To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse Cross Ogólne - Nowy Eclipse Cross

Bizi78 - 28-04-2018, 16:32

Uwielbiam taką pogodę i takie drogi 8) .
Jackie - 30-04-2018, 09:34

mkm napisał/a:
Przy 4x4 też szału nie ma.
https://www.youtube.com/watch?v=8ZujSaBPbjk

A czego się spodziewałeś? Sportowych osiągów? Po SUVie? Facet jedzie za szybko jak na rodzinne auto (pomijam już technikę jazdy, wołającą o pomstę do nieba, w końcu to samochód, a nie kuter rybacki :) ). Jeżeli ktoś chce szukać genów rajdowych w Eclipsie to się srogo zawiedzie. To rodzinny, mały SUV z przyzwoitymi wartościami jezdnymi. Jeżeli szukasz auta do wyścigów górskich lub rajdu dorzuć jakieś 400 000 zł i będziesz miał.
Pozdrawiam

Marcino - 30-04-2018, 10:44

4x4 musiało by być z manualem a nie tym CVT...
ElemenT - 30-04-2018, 13:57

Jackie napisał/a:
mkm napisał/a:
Przy 4x4 też szału nie ma.
https://www.youtube.com/watch?v=8ZujSaBPbjk

A czego się spodziewałeś? Sportowych osiągów? Po SUVie? Facet jedzie za szybko jak na rodzinne auto (pomijam już technikę jazdy, wołającą o pomstę do nieba, w końcu to samochód, a nie kuter rybacki :) ). Jeżeli ktoś chce szukać genów rajdowych w Eclipsie to się srogo zawiedzie. To rodzinny, mały SUV z przyzwoitymi wartościami jezdnymi. Jeżeli szukasz auta do wyścigów górskich lub rajdu dorzuć jakieś 400 000 zł i będziesz miał.
Pozdrawiam

W cenie EC 4x4 CVT kupiłem Forestera XT nowego. Nie trzeba az 400tyś by samochód jechał jak trzeba. Sprzedajecie subaru to na pewno wiesz o czym mówię.

Jackie - 30-04-2018, 14:21

ElemenT napisał/a:
Nie trzeba az 400tyś by samochód jechał jak trzeba.

Jak lubię Forka, to oczekiwanie od niego osiągów rajdowych się nie sprawdzi, choć z pewnością napęd SAWD robi robotę i to dobrze.
ElemenT napisał/a:
Sprzedajecie subaru to na pewno wiesz o czym mówię.

O tak :) Sam wrosłem w ten napęd, do tego stopnia, że ciężko mnie z niego wysadzić, ale nadal uważam, że SAWC to porządna propozycja i w swoim segmencie znajdzie odbiorców.
ElemenT napisał/a:
W cenie EC 4x4 CVT kupiłem Forestera XT nowego.

Rozumiem, że mówisz o wyprzedaży rocznika lub wersji Comfort?
Pozdrawiam

ElemenT - 30-04-2018, 14:41

Jackie napisał/a:

Rozumiem, że mówisz o wyprzedaży rocznika lub wersji Comfort?
Pozdrawiam

Sport XT z szybrem i navi.
Dałem 144tyś w wyprzedaży rocznika w styczniu zeszłego roku. Produkcja sierpień 2016.

Jackie - 30-04-2018, 14:59

ElemenT napisał/a:
Dałem 144tyś w wyprzedaży rocznika w styczniu zeszłego roku. Produkcja sierpień 2016.

Mega oferta :) Samochód warty każdej złotówki.
Pozdrawiam

mkm - 30-04-2018, 15:32

Jackie napisał/a:
pomijam już technikę jazdy, wołającą o pomstę do nieba

Umówmy się, że licencji nie sprawdzasz przy sprzedaży, a tak jeździ 80-90% nabywców :D .
Na tym filmiku nie jedzie szybko (odniosłeś takie wrażenie, bo tak było w tytule i autor szarpie kierownicą jak szalony :mrgreen: ).

Wg. mnie właśnie to Mitsu oczekuje od kierowcy ponadprzeciętnej techniki jazdy przy tym napędzie (przy większych prędkościach, z poddsterowności przechodzi w ładną nadsterowność co sprawnemu kierowcy powinno pomagać).

Wiadomo, że producentowi zależy na zadowoleniu jak największej grupy nabywców - zobaczymy czy to mu się udało :wink: .

Jackie - 30-04-2018, 16:41

mkm napisał/a:
(przy większych prędkościach, z poddsterowności przechodzi w ładną nadsterowność co sprawnemu kierowcy powinno pomagać).

:?:
Nie zaobserwowałem takiego zjawiska, raczej auto jest podsterowne i tego się trzyma :) Kontrola trakcji to koryguje, ale do nadsterowności to mu daleko.
mkm napisał/a:
Na tym filmiku nie jedzie szybko

Momentami ma 60-70 na godzinę, jak na samochód osobowy i rynnę śniegową - wcale niemało.
mkm napisał/a:
Wiadomo, że producentowi zależy na zadowoleniu jak największej grupy nabywców - zobaczymy czy to mu się udało .

A to już pytanie otwarte. Na razie wzbudza sporo kontrowersji, co chyba jest dobrze. Sporo ludzi o nim mówi. Prawdą jest, że nie ma we mnie tyle przekonania co do Outlandera (spierałem się, że III będzie dobrym graczem na rynku), ale to dlatego, że ja nie lubię takich dziwolągów w ogóle a ta stylistyka (coraz bardziej popularna niestety...) mnie zwyczajnie drażni.
Pozdrawiam

mkm - 30-04-2018, 19:07

Jackie, dość dobrze to widać na reklamówce.

https://www.youtube.com/watch?v=YLOWG9eQVWs

Na potwierdzenia/odczucia z dynamiczniejszej jazdy trzeba poczekać, aż ktoś zechce zbliżyć swojego Crossa do granicy bezpieczeństwa :D .

Bzyk_R1 - 30-04-2018, 19:40

Mnie ten Pontiac Aztek po lifcie wcale się nie podoba.
sla - 01-05-2018, 09:07

https://www.youtube.com/watch?v=Fk4ktIuPX3o
krzychu - 01-05-2018, 09:19

Jackie napisał/a:
Sporo ludzi o nim mówi.

Nie dziwne jak wchodzę do centrum handlowego a tam Eclipse Cross, wchodzę do innego to samo zaraz na wejściu. Potem otwierasz dowolny portal, odbierasz pocztę, nawet na skype są reklamy z Eclipse Cross. Tylko czekam jak znajdę go w lodówce...

mkm - 01-05-2018, 10:41

sla, kilka słów omówienia please, bo godzina materiału to trochę sporo :P
sla - 01-05-2018, 17:59

mkm napisał/a:
kilka słów omówienia please
Mówiąc eufemistycznie, nie wychwalali go zbytnio na tle konkurentów