Nasze Miśki - Autobus spod znaku trzech diamentów
lobuzek - 20-11-2018, 09:48
Pamiętaj że przerobione lampy nie mają homologacji. Tym sposobem auto nie jest dopuszczone do ruchu. W razie jakiejkolwiek kolizji narażasz się na regres lub odmowę wypłaty odszkodowania. Ubezpieczyciele tylko na to czekają.
eremita - 23-11-2018, 10:48
lobuzek napisał/a: | Pamiętaj że przerobione lampy nie mają homologacji. Tym sposobem auto nie jest dopuszczone do ruchu. W razie jakiejkolwiek kolizji narażasz się na regres lub odmowę wypłaty odszkodowania. Ubezpieczyciele tylko na to czekają. |
Pierwsze słysze o takim czymś, nawet kontaktowałem się ze znajomym z PZU i mówi że tak nie jest. Miałeś tak?
Nie robię tego dla bajeru tylko własnie po to by nie mieć wypadku.
To jest porównanie auta żony scenica II z grandisem, oba na żarówkach tungsram mega light 120%, oba wyregulowane na stacji diagnostycznej
Marcino - 23-11-2018, 12:10
eremita napisał/a: | Ma ktoś sprawdzonego sprzedawcę soczewek albo firmę która robi soczewki, pytam bo nie chciałbym wsadzić czegoś co zaraz będzie do wymiany. |
Z mazdy 626 są dobre soczewki a lampy kosztują grosze.
Ładnie to świeci.
Hugo - 23-11-2018, 20:55
Marcino napisał/a: | Z mazdy 626 są dobre soczewki a lampy kosztują grosze.
Ładnie to świeci | Polecam, mam w Galancie soczewki z Mazdy 626 z 1993 r. i świecą 100 razy lepiej niż soczewki z Passata CC z 2012 r., które kiedyś miałem.
eremita - 23-11-2018, 21:33
Co jeszcze będzie potrzebne do tych soczewek by je zamontować? Te soczewki na jakie są żarówki?
Hugo - 24-11-2018, 10:32
Soczewki od 626 są na żarówki H1. Nic więcej Ci nie będzie potrzebne, trochę kleju do szyb, szlifierka kątowa, brzeszczot, pilnik do drewna, ostry nożyk, klucze, śrubokręty i tyle. Trochę czasu i cierpliwości
eremita - 24-11-2018, 15:25
A jakieś osłony do tych soczewek?
lobuzek - 24-11-2018, 17:45
eremita napisał/a: | lobuzek napisał/a: | Pamiętaj że przerobione lampy nie mają homologacji. Tym sposobem auto nie jest dopuszczone do ruchu. W razie jakiejkolwiek kolizji narażasz się na regres lub odmowę wypłaty odszkodowania. Ubezpieczyciele tylko na to czekają. |
Pierwsze słysze o takim czymś, nawet kontaktowałem się ze znajomym z PZU i mówi że tak nie jest. Miałeś tak?
Nie robię tego dla bajeru tylko własnie po to by nie mieć wypadku.
To jest porównanie auta żony scenica II z grandisem, oba na żarówkach tungsram mega light 120%, oba wyregulowane na stacji diagnostycznej
[url=https://images89.fotosik.pl/79/66f0f98f1d2fa1b8.jpg]Obrazek[/URL] |
https://motoryzacja.interia.pl/samochody-uzywane/porady/news-to-musisz-wiedziec-o-swiatlach,nId,1530211
Twój wybór, ale ja bym się w takie coś nie bawił.
Hugo - 24-11-2018, 21:12
eremita napisał/a: | A jakieś osłony do tych soczewek? | Ja dorabiam z podstawek od zniczy
lobuzek - 24-11-2018, 22:01
https://hidretrofit.pl/regulamin-uslug/
Punkt 8 regulaminu chyba wszystko wyjaśnia.
lobuzek - 24-11-2018, 22:31
http://mb201-124.eu/topic...edza-w-pigulce/
Jeszcze coś co się przyda.
Tak czy inaczej - może i ładnie wyglądają przerobione, ale uważam się to po prostu nie opłaca.
Hugo - 25-11-2018, 10:21
lobuzek napisał/a: | uważam się to po prostu nie opłaca | Nie opłaca się mieć o wiele lepsze światła w aucie niż w serii?
lobuzek - 25-11-2018, 11:44
Oczywiście że opłaca. Tylko nie za cenę nielegalnych przeróbek, bo konsekwencje mogą być poważne. Poza tym kwestia przejścia przeglądu - diagności nie są tak głupi za jakich ich się powszechnie uważa. Ze światłami za wiele nie można zrobić, oczywiście gdy mowa o legalnych sposobach.
Hugo - 25-11-2018, 15:49
No ale co ma mi diagnosta przeglądu nie podbić, skoro nie widać żadnej rzeźby, a światła na przyrządzie do kontroli świecą idealnie?
eremita - 25-11-2018, 17:37
Patrząc na te złomy na polskich drogach to diagności albo są głupi albo pazerni
Mając citroena C5 za każdym razem mówili mi że ręczny nie działa. Żaden nie wiedział że C5 ma reczny na przednich kołach
Jak świecą dobrze to raczej nikt się nie doczepi. Ja myślalem by zrobić czarne z paskami led jako dzienne to by fajnie wyglądało ale rzucało by się w oczy. Teraz mam plan by dołożyć soczewki z srebrnymi osłonami tak by wyglądało jak ori
|
|
|