To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Hybrid Synergy Drive :)

deejay - 20-01-2018, 21:33

mkm napisał/a:
Nie myślałeś o pneumacie?

Nie pasowało mi z powodu hałasu .

Krzyzak - 20-01-2018, 22:19

No i to jest spalanie godne hybrydy. Dziś zauważyłem - podczas krótkiej przejażdżki - że u mnie jest jakiś system ACT. Jak się włączy to pracuje na 2 cylindrach. Nie liczę na spektakularne wyniki przez pierwszy bak (mam przejechane 12km), ale liczę, że w trasie, już po dotarciu, też uda mi się zrobić wynik lepszy niż Toledo.
deejay - 20-01-2018, 22:22

Krzyzak napisał/a:
No i to jest spalanie godne hybrydy. Dziś zauważyłem - podczas krótkiej przejażdżki - że u mnie jest jakiś system ACT. Jak się włączy to pracuje na 2 cylindrach. Nie liczę na spektakularne wyniki przez pierwszy bak (mam przejechane 12km), ale liczę, że w trasie, już po dotarciu, też uda mi się zrobić wynik lepszy niż Toledo.

Darek kazdy z producentów kombinuje i broni sie przed normami CO2 i kombinuje jak tu sie zmieścić w tabelach i wymogach UE , wiec nic dziwnego ze ma odłączanie cylindrów .
Czekam na pierwsze raporty spalania u ciebie z czystej ciekawości :wink:

mkm - 20-01-2018, 22:55

Faktycznie są świszczące, ale im cena wyższa tym decybel niższy :D
Z drugiej strony - przy zatyczkach można mieć to w głębokim poważaniu :mrgreen:

Mnie namawiają na przejście na pneumatykę - ponoć jest bezawaryjna, a konserwacja jest dużo prostsza. No i nieco tańsza :wink:

vrangsinn - 20-01-2018, 23:28

Krzyzak napisał/a:

nie wiem jaki masz styla jazdy ale zeby odłączało dwa cylindy w trakcie jazdy to musisz sie postarać, odłącza na postoju po czym silnik gasnie w stan spoczynku, pod moja noga przez tydzien bujania sie tescia autem srednie spalania mialem 7.4 l/100, 80% teren pozamiejski, po miescie czasami mi wychodzilo 16 l/100!!! dlatego silnik mnie specjalnie nie urzekl...ale takie czasy z tym downsizingiem...

z ciekawosci jakie opony Ci w lepili w salonie zima/lato?? bo mnie osobiscie salon VW zaskoczyl dajac Nokiany na zime 17 cali / lato Dunlopy

SPIDER-ek - 21-01-2018, 09:05

Wolna sobota ?
To albo choroba albo zboczenie :rolleyes: :finga: :finga: :rolleyes:

Krzyzak - 21-01-2018, 10:38

vrangsinn napisał/a:
zeby odłączało dwa cylindy w trakcie jazdy to musisz sie postarać
bynajmniej - bardzo często widzę na tym ekranie między zegarami, że włączył się ten tryb, nigdy nie widziałem go na postoju
jak odbierałem auto z salonu to miało spalanie średnie... prawie 30 litrów na 100 :)
deejay napisał/a:
Czekam na pierwsze raporty spalania
podejrzewam, że pierwsze 1500 km nie będzie miarodajne, musisz z miesiąc poczekać tak na 3-5 bak; sprawdzę wtedy spalanie na baku, bo całkowite pewnie będzie z wpływem pierwszych kilometrów, które opisałem powyżej ;)
vrangsinn - 21-01-2018, 11:12

Krzyzak wiem o tym ze komp podaje chwilowe rowniez...jak przeciagniesz 2-jke to mozesz i 40l/100 miec, bujałem sie nim jakiś czas to podaje to co wyszło przy moim trybie jazdy, auto ma obecnie chyba 9500 km przejechane w rok, mój teściu jeździ nim praktycznie tylko w koło komina i ma średnie spalanie 6,4-6,6 nie chce skłamać ale w tych granicach...ja miałem litr większe...eco jest fajne...ale nie dla mnie, nie mógł bym jechać wg wskazań kompa bo dla mnie frajda z jazdy żadna gdy 6 jest przy 80 km/h a obroty trzymasz w granicach 2 tys.....bleee

a tutaj bliźniak twego Leona, niestety mam tylko na szybko zdjecie tuz po podpisaniu umowy...

PS.
powiedz lepiej jak tam siedzenia?? :mrgreen: bo dla mnie meega...chyba pierwsza rzecz którą bym przeszczepił do gala....

Krzyzak - 21-01-2018, 18:23

Tak to wygląda - jak widać normalnie, podczas jazdy, akurat wyjeżdżałem na trening, parę km od domu w mojej wiosce.

Siedzenia są bardzo fajne w tej wersji, ale Galantowe skóry jednak dużo wygodniejsze.

mackbeth - 22-01-2018, 09:47

Deejay, miałeś już nic nie robić absolutnie? Zarzekałęś się że nowe i w ogóle i nie ma co robić:) i co? :) I nie usiedział. No nie wytrzyma :) taki typ :)

Hmm.. tą małą polerką to moje lampy jak przyjade na czyszczenie oblecimy:)

deejay - 26-01-2018, 23:48

Cytat:

Deejay, miałeś już nic nie robić absolutnie? Zarzekałęś się że nowe i w ogóle i nie ma co robić:) i co?

Przecież nic nie robię 8)

Bizi78 - 26-01-2018, 23:53

Ręce opadają :mrgreen: .
Czyli na wiosnę konserwacja podłogi :wink: .

deejay - 26-01-2018, 23:56

Bizi78 napisał/a:
Czyli na wiosnę konserwacja podłogi

Nie jesteś w temacie :mrgreen: , juz dawno po ....

Bizi78 - 27-01-2018, 00:15

deejay napisał/a:
juz dawno po ....

No gdzieś mi umknęło, ale temat śledzę 8) .

Ciekawi mnie jaki dystans na autostradzie z dozwoloną prędkością można pokonać na zbiorniku :?:

deejay - 27-01-2018, 00:52

Bizi78 napisał/a:
Ciekawi mnie jaki dystans na autostradzie z dozwoloną prędkością można pokonać na zbiorniku :?:

Trafiłeś w sedno , bo za tydzień szykuje mi sie trasa do Hamburga , wiec będzie test :wink: