Nasze Mi¶ki - Srebrny Lancer CS9
jacek11 - 27-09-2024, 16:47
Tak z ciekawo¶ci, jaka kwota za orginał?
mateuszx47 - 06-10-2024, 15:19
jacek11 napisał/a: | Tak z ciekawo¶ci, jaka kwota za orginał? |
220 PLN
¦wieży olej + filtr oleju.
mateuszx47 - 21-11-2024, 22:00
PrzeĽroczysta osłona rozrz±du
KrisU_chiha - 31-03-2025, 00:41
mateuszx47, Dodawałe¶ sondę do tego kolektora czy wyprogramowałe¶? Gdzie go kupiłe¶?
mateuszx47 - 12-04-2025, 16:33
KrisU_chiha napisał/a: | mateuszx47, Dodawałe¶ sondę do tego kolektora czy wyprogramowałe¶? Gdzie go kupiłe¶? |
Zostało wspawane gniazdo na sondę, trzeba szukać szroty internet ja szukałem długo całego bo wszyscy ucinaj± go w połowie.
mateuszx47 - 20-04-2025, 17:56
Mała aktualizacja obecnego sezonu.
W lutym zrobiony przegl±d instalacji Lpg wymiana filtrów i uszczelka reduktora, wymieniony filtr kabinowy.
Jeszcze w zeszłym roku zakupiłem komplet nowych sprężyn H&R -35 mm w marcu Lancer trafił do mechanika razem ze sprężynami wpadło trochę nowych czę¶ci stare zostaly mocowania amortyzatora przedniego zostały wyszlifowane potraktowane odrdzewiaczem i odmalowane, dodatkowo wszystkie kielichy zostały potraktowane odrdzewiaczem Korroplex.
Wszystkie czę¶ci Oem prosto z Japonii.
- Talerze amortyzatora przód
- Łożyska amortyzatora przód
- Dolne gumy pod sprężyny przód
- Odboje z osłon± przód
- Mocowania amortyzatora tył
- Górne gumy sprężyny tył
- Gumy dolne pod sprężyny tył
Kwiecień nowe klocki hamulcowe przód EBC Greenstuff, wymieniony ł±cznik elastyczny wydechu.
Wyprana i naoliwiona wkładka filtra powietrza.
jacek11 - 20-04-2025, 22:28
Pomalowałe¶ kielichy jeszcze czym¶ po za inhibitorem?
mateuszx47 - 21-04-2025, 22:56
jacek11 napisał/a: | Pomalowałe¶ kielichy jeszcze czym¶ po za inhibitorem? |
Nie, tylko odrdzewiaczem sam zostawia jak±¶ tam warstwę nie było tam tyle rdzy żeby drapać do blachy jakie¶ drobne naloty
Tiamat - 22-04-2025, 09:19
Podoba mnie się taka robota
Tiamat - 22-04-2025, 09:22
mateuszx47 napisał/a: | Wyprana i naoliwiona wkładka filtra powietrza. |
o to to, też mam do ogarnięcia. W kwietniu zeszłego roku prałem i nas±czałem.
Uwex - 22-04-2025, 14:06
mateuszx47 gratuluję roboty Klocki super - jeżdżę na zielonych EBC już długo - nie pyl± , a hamuję super.
jacek11 - 22-04-2025, 21:12
mateuszx47 napisał/a: | Nie, tylko odrdzewiaczem sam zostawia jak±¶ tam warstwę nie było tam tyle rdzy żeby drapać do blachy jakie¶ drobne naloty |
Ta warstwa to taka trochę słabawa jak na mój gust. Warto j± troszkę zmatować, i mazn±ć czym¶ mocniejszym. Ewentualnie jakim¶ woskiem psikn±ć. Zajrzyj tam kontrolnie za jaki¶ czas.
mateuszx47 - 22-04-2025, 22:52
Tiamat napisał/a: | mateuszx47 napisał/a: | Wyprana i naoliwiona wkładka filtra powietrza. |
o to to, też mam do ogarnięcia. W kwietniu zeszłego roku prałem i nas±czałem. |
Co roku zawsze na wiosnę robię pranie no i cała puszka filtra powietrza też wymyta z piachu.
Uwex napisał/a: | mateuszx47 gratuluję roboty Klocki super - jeżdżę na zielonych EBC już długo - nie pyl± , a hamuję super. |
Dzięki, sam też lubię tak± robotę klocki czuć było różnice odrazu do poprzednich ate na plus na tył napewno tez wpadn±.
jacek11 napisał/a: | mateuszx47 napisał/a: | Nie, tylko odrdzewiaczem sam zostawia jak±¶ tam warstwę nie było tam tyle rdzy żeby drapać do blachy jakie¶ drobne naloty |
Ta warstwa to taka trochę słabawa jak na mój gust. Warto j± troszkę zmatować, i mazn±ć czym¶ mocniejszym. Ewentualnie jakim¶ woskiem psikn±ć. Zajrzyj tam kontrolnie za jaki¶ czas. |
Wiadomo, że konserwacja to nie jest ale likwiduję tym ¶rodkiem rdzę już drugi sezon i muszę powiedzieć jest bardzo dobry
Wymieniłem jeszcze kamerę cofania elegancko wpasowała się w blendę jak z fabryki, poprzednia słabo tam pasowała.
Ronin78PL - 24-04-2025, 11:49
Forch ma dobre opinie, jakkolwiek faktycznie, chociażby jaki¶ wosk do profili zamkniętych czy przeĽroczysty Tectyl i na pewno dłużej byłby spokój. Takie dziabnięcie odrdzewiaczem czy konwerterem, bez dalszej obróbki to jak oczyszczenie zęba u stomatologa bez plomby. Kup sobie spray w puszcze Tectyla i psiknij tam, zawsze będzie lepiej.
mateuszx47 - 24-04-2025, 17:27
Ronin78PL napisał/a: | Forch ma dobre opinie, jakkolwiek faktycznie, chociażby jaki¶ wosk do profili zamkniętych czy przeĽroczysty Tectyl i na pewno dłużej byłby spokój. Takie dziabnięcie odrdzewiaczem czy konwerterem, bez dalszej obróbki to jak oczyszczenie zęba u stomatologa bez plomby. Kup sobie spray w puszcze Tectyla i psiknij tam, zawsze będzie lepiej. |
Ale zawsze to lepiej niż nic, napewno nie zaszkodzi może kiedy¶ psikne czym¶ tam do profil zamkniętych.
|
|
|