[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Galant kręci i nie odpala
Hugo - 10-03-2022, 18:30
To kolor iskry jest OK, chyba cewka jest w porządku.
ALEX-77 - 10-03-2022, 19:29
Kurcze już nie wiem , stało się to po dłuższym postoju ,bo Gal teraz robi za drugie auto w rodzinie , miałem rozładowany aku. Naładowałem go ,podłączyłem zapalił od strzała , pochodził może 2minuty i nagle zgasł ,od tego momentu już nie zapalił ,mam zainstalowany gaz KME który od pewnego czasu nie działa tzn.w momencie kiedy ma się przełączyć na gaz rozłącza go .Czy ten niedziałający gaz może mieć jakiś wpływ na uruchomienie silnika ?
Krzyzak - 11-03-2022, 14:37
Filtr powietrza zdjąłem, pryskałem w dziurę do przepustnicy (przez przepływomierz oczywiście).
Trudno powiedzieć z tym gazem, za mało danych.
ALEX-77 - 07-04-2022, 19:49
Świece wymienione,kable wymienione ,palec kopułki wymieniony ,kopułka wyglądała dobrze wiec nie wymieniałem ,dalej nie odpala ,czy mógłby mi ktoś powiedzieć kolejność cylindrów ? bo zacząłem kablami mieszać i juz sam nie wiem .
plecho1 - 07-04-2022, 20:33
Jak miałeś takie niskie napięcie na kostce pompy paliwa to może słabo łączy masa pompy. Podłącz zamiast pompy jakąś żarówkę halogenową i zobacz czy zaświeci jak będziesz kręcił rozrusznikiem. jak nie to weź jakiś kabel i jeden koniec podepnij gdzieś do masy a drugi jego koniec do żarówki zamiast masy z kostki. Jeśli wtedy zaświeci to potwierdzi problem z masą.
A co do gazu to najlepiej było by się podpiąć pod instalację by zobaczyć czego brakuje do przełączenia na gaz. Jeśli instalka się przełącza i odrazu wraca spowrotem na benzynę to by sugerowało brak odpowiedniego ciśnienia gazu i tu albo zabrudzony elektrozawór z filtrem albo uszkodzony reduktor. Ale dla dokładnego namierzenia problemu trzeba się podpiąć pod LPG.
[ Dodano: 07-04-2022, 20:35 ]
Jeśli nikt nie zrobił odcięcia pompy paliwa podczas pracy na gazie to gaz nie powinien mieć takiego wpływu na odpalanie jak jest u Ciebie.
Hugo - 08-04-2022, 08:06
ALEX-77,
1 3 5
2 4 6
ALEX-77 - 12-04-2022, 14:31
Dzięki chłopaki za porady .
A wiec tak dzisiaj wymieniłem również kopułkę ,no i tak kręcę kręce i w wielkich bólach odpalił ale jakoś tak dziwnie chodził na ssaniu ok i z czasem jak schodził z obrotów to zaczynał szarpac przerywać , klekotać , spróbowałem dodać delikatnie gazu i momentanie zgasł ,odpalić już go nie potrafiłem dopiero po kilkunastokrotnym kręceniu znowu odpalił no i tym razem nic nie robiłem zszedł na niskie obroty i zgasł ,no i amba nie da rady już odpalić .
Krzyzak - 13-04-2022, 07:40
Cewka padła... To jest serio jak loteria. Moje 3 przypadki:
1. auto klienta z Tczewa - przyjechał hałasując popychaczami, bo ktoś mu odwrotnie wałki zamontował - po 1000km miał je wyszorowane okrutnie, wjechał sam, wyjechał strasznie szarpiąc - przez noc, cewka padła sama z siebie... auto dojechało do Tczewa, kultura pracy - brak; wymiana cewki - działa
2. moje kombi, czasem na wolnych obrotach coś szarpało, czuć wypadające zapłony, potem jeździ normalnie i tak w kółko - wymiana cewki i powrót do normy
3. mój sedan - jadę jak zwykle do pracy, nagle cyk i zgasł - zero innych czy wcześniejszych objawów... pół godziny prób odpalenia i nic, auto odholowane do domu, wepchnięte do garażu i ożyło po wymianie cewki
każdy przypadek inny, każdy w EA5
ALEX-77 - 13-04-2022, 16:17
Krzyzak napisał/a: | Cewka padła... To jest serio jak loteria. Moje 3 przypadki:
1. auto klienta z Tczewa - przyjechał hałasując popychaczami, bo ktoś mu odwrotnie wałki zamontował - po 1000km miał je wyszorowane okrutnie, wjechał sam, wyjechał strasznie szarpiąc - przez noc, cewka padła sama z siebie... auto dojechało do Tczewa, kultura pracy - brak; wymiana cewki - działa
2. moje kombi, czasem na wolnych obrotach coś szarpało, czuć wypadające zapłony, potem jeździ normalnie i tak w kółko - wymiana cewki i powrót do normy
3. mój sedan - jadę jak zwykle do pracy, nagle cyk i zgasł - zero innych czy wcześniejszych objawów... pół godziny prób odpalenia i nic, auto odholowane do domu, wepchnięte do garażu i ożyło po wymianie cewki
każdy przypadek inny, każdy w EA5 |
No tak to właśnie wyglada, spróbowałbym tylko skąd dorwac nową cewkę ?
Krzyzak - 14-04-2022, 08:52
Szukaj sprawnego aparatu - podobno jest ostatnio problem z cewkami Mobilletron, więc raczej tylko używany aparat Cię ratuje. Wcześniej samą cewkę można było kupić za 230-280zł, teraz brak, zostaje NTY ale słyszałem, że nie jest to zamiennik 1:1.
Na FB są grupy handlujące częściami.
Hugo - 14-04-2022, 09:02
Cewka Mobiletron dostępna jest najbliżej w UK na ebayu.
ALEX-77 - 12-05-2022, 22:25
Kupiłem na Ebay ta cewkę Mobiletron , zamontowałem i odpalił (w końcu !!! )ale straszne trzęsie budą i klekocze ,co go teraz boli tu już nie wiem .
Krzyzak - 13-05-2022, 07:39
a kabli nie pozamieniałeś?
ALEX-77 - 13-05-2022, 08:30
Krzyzak napisał/a: | a kabli nie pozamieniałeś? |
Witam ,wg.to dzięki Krzyzak za naprowadzenie na tą cewkę a co do kabli to podłaczyłem zgodnie z numeracją co na kopułce a stojąc przed autem to tak :
1 3 5
2 4 6
jacek11 - 14-05-2022, 22:17
W pełnym zakresie obrotów trzęsie ?
|
|
|