To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Autobus spod znaku trzech diamentów

lobuzek - 20-11-2018, 09:48

Pamiętaj że przerobione lampy nie mają homologacji. Tym sposobem auto nie jest dopuszczone do ruchu. W razie jakiejkolwiek kolizji narażasz się na regres lub odmowę wypłaty odszkodowania. Ubezpieczyciele tylko na to czekają.
eremita - 23-11-2018, 10:48

lobuzek napisał/a:
Pamiętaj że przerobione lampy nie mają homologacji. Tym sposobem auto nie jest dopuszczone do ruchu. W razie jakiejkolwiek kolizji narażasz się na regres lub odmowę wypłaty odszkodowania. Ubezpieczyciele tylko na to czekają.

Pierwsze słysze o takim czymś, nawet kontaktowałem się ze znajomym z PZU i mówi że tak nie jest. Miałeś tak?
Nie robię tego dla bajeru tylko własnie po to by nie mieć wypadku.
To jest porównanie auta żony scenica II z grandisem, oba na żarówkach tungsram mega light 120%, oba wyregulowane na stacji diagnostycznej

Marcino - 23-11-2018, 12:10

eremita napisał/a:
Ma ktoś sprawdzonego sprzedawcę soczewek albo firmę która robi soczewki, pytam bo nie chciałbym wsadzić czegoś co zaraz będzie do wymiany.

Z mazdy 626 są dobre soczewki a lampy kosztują grosze.
Ładnie to świeci.

Hugo - 23-11-2018, 20:55

Marcino napisał/a:
Z mazdy 626 są dobre soczewki a lampy kosztują grosze.
Ładnie to świeci
Polecam, mam w Galancie soczewki z Mazdy 626 z 1993 r. i świecą 100 razy lepiej niż soczewki z Passata CC z 2012 r., które kiedyś miałem.
eremita - 23-11-2018, 21:33

Co jeszcze będzie potrzebne do tych soczewek by je zamontować? Te soczewki na jakie są żarówki?
Hugo - 24-11-2018, 10:32

Soczewki od 626 są na żarówki H1. Nic więcej Ci nie będzie potrzebne, trochę kleju do szyb, szlifierka kątowa, brzeszczot, pilnik do drewna, ostry nożyk, klucze, śrubokręty i tyle. Trochę czasu i cierpliwości :wink:
eremita - 24-11-2018, 15:25

A jakieś osłony do tych soczewek?
lobuzek - 24-11-2018, 17:45

eremita napisał/a:
lobuzek napisał/a:

Pierwsze słysze o takim czymś, nawet kontaktowałem się ze znajomym z PZU i mówi że tak nie jest. Miałeś tak?
Nie robię tego dla bajeru tylko własnie po to by nie mieć wypadku.
To jest porównanie auta żony scenica II z grandisem, oba na żarówkach tungsram mega light 120%, oba wyregulowane na stacji diagnostycznej
[url=https://images89.fotosik.pl/79/66f0f98f1d2fa1b8.jpg]Obrazek[/URL]

https://motoryzacja.interia.pl/samochody-uzywane/porady/news-to-musisz-wiedziec-o-swiatlach,nId,1530211

Twój wybór, ale ja bym się w takie coś nie bawił.

Hugo - 24-11-2018, 21:12

eremita napisał/a:
A jakieś osłony do tych soczewek?
Ja dorabiam z podstawek od zniczy :mrgreen:
lobuzek - 24-11-2018, 22:01

https://hidretrofit.pl/regulamin-uslug/

Punkt 8 regulaminu chyba wszystko wyjaśnia.

lobuzek - 24-11-2018, 22:31

http://mb201-124.eu/topic...edza-w-pigulce/

Jeszcze coś co się przyda.
Tak czy inaczej - może i ładnie wyglądają przerobione, ale uważam się to po prostu nie opłaca.

Hugo - 25-11-2018, 10:21

lobuzek napisał/a:
uważam się to po prostu nie opłaca
Nie opłaca się mieć o wiele lepsze światła w aucie niż w serii?
lobuzek - 25-11-2018, 11:44

Oczywiście że opłaca. Tylko nie za cenę nielegalnych przeróbek, bo konsekwencje mogą być poważne. Poza tym kwestia przejścia przeglądu - diagności nie są tak głupi za jakich ich się powszechnie uważa. Ze światłami za wiele nie można zrobić, oczywiście gdy mowa o legalnych sposobach.
Hugo - 25-11-2018, 15:49

No ale co ma mi diagnosta przeglądu nie podbić, skoro nie widać żadnej rzeźby, a światła na przyrządzie do kontroli świecą idealnie?
eremita - 25-11-2018, 17:37

Patrząc na te złomy na polskich drogach to diagności albo są głupi albo pazerni :mrgreen:
Mając citroena C5 za każdym razem mówili mi że ręczny nie działa. Żaden nie wiedział że C5 ma reczny na przednich kołach :D
Jak świecą dobrze to raczej nikt się nie doczepi. Ja myślalem by zrobić czarne z paskami led jako dzienne to by fajnie wyglądało ale rzucało by się w oczy. Teraz mam plan by dołożyć soczewki z srebrnymi osłonami tak by wyglądało jak ori :mrgreen: