Nasze nieMiśki ;-) - Hybrid Synergy Drive :)
deejay - 20-01-2018, 21:33
mkm napisał/a: | Nie myślałeś o pneumacie? |
Nie pasowało mi z powodu hałasu .
Krzyzak - 20-01-2018, 22:19
No i to jest spalanie godne hybrydy. Dziś zauważyłem - podczas krótkiej przejażdżki - że u mnie jest jakiś system ACT. Jak się włączy to pracuje na 2 cylindrach. Nie liczę na spektakularne wyniki przez pierwszy bak (mam przejechane 12km), ale liczę, że w trasie, już po dotarciu, też uda mi się zrobić wynik lepszy niż Toledo.
deejay - 20-01-2018, 22:22
Krzyzak napisał/a: | No i to jest spalanie godne hybrydy. Dziś zauważyłem - podczas krótkiej przejażdżki - że u mnie jest jakiś system ACT. Jak się włączy to pracuje na 2 cylindrach. Nie liczę na spektakularne wyniki przez pierwszy bak (mam przejechane 12km), ale liczę, że w trasie, już po dotarciu, też uda mi się zrobić wynik lepszy niż Toledo. |
Darek kazdy z producentów kombinuje i broni sie przed normami CO2 i kombinuje jak tu sie zmieścić w tabelach i wymogach UE , wiec nic dziwnego ze ma odłączanie cylindrów .
Czekam na pierwsze raporty spalania u ciebie z czystej ciekawości
mkm - 20-01-2018, 22:55
Faktycznie są świszczące, ale im cena wyższa tym decybel niższy
Z drugiej strony - przy zatyczkach można mieć to w głębokim poważaniu
Mnie namawiają na przejście na pneumatykę - ponoć jest bezawaryjna, a konserwacja jest dużo prostsza. No i nieco tańsza
vrangsinn - 20-01-2018, 23:28
Krzyzak napisał/a: | No i to jest spalanie godne hybrydy. Dziś zauważyłem - podczas krótkiej przejażdżki - że u mnie jest jakiś system ACT. Jak się włączy to pracuje na 2 cylindrach. Nie liczę na spektakularne wyniki przez pierwszy bak (mam przejechane 12km), ale liczę, że w trasie, już po dotarciu, też uda mi się zrobić wynik lepszy niż Toledo. |
nie wiem jaki masz styla jazdy ale zeby odłączało dwa cylindy w trakcie jazdy to musisz sie postarać, odłącza na postoju po czym silnik gasnie w stan spoczynku, pod moja noga przez tydzien bujania sie tescia autem srednie spalania mialem 7.4 l/100, 80% teren pozamiejski, po miescie czasami mi wychodzilo 16 l/100!!! dlatego silnik mnie specjalnie nie urzekl...ale takie czasy z tym downsizingiem...
z ciekawosci jakie opony Ci w lepili w salonie zima/lato?? bo mnie osobiscie salon VW zaskoczyl dajac Nokiany na zime 17 cali / lato Dunlopy
SPIDER-ek - 21-01-2018, 09:05
Wolna sobota ?
To albo choroba albo zboczenie
Krzyzak - 21-01-2018, 10:38
vrangsinn napisał/a: | zeby odłączało dwa cylindy w trakcie jazdy to musisz sie postarać | bynajmniej - bardzo często widzę na tym ekranie między zegarami, że włączył się ten tryb, nigdy nie widziałem go na postoju
jak odbierałem auto z salonu to miało spalanie średnie... prawie 30 litrów na 100
deejay napisał/a: | Czekam na pierwsze raporty spalania | podejrzewam, że pierwsze 1500 km nie będzie miarodajne, musisz z miesiąc poczekać tak na 3-5 bak; sprawdzę wtedy spalanie na baku, bo całkowite pewnie będzie z wpływem pierwszych kilometrów, które opisałem powyżej
vrangsinn - 21-01-2018, 11:12
Krzyzak wiem o tym ze komp podaje chwilowe rowniez...jak przeciagniesz 2-jke to mozesz i 40l/100 miec, bujałem sie nim jakiś czas to podaje to co wyszło przy moim trybie jazdy, auto ma obecnie chyba 9500 km przejechane w rok, mój teściu jeździ nim praktycznie tylko w koło komina i ma średnie spalanie 6,4-6,6 nie chce skłamać ale w tych granicach...ja miałem litr większe...eco jest fajne...ale nie dla mnie, nie mógł bym jechać wg wskazań kompa bo dla mnie frajda z jazdy żadna gdy 6 jest przy 80 km/h a obroty trzymasz w granicach 2 tys.....bleee
a tutaj bliźniak twego Leona, niestety mam tylko na szybko zdjecie tuz po podpisaniu umowy...
PS.
powiedz lepiej jak tam siedzenia?? bo dla mnie meega...chyba pierwsza rzecz którą bym przeszczepił do gala....
Krzyzak - 21-01-2018, 18:23
Tak to wygląda - jak widać normalnie, podczas jazdy, akurat wyjeżdżałem na trening, parę km od domu w mojej wiosce.
Siedzenia są bardzo fajne w tej wersji, ale Galantowe skóry jednak dużo wygodniejsze.
mackbeth - 22-01-2018, 09:47
Deejay, miałeś już nic nie robić absolutnie? Zarzekałęś się że nowe i w ogóle i nie ma co robić:) i co? I nie usiedział. No nie wytrzyma taki typ
Hmm.. tą małą polerką to moje lampy jak przyjade na czyszczenie oblecimy:)
deejay - 26-01-2018, 23:48
Cytat: |
Deejay, miałeś już nic nie robić absolutnie? Zarzekałęś się że nowe i w ogóle i nie ma co robić:) i co? |
Przecież nic nie robię

Bizi78 - 26-01-2018, 23:53
Ręce opadają .
Czyli na wiosnę konserwacja podłogi .
deejay - 26-01-2018, 23:56
Bizi78 napisał/a: | Czyli na wiosnę konserwacja podłogi |
Nie jesteś w temacie , juz dawno po ....
Bizi78 - 27-01-2018, 00:15
deejay napisał/a: | juz dawno po .... |
No gdzieś mi umknęło, ale temat śledzę .
Ciekawi mnie jaki dystans na autostradzie z dozwoloną prędkością można pokonać na zbiorniku
deejay - 27-01-2018, 00:52
Bizi78 napisał/a: | Ciekawi mnie jaki dystans na autostradzie z dozwoloną prędkością można pokonać na zbiorniku |
Trafiłeś w sedno , bo za tydzień szykuje mi sie trasa do Hamburga , wiec będzie test
|
|
|