To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czarna Sigma :))

t0m3k - 12-04-2016, 22:36

Dzięki :)

Dzisiaj dostałem mały prezent :)

Ale powiedzcie mi czy tutaj nie powinno czegoś byc?

Mnie się zdawało że ja tu odbój mialem na stałe przyspawany do tarczy ... :o

wojtas - 13-04-2016, 07:40

Powinien być trzpień na którym opierają się szczęki hamulcowe. Z tego co pamiętam to jest on przykręcany bezpośrednio do mocowania piasty, a nie do osłon tarcz.
Hugo - 13-04-2016, 08:18

A tych otworów na mocowanie łożyska koła nie jest za mało?
wojtas - 13-04-2016, 09:24

Łożysko jest razem z piastą, przykręcane śrubą centralną.
t0m3k - 13-04-2016, 09:56

marysjusz poratujesz brakującym elementem sztuk 2 ? :)
marycjusz - 13-04-2016, 10:08

Jeśli to jest to co na poniższych fotach, to będzie w zestawie ze sprężynkami ja tam wszystko spakowałem Ci razem , każdy element, każdy drucik ;)

t0m3k - 13-04-2016, 10:11

nie to. zrobie w domu fotke bo mam kawałek tego ;)

edit:
poszło SMSem :) Marycjusz jeśli takie cudo masz to będę wdzięczny :)

PS: Kupilem osłony z jedną linką a czujniki ABSu dostałem chyba gratis xD

wojtas - 13-04-2016, 22:19

t0m3k napisał/a:
Kupilem osłony z jedną linką a czujniki ABSu dostałem chyba gratis xD

Raczej tak zardzewiały prowadzenia, że nie szło ich wyciągnąć. :wink:

t0m3k - 14-04-2016, 12:35

plus dla mnie :)

może kiedyś będzie mi się nudziło i sobie naprawie ABS :)

t0m3k - 18-04-2016, 10:56

Żebyście nie mówili że znowu nic nie zrobilem to załączam fotkę polakierowanego błotnika :) Jeszcze trochę i nie będzie widać że autko było bite :)

wojtas - 19-04-2016, 01:36

:thumbleft:
t0m3k - 23-04-2016, 22:39

Niestety wczoraj zaczeły dziać się cuda z autem..... niektóre rzeczy się wylaczały, co auto dłużej stało ( wiecej niz godzine ) to wszystko sie resetowalo.... na zgaszonym aucie nie dzialał zagarek i szyby a po odpaleniu już dzialały.... kukam do bezpiecznikow i tak oto wyglądał bezpiecznik 100A

Nie wiem co mogło być powodem przytopienia wszystkiego ale nowy bezpiecznik kupic trzeba :)

Stwierdziłem że nie ma co się załamywać i rano dokończyłem na cacy polerowanie maski i prawego błotnika. Jak już całość będzie tak wyglądała to bedzie zajabongo ;)

Później Sigma sie zbuntowała bo ktoś jej ukradł twarz:

Ale pod wieczór już się nie bulwersowała bo twarz wrócila prawie kompletna :)

t0m3k - 10-06-2016, 10:36

Chłopy bo już tracę cierpliwość, znowu zaczęły się problemy z pracą samochodu na benzynie, na ciepłym to nawet odpalić... Wyjąłem filtr paliwa, i ku mojemu zaskoczeniu okazalo się ze w środku jest sam syf... szary brud... Pytanie czy to w baku mam taki syf czy przewody paliwowe takie w środku są... Jedyna opcja to wytargać bak, pooglądac a nastepnie wymienić wszystkie przewody... Robota trochę syzyfowa.....

Pytanie czy ma ktoś z Was ewentualnie bak do sedana na sprzedaż....

chciałem wymienić wtryskiwacze gazowe na coś sensownego.... ale nawet nie jestem w stanie zrobić mapy benzynowej, a bez niej gazu nie ustawie niestety ...

Hugo - 10-06-2016, 11:08

t0m3k, pewnie syf w baku. Po tylu latach ma prawo się zebrać.
wojtas - 10-06-2016, 13:12

Zanieczyszczeń w zbiorniku nie można wykluczyć, aczkolwiek proponuję sprawdzenie połączenia elektrycznego, a dokładnie przejścia masy pomiędzy pompą a pokrywą pompy. W moim przypadku właśnie w tym połączeniu tkwił problem. Objawy praktycznie identyczne, czym większe nagrzanie silnika tym większe spadki mocy i problemy z odpalaniem.