To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant e88a czyli jak puściły mi nerwy i go kupiłem ;)

deejay - 14-12-2012, 23:01

krzysiakxxx napisał/a:
Z tego co wiem 280-300KM się zrobi

W jaki sposób :?:

krzysiakxxx - 14-12-2012, 23:07

deejay napisał/a:
krzysiakxxx napisał/a:
Z tego co wiem 280-300KM się zrobi

W jaki sposób :?:

Nie wnikałem w szczegóły... kumpel przy velu coś tam myślał działać w tym kierunku (musiałbym go zapytać) ale dał sobie spokój przez skrzynię.

deejay - 14-12-2012, 23:09

krzysiakxxx napisał/a:
Nie wnikałem w szczegóły... kumpel przy velu coś tam myślał działać w tym kierunku (musiałbym go zapytać) ale dał sobie spokój przez skrzynię.

Nie ma pola do popisu , przeciez to wolnossak :wink:

krzysiakxxx - 14-12-2012, 23:13

deejay napisał/a:
krzysiakxxx napisał/a:

Nie ma pola do popisu , przeciez to wolnossak :wink:

On twierdzi że jest bardzo zdławiony dolotem w velu...zauważ że w 350Z są większe moce więc może ma rację ;)

edit
Zresztą zawsze zostaje dmuchanie :P

deejay - 14-12-2012, 23:14

Cytat:
On twierdzi że jest bardzo zdławiony dolotem w velu...zauważ że w 350Z są większe moce

Inne wtryski ma 350 Z i program do tego :wink:

Koniec smiecenia Wojtkowi :P

krzysiakxxx - 14-12-2012, 23:16

Czyli i tu da się to zrobić ;)
Zielu - 15-12-2012, 03:46

Pany, to jest forum Mitsubishi czy nie? Bo myślałem że znalazłem się w złej części internetu.. Jakieś Renówki słyszę... :P
krzysiakxxx - 15-12-2012, 09:22

Akurat temat zszedł na boczny tor, ale jak widać Wojtkowi to nie przeszkadzało skoro sam o tym pisał ;)

Widzicie, akurat znajomek rozważa galanta (rekina)... gdzieś tam wyczytał że te z końcówki produkcji nie mają problemu z rudą. Prawda to czy mit taki sam jak ten że vectry b po lifcie mają ocynk? :P

mkm - 15-12-2012, 13:06

krzysiakxxx napisał/a:

Widzicie, akurat znajomek rozważa galanta (rekina)... gdzieś tam wyczytał że te z końcówki produkcji nie mają problemu z rudą. Prawda to czy mit taki sam jak ten że vectry b po lifcie mają ocynk? :P

Poczytaj w dziale Galant. Tam jest chyba wszystko :wink:

krzysiakxxx - 15-12-2012, 14:17

Muszę mu podrzucić forum, bo ja wiem że nie chcę kolejnego auta mającego problemy z rudą (choć widząc gala Wojtka i jeszcze innego znajomego stwierdzam że ja w ogóle problemów z nią mam) dlatego rekina odpuściłem.
rosomak1983 - 15-12-2012, 14:29

krzysiakxxx, to zakup takie cos Lancia kappa, to wogóle nie gnije. Sa 2.0T czy 3.0v6,w odpowiednim kolorze niezle wyglada. Bardzo wygodne auto, nowsze wersje maja szpere i zaciski brembo takie same jak w evo.
Zielu - 15-12-2012, 14:39

krzysiakxxx napisał/a:
Prawda to czy mit taki sam jak ten że vectry b po lifcie mają ocynk? :P

Fakt, faktem że nie przypominam sobie abym widział na ulicach pordzewiałego Vectrę polifta...
Co innego przedliftowe..

Teoretycznie wszystko co poliftowe powinno być lepsze, poprawione od pierwowzoru :wink:

Dobra już nie offtopuję :wink:

krzysiakxxx - 15-12-2012, 14:55

Zielu napisał/a:
krzysiakxxx napisał/a:
Prawda to czy mit taki sam jak ten że vectry b po lifcie mają ocynk? :P

Fakt, faktem że nie przypominam sobie abym widział na ulicach pordzewiałego Vectrę polifta...
Co innego przedliftowe..

Teoretycznie wszystko co poliftowe powinno być lepsze, poprawione od pierwowzoru :wink:

Dobra już nie offtopuję :wink:

Niestety rdzewieją, nie poprawili praktycznie nic a jeśli to niewiele... po prostu poliftów mniej jeździ i może tak tego nie widać.

Dobra koniec OT :D

Wojciech Bogacz - 16-12-2012, 14:28

Dziś tak sobie siadłem i przejrzałem koszty związane z moim kochanym (czasami mniej :twisted: ) Galantem i normalnie szczęka opada.... 14 tysiaków władowane w 21 miesięcy. Do tego paliwo i zakup samochodu.... Teraz już wiem gdzie mi się kasa podziewa hehe 8)

Taniej by mnie chyba wyszło wziąć nowe auto w leasing :mrgreen:

Najciekawsze w tym wszystkim jest to - że prace wykonane na Galu to było to co musiało być bezwzględnie zrobione.... pozostaje jeszcze zrobić to co powinno być :) Tak na oko kolejne 10k trzeba by pewnie wpakować :doubt:

mjsystem - 16-12-2012, 15:06

Wojciech Bogacz napisał/a:
Taniej by mnie chyba wyszło wziąć nowe auto w leasing

Wojtek w leasingu to masz ok 15k-20k rocznie(razy kilka lat). Nie narzekaj, masz wspaniały okaz i tylko go dopieść. :wink: