, tylko strasznie skrzypiały, na troche pomogło jak przełożyłem gume na drugą stronę
miałem jakieś nowe Bosche, znalazłem je w bagażniku jednego z anglików, jeżdżą do dzis , ale super nie są, ogólnie padlina, też musze wymienić
wilk88 - 09-02-2012, 22:20
My tu gadu gadu a gdzie te upragnione foty nowego wnętrza?! Ja śmigam już od dawna na Kerfurowych (też około 15zł) wycieraczkach i są ok, zbierają ładnie, czasem zaskrzypią ale generalnie ok.
fj_mike - 09-02-2012, 22:23
wilk88, mają być w niedzielę
sveno - 09-02-2012, 22:37
fj_mike napisał/a: | wilk88, mają być w niedzielę |
dokładnie
dzisiaj aż chciałem zrobić fotkę z zewnątrz, bo po wyjściu z Tesco nie poznałem swojego auta-zmienił kolor na biały. Dosłownie cały ryj miał dwu milimetrowy pancerz z soli na szczęści obok Tesco niedawno otworzyli bezdotykową, no to go spłukałem za 5zł (nie widziałem sensu dokładniejszego mycia biorąc pod uwagę jutrzejszą ponad 200km trasę) ale dojechałem do akademika i szok-Gal znowu biały oj ja głupi, były by 2 piwa zamiast tego spłukiwania daremnego
mkm - 09-02-2012, 22:44
sveno napisał/a: | po wyjściu z Tesco nie poznałem swojego auta-zmienił kolor na biały. Dosłownie cały ryj miał dwu milimetrowy pancerz z soli |
Trzeba przyznać, że późne nadejście zimy spowodowało, że chemii w tym roku nie żałują
Jackall - 09-02-2012, 23:03
sveno napisał/a: | 4. Wstawienie soczewek w przednie reflektory. Mam juz jedną pare biksenonowych z jakiegoś Mercedesa, kompletuje drugą parę. Mam zapasowe reflektory z anglika. Zastanawiam się nad ringami CCFL na każdą soczewkę i w halogeny dalekosiężne (tak to jedyne moje "widzimisię" ) |
Czyli chcesz mieć po dwie soczewki w reflektorze? IMO soczewki do świateł drogowych nie są za dobre. Ewentualnie pomyśl nad podpięciem biksenonów z drogowymi żeby razem świeciły
mkm napisał/a: | Trzeba przyznać, że późne nadejście zimy spowodowało, że chemii w tym roku nie żałują | Też mi się właśnie tak wydaje, że coś jakby więcej sypią po drogach niż zawsze
sveno - 09-02-2012, 23:20
Jackall napisał/a: | Czyli chcesz mieć po dwie soczewki w reflektorze? | tak
Jackall napisał/a: | IMO soczewki do świateł drogowych nie są za dobre. | czemu? Skoro wychodzą auta z takim właśnie fabrycznym oświetleniem, to czemu nie? Poza tym, w światłach mijania będzie biksenon, więc na długich też będzie świecił jako długie, no i plus dalekosiężne w zderzaku jak to wszystko zapłonie, to normalnie będzie asfalt topić biada temu, kto będzie jechał z naprzeciwka i zapomni sobie świateł na krótkie zmienić ja bym nie chciał takim "zajączkiem" po oczach dostać
Jackall napisał/a: | Ewentualnie pomyśl nad podpięciem biksenonów z drogowymi żeby razem świeciły | to chyba oczywiste, że tak będzie, po co mi soczewka bi-żarówkowa? (nie wiem czy będą zenony, zastanawiam się)
tomasek - 09-02-2012, 23:22
Jackall ja mam u siebie zamontowane i wcale nie narzekam na świecenie
Anonymous - 09-02-2012, 23:23
Pany ja wycieraczki to tylko bosh areotwin retro do naszych autek, mam u siebie jeszcze pewnie od niemca 2 zime teraz jeżdżę i na wiosnę dopiero wymienię bo w sumie tragedii nie ma a kto wie ile zjeździły u niemca, ale ja lubię jak jest idealnie. Mam co prawda komplet który wg producenta pasuje wymiarami idealnie do golfa iv ale nie wpływa istotnie na pole widzenia i komplet kosztuje grosze na allegro za taką żywotność i jakość. Zresztą w Vołovina jeździ tylko na nich i dopiero 3 komplet przerabia a ma nacykane 180tys... więc raz na 60 tys za te pieniądze wymienić wycieraczki to naprawdę się opłaca, no i wyglądają dużo lepiej niż zwykłe..
sveno - 09-02-2012, 23:32
Derpin, jaka długość? 22'' kierowca i 18'' pasażer? Da radę wcisnąć 24'' na stronę kierowcy?
i jeszcze odnośnie rozwiązania z soczewkami: kolejny plus jest taki, że jak ustawie dobrze bi soczewkę, to soczewką od długich i dalekosiężnymi mogę manewrować tak, żeby oświetlić jak najwięcej
Jackall - 09-02-2012, 23:42
sveno napisał/a: | czemu? Skoro wychodzą auta z takim właśnie fabrycznym oświetleniem, to czemu nie? | No właśnie tak cały czas myślę jakie wychodziły i sobie nie mogę przypomnieć
sveno napisał/a: | w światłach mijania będzie biksenon, więc na długich też będzie świecił jako długie | Ale żeby tak działało musisz chyba dać sygnał na przesłonę?!?
sveno napisał/a: | Da radę wcisnąć 24'' na stronę kierowcy? |
Zmierzę rano jakie mam u siebie ale wydaje mi się, że wejdzie nawet więcej
sveno - 09-02-2012, 23:51
Jackall napisał/a: | No właśnie tak cały czas myślę jakie wychodziły i sobie nie mogę przypomnieć | jakaś Beemka tak miała, no i ten wynalazak np.:
Jackall napisał/a: | Ale żeby tak działało musisz chyba dać sygnał na przesłonę?!? | nie ma z tym problemu, jest sterowana elektromagnesem, podajesz zasilanie równolegle na żarówkę w długich i na cewkę w biksenonie.
Jackall napisał/a: | wydaje mi się, że wejdzie nawet więcej | dedykowana długość to 560mm czyli 22" nie wiem czy więcej jak 24" wejdzie, ale zmierz
|
|
|