To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III GEN Techniczne - Hak do Outlandera

krah - 19-04-2023, 14:41

Nie robiłem zdjęć przy zakładaniu i polecam robić zdjęcia śrub gdzie jakie idą przy nadkolach :)
Hak to Auto-Hak Z 42A. Tu link do akcji w której są zdjęcia jak wygląda założony. Całkiem ok, tylko do srebrnej poliftowej osłony nie bardzo, zwłaszcza przy czarnym nadwoziu ta srebrna osłona trochę nie pasuje. Chyba ją zdemontuje o ile się da. Ma jakieś zaczepy więc może może...

https://allegro.pl/oferta/hak-holowniczy-mitsubishi-outlander-3iii-2012-2021-13171675728

To masz - 31-07-2023, 10:42

krah, jak spisuje się założony hak?
Temat odłożyłem, ale wraca jak bumerang i chyba nie obędzie się montażu. Zaproponowałeś przyzwoity produkt w dobrej kwocie, ale wstrzymuje mnie brak zabezpieczenia kluczykiem. Czy dobrze wnioskuję ze zdjęć, że go nie ma?

krah - 31-07-2023, 11:28

Hej, trzymam hak przy bagażniku rowerowym. Żeby wpinanie było bajecznie proste zrobiłem sobie deseczkę z dwoma śrubami, która blokuje dźwignie. Wtedy gniazdo jest w pozycji otwartej, gotowe do przyjęcia haka. A że hak z bagażnikiem trochę ważą to takie rozwiązanie bardzo uprasza montaż i wszystko można robić samemu. Poprzednio miałem hak z gniazdem ukrytym i estetyka była wyższa, ale musiałem się nadzwigac żeby pod odpowiednim kątem wsadzić hak, żeby zaskoczyło. Teraz jest dużo wygodniej. Po włożeniu haka z bagażnikiem zwalniam zapięcie, wyciągam deseczkę i w jeden z otworów przypasowałem kłódkę, taką małą od szafki na siłowni. Moim zadaniem wystarczy żeby ktoś przypadkiem nie odpiął bagażnika na postoju gdzieś w trasie, na miejscu docelowym zawsze go demontuje. Także jestem super zadowolony. Deseczka mogłoby być w komplecie;) :mrgreen: