Nasze Miśki - Outlander Turbo +
wałek - 06-06-2020, 07:25
Fighter001 napisał/a: | Maskę masz zamykaną na fabryczny zamek? Nie próbuję odfrunąć przy większych prędkościach? Te zaciski to duże brembo z brery/159? |
Zaciski z Alfa Romeo Giulia/stelvio 6 tłoków
Maska w orginalny zamek, unosi ją troche, wiadomo, ale myślę że jak założę wylot na środku zamiast wlotu to się poprawi, nie będzie takiego oporu. Zobaczymy
Narazie wstepne szkice wylotu
W@sio - 08-06-2020, 18:35
Wygląda spoko! Ja u siebie dałem blachę alu 2mm wycinaną laserowo z żeberkami duż gęstszymi i na wierzch siatex... Wygląda prawie jak w evce
wałek - 17-06-2020, 20:10
Jest i chyba ostateczny projekt wylotu 😊
Jak Wam się podoba??
Całkiem przypadkiem wpadła okazja z fotelami z Toyoty GT86
Wygodne, ciekawie wyglądają 😊 muszę znaleźć coś czasu żeby wmontować
No i jeszcze czeka w kolejce szpera płytkowa z EVO. Mocniej spięta niż seria - na 5.5 kg, zobaczymy czy nie będzie przeszkadzać
Z kwesti mechanicznych to kolektor z evo czeka na montaż, ale to już z nową listwą i wtryskami oraz pompą. Seryjnej zaczyna brakować od 0.7 bara
Turbocbr - 17-06-2020, 23:16
Projekt wylotu wygląda całkiem całkiem. Te fotele są tym czego brakuje w każdym Turbiaczu
Rafik83 - 20-07-2020, 09:52
Nie no szacun za serducho wkładane w Turbiaczka. Miło popatrzeć na efekty prac człowieka z pasją. Czekamy na rozwój wydarzeń
uszaty69 - 31-08-2020, 14:10
No halo, jak tam postępy? Jakieś focie by się przydały
Rafik83 - 31-08-2020, 21:06
Ciekaw jestem mocno jak to będzie współpracować, ta szpera to jak zawsze jakaś rzeźba potrzebna żeby weszła czy P&P?
uszaty69 - 01-09-2020, 10:19
Outlander Turbo na dokładnie taką samą obudowę dyfra jak Evo RS - wg moich informacji powinna pasować P&P.
Rafik83 - 25-09-2020, 21:42
Panowie nie chcem zaśmiecać tematu ale widzę opcykani w budowie EVO vs O1T a ja dopiero raczkuję w porównaniu do was bo widzę tu grube Tuningi odchodzą to może powie mi ktoś co można z EVO do O1T przeszczepić bez warsztatu na własność: interesuje mnie coś takiego jak
- tylny dyfer AYC od EVO 4/6
- kolektor zsący EVO 7/9
- uklad dolotowy powietrza
- zaciski hamulcowe Brembo
Mam dostęp do wielu gratów z różnych wersji EVO w rozsądnych cenach. To może bym sobie coś wybrał na przyszłe mody.
wałek - 28-09-2020, 21:35
Auto żyje, śmiga, nabijamy kilometry
Niestety obowiązki w pracy, ważniejsze inwestycje itp nie pomagają w modach
Nie dojechalem jeszcze na hamownie, przekładam to bo chciałbym pojechać już z docelowymi wtryskami i może jakieś wałki..
Szpera nie zamontowana z braku czasu.
Żeby dyfer AYC działa potrzebny jest sterownik, pompa no i kilka dodatkowych czujników.. Ogólnie wg mnie slaby pomysł
Kolektor ssący podchodzi z evo, przy okazji produkcji listwy paliwowej do auta klienta robie tez listwe paliwową do siebie pod jakieś większe wtryski, listwa z krućcami AN do montszu z zewnetrzbym regulatorem. Wtryski wjadą raczej 850 siemens deka. Zobaczymy
Hamulce na tył mam rozkminione dwutloczkowe brembo z mercedesa ML. Mam zrobione adaptery pod taecze z evo
Na przód będę robił adapter pod 6cio tłoczek, mogę tez zrobić adapter pod tarcze z kia optima i zacisk 4tloczek z alfy, który nie będzie piszczał 😉
Wylot na maskę wydrukowany, prawie pomalowany, czeka na lepsze dni...
Pozdro
Rafik83 - 29-09-2020, 06:03
Cytat: | Żeby dyfer AYC działa potrzebny jest sterownik, pompa no i kilka dodatkowych czujników.. Ogólnie wg mnie slaby pomysł
Kolektor ssący podchodzi z evo |
Dzięki za odpowiedź z tym dyfrem to poprostu mogę go mieć za nie wielkie pieniądze i pomyślałem że może podejdzie a mój już wyje to myślałem że podmienię no ale w takim razie będzie regeneracja.
Apropo kolektora ssącego od EVO to jest między nimi zauważalna różnica.?
Klops - 30-01-2023, 11:53
wałek, Witam, mam nadzieję że dobrze trafiłem, czy masz może zestaw do swap hamulców na tył do OT1? Jeśli tak to prosiłbym o więcej informacji
pozdrawiam
|
|
|