To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Czarnulka - czyli 3 Japoniec

deejay - 28-07-2019, 12:55

Krzyzak napisał/a:
Nie pomogło - dalej auto ma brzydki kształt i ładny lakier.

Darek proszę cię :P :mrgreen: :wink:

Bizi78 - 28-07-2019, 13:00

Proponuję oficjalnie zmienić Krzyzakowi nick na Maruda :mrgreen: .
Nawet taki nick jest wolny 8) .

deejay - 28-07-2019, 13:06

Bizi78 napisał/a:
zmienić Krzyzakowi nick na Maruda :mrgreen: .

:D

mkm - 28-07-2019, 18:06

Mnie się podoba 8)
Na żywo prezentuje się godnie :twisted:

https://youtu.be/jP-GBv4NyYI

Marcin-Krak - 28-07-2019, 18:11

Ja wiem, że nie jestem obiektywny ale imho Mazda jak dla mnie teraz robi jedne z najładniejszych samochodów i nie podąża za modą uturbiania silników od kosiarek itp.
Choć Krzyżak wiem, że ma tu mocno odmienne zdanie :wink: Szanuję je, ale niezbyt rozumiem :mrgreen: Tak samo, jak opinia o Lexusach. Tym bardziej, że jeszcze jakiś czas temu te auta były hmm mocno zachowawcze w wyglądzie.

Krzyzak - 28-07-2019, 19:21

Leonek jest śliczny w porównaniu z mazdą :P
I o ile mam respekt dla technologii lexusa toyoty czy hondy, to już wygląd jest poniżej krytyki - przekombinowane gargamele jak na obrazach Picasso...

Marcino - 29-07-2019, 14:37

Krzyzak napisał/a:
Leonek jest śliczny w porównaniu z mazdą
\
Jak bym miał spłacać raty to też bym tak mówił.

Marcin-Krak - 29-07-2019, 15:48

Marcino napisał/a:

:mrgreen:

Myślę, że powiedzeniem o gustach można zakończyć kwestię. :twisted:

jacek11 - 29-07-2019, 18:53

Marcin-Krak napisał/a:
Myślę, że powiedzeniem o gustach można zakończyć kwestię.

No właśnie coś słyszałem,że to powiedzenie to już nie jest aktualne :P
A mnie się Mazda podoba nawet, chociaż nie ukrywam że Leon bardziej.

Krzyzak - 30-07-2019, 15:52

Marcino napisał/a:
naprawdę chcesz powiedzieć, że sposób zakupu ma wpływ na wygląd auta? - wbrew pozorom leasing pozwala na obniżenie realnych kosztów zakupu, więc są niższe niż gotówka :P
Marcin-Krak - 24-08-2019, 20:15

Dokumentacyjnie ;) 19.08 - wizyta w ASO, przegląd ogólny - done, olej i filtr - done ;)
Przebieg :oops: chyba coś koło 72500 ;)

Przy okazji odbyłem jazdę próbną nową Mazdą 3. Fajne auto. Choć Krzyzak, miałby milion powodów do narzekania - z księgowymi z Forda na czele :twisted: Choć tu muszę się zgodzić, że niektóre plastiki w aucie koło 100 tys. to mogłyby być lepsze :P

Krzyzak - 24-08-2019, 22:17

Tak - wg mnie była drastycznie głośna i silnik słaby. Ale pamiętaj, że ja rozważałem tylko automat a te były oferowane z 2 litrowym silnikiem 120KM...
Ehhh - dopóki nie miałem mazdy to nie wiedziałem, że linka od wlewu paliwa może się urwać... a tam dość skomplikowana konstrukcja jest, bo jeszcze blokada, która zatrzymuje przesuwane drzwi gdy wlew jest otwarty. Nie było łatwo, ale dałem radę naprawić - żeby zdjąć boczne plastiki trzeba tylną kanapę wyciągać, nie jest łatwo.
Niedawno poddałem się przy gumach stabilizatora - nie mam jak podejść z podłogi bo są na górze sanek, strasznie zasłonięte zewsząd. A auto okrutnie skrzypi jak się buja... występuje tylko jak jest cieplej niż +25 - czyli ostatnio codziennie :)
Niedawno też zauważyłem jak niedbale są wykonane boczki - w sensie łączenie materiału z plastikiem - szpary tak nierówne jakbym miał auto budżetowe.
Będę narzekał, bo jest na co - tylko hamulce lepsze (btw - to samo co mondeo 4 gen), reszta to szajs.

Marcin-Krak - 25-08-2019, 18:48

Krzyzak, każdy ma prawo do swojej opinii, ale uważam, że mocno przesadzasz. Aż się boję pomyśleć co by było gdybyś miał jakąś markę, w której co chwilę dają w kość jakieś drobnostki :wink: Ale ja tam się nie znam :P
I wydaje mi się, że piszesz o III gen, a nie o IV gen "3". Chodzi mi o tę ze wspomagaczem hybrydowym.
Jak ona jest głośna, to :roll: to już tylko w stoperach możesz jeździć :P

Krzyzak - 25-08-2019, 23:20

Opowiedziałbym ci chętnie całą historię kupna auta i moje rozczarowanie mazdą. W skrócie - ciężko znaleźć coś fajnego po Galancie a z nowych była gigantyczna różnica w hałasie. Na wstępie odrzuciłem auta francuskie oraz hondę i toyotę - wszystko ze względu na wygląd. Także w pewien sposób zawęziłem poszukiwania ale bez uprzedzeń do grupy vw jakie miałem wcześniej czy nawet do firmy dacia/opel itp.
A jeździłem dokładnie tym, nie wiem która to generacja:

mkm - 26-08-2019, 01:11

Pogłaskali Czarnulę, posmarowali gdzie trzeba, przeczyścili to i owo?
Poczułeś różnicę przed przeglądem i po przeglądzie?