To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Violett6

Krzyzak - 28-01-2022, 07:33

to chyba nie kwestia przekładni, ale zupełnie innego typu zawieszenia
Misiek :) - 28-01-2022, 09:59

Zawieszenie to jedno, a siła wspomaganie i przekazanie informacji między kołami a kierownicą to drugie
Hugo - 28-01-2022, 20:31

Pomysł z przekładnią ciekawy, bo rzeczywiście układ kierowniczy w Galancie jest strasznie drętwy. Co bym dał za taki układ kierowniczy jak mam w Space Starze, jest genialny, minimalny ruch kierownicą i od razu reakcja.
Misiek :) - 10-02-2022, 17:33

W sumie, to nie wspomniałem, ze dodałem oświetlenie podłogi w kabinie fioletowe - ambient.
Przymierzam się do odmalowania zderzaków, pasa przedniego oraz wymiany przedniego lewego błotnika.
Elegance zostaje.

tomchuck - 26-02-2022, 23:24

Hugo:
Mitsu ss ma fajną przekładnie, założyłem taką nawet do fto, wcześniej miałem z colta cj i była tragedia względem ori fto rhd. SS ma mniej obrotów i jednocześnie większy skok listwy.

Co do założenia magla z lancera do galanta, to nie da rady, inny sposób montażu, tzn. bez rzeźby sie nie obejdzie. Prędzej bym celował w jakiegoś hyundaia/kia.
Ale niestety prawda jest taka że galant był jest i będzie budyniowy. układ zawieszenia mu nie pomaga.
Co innego wspomniany GTS nowszej generacji. Ta sama płyta co ecli 4g. Byłem sceptycznie nastawiany kupując 4g gt bo spodziewałem się typowej ameryki, a tu zaskoczenie, bo wygodny, precyzyjny i szybki pomimo 1600kg wagi.
Także wszystkim zakochanym w galantach zawsze polecam ostatnią generację :D

Hugo - 28-02-2022, 07:13

tomchuck, dokładnie tak.
Misiek :) - 30-04-2022, 21:57

W sumie niewiele sie dzieje. Zmienione banany, olej.Wstawiłem oświetlenie ambientowe fioletowe w nogi.
Niestety na tylnych rantach nadkoli pojawiło się kilka purchelków rudej. Podonie jak pas przedni og góry.
Patrząc na stan lakierniczy, to pomaluje oba zderzaki, nadkola się odświeży i pas przedni dmaluje. Następnie zabezpieczam podwozie i oklejam folią.
Dodatkowo fotel kierowcy ma małe przetarcie, myślę o zmianie obszycia siedzisko obu przednich foteli na skórę perforowaną.
Jak tak jeżdżę cieszę się, ze mam zawieszenie od wersji komfort. Utwardzone i obniżone gryzło by się z tym układem kierowniczym.
Wstawiłem niby drewniany ręczny z ali. Z bliska wieje tandetą, ale pasuje do reszty i ładnie wygląda z daleka

Misiek :) - 12-01-2023, 12:18

W sumie nic dawno nie pisałem.
Olej (serwis olejowy) wymieniony, Płyn chłodniczy też, bo pękła rurka.
Piasty tylne zrobione.
Auto jeździ, ale pojawiła się ruda na progach, nadkolach i kieliszku. W sumie nie dziwię się, Galanty rdzewiały nawet na prospektach.

Hugo - 12-01-2023, 21:14

To rzeczywiście dziwne, że pojawiły się ślady rdzy w ponad 20 letnim aucie.
deejay - 14-01-2023, 23:37

Misiek :) napisał/a:
ale pojawiła się ruda na progach, nadkolach i kieliszku. W sumie nie dziwię się, Galanty rdzewiały nawet na prospektach.

Michał nie wiem w jakim stanie było auto jak kupowałeś , ale jesli stan tego co teraz opisujesz było idealny i bez nalotu , to mogłeś sie pokusić zalania tego chociaż samym woskiem antykorozyjnym i problem z głowy .

ps:

Kurde tak patrzę, to 17-ty rok idzie mi z wami na forum :wink:

Marcino - 16-01-2023, 09:12

deejay napisał/a:
Kurde tak patrzę, to 17-ty rok idzie mi z wami na forum

Noooo tak

Krzyzak - 16-01-2023, 13:01

deejay napisał/a:
17-ty rok idzie mi z wami na forum
za rok będziesz pełnoletni :D
Juiceman - 17-01-2023, 13:08

Krzyzak napisał/a:
deejay napisał/a:

Odezwał się ten co skończy 17 za 11dni i 3 miesiące :P

Marcino - 17-01-2023, 14:52

Juiceman napisał/a:
Krzyzak napisał/a:
deejay napisał/a:

Az sam przegladałem liste... kto kiedy...
https://forum.mitsumaniaki.pl/memberlist.php

Krzyzak - 18-01-2023, 07:06

Juiceman napisał/a:
Krzyzak napisał/a:
deejay napisał/a:

Sprawdziłem - skończy 18 :P