Nasze nieMiśki ;-) - Infiniti Q50
Owczar - 16-05-2024, 09:19
Kosmetyczna szkoda U mnie dostał środkiem i cały przedni pas się poskładał z chłodnicami. Plus taki, że jaśki całe, bo pas zamortyzował. Ale części do wymiany miałem sporo.
Tomek - 16-05-2024, 09:23
Tutaj ucierpiał:
- zderzak
- grill
- zbiorniczek płynu do spryskiwaczy
- narożnik maski
maska została tylko pomalowana (chyba nawet nie cała)
nawet nie ucierpiała dokładka zderzaka (ta czarna na dole), choć akurat ona cała nadaje się do pomalowania, bo uszkodziłem o krawężnik
Owczar - 16-05-2024, 09:24
Pomalujesz i zaraz znowu uszkodzisz
Tomek - 16-05-2024, 09:41
| Owczar napisał/a: | Pomalujesz i zaraz znowu uszkodzisz |
niestety pewnie tak
ale prawą stronę niestety wgniołem dość nieładnie i chyba jest pęknięta
Do tego ma takie pęknięcie/odprysk
A lewa strone (ta z wypadku) też ma jakiś ubytek lakieru
Przy okazji myślałem o oklejeniu lotki na klapie, bo moim zdaniem tego mu brakuje
Tutaj dla przykładu:
Bzyk_R1 - 16-05-2024, 11:24
| Tomek napisał/a: | | Dopiero dzisiaj mi to mówisz? |
Nie wiedziałem że masz z tym problem. Mój LSRG już 4 rok ma wszystkie szyby ciemne póki co nie zamierzam tego zmieniać.
Owczar - 17-05-2024, 07:51
Na białym czarne rzeczywiście dobrze wygląda. Ja myślałem w swoim C5 nad czarnym dachem. Tutaj w połączeniu z szybami ta lotka siądzie ładnie.
Ja dzisiaj jadę na SKP i zrywam przednią folię. Jest za mocna i rzuca się w oczy. Nie chce mi się potem tracić czasu na kontrole. Fabrycznie są na 30% przyciemnione.
Tomek - 12-11-2025, 13:46
Dawno mnie tu nie było, ale no życie ...
nie jestem już takim zajawionym samochodziarzem jak byłem kiedyś
auto jeździ, połyka kilometry, żadnych problemów, jedynie oleje, filtry, tarcze klocki, opony i tak co pół roku
kupiłem we wrześniu 2023, przy przebiegu 48k
wczoraj chyba stuknęło 80k
32kkm w 26 miesięcy
zrobiłem nim nawet sporo km jak na mnie, a nie byłem nigdzie daleko, unikam wakacji samochodem, najdalej to chyba byłem na lubelszczyźnie i na Słowacji, ale tylko w Tatrach
od dawna biję się z myślami, czy zostawić czy sprzedać
z jednej strony niski przebieg, pewne i bardzo wygodne auto, jeszcze trochę mi posłuży
z drugiej strony myślę o zakupie jakiegoś normalnego daily + fun car, moja siostra ma Corvette Stingreya C7 z 2014 roku, przebieg znikomy, bo jakoś 22k mil, pojeździłem tym trochę i uśmiech nie schodził mi z ryja i przytuliłbym takiego bez zawahania
niby mocowo na papierze podobne, ale jazda bez porównania, istny szatan
z drugiej strony co mam wziąć na tanie, bezawaryjne, ale też i nienudne daily?
może coś doradzicie?
wymagania:
- raczej kombi, ewentualnie SUV
- optymalnie automat
- optymalnie AWD
- bezproblemowy, tani w utrzymaniu
- do 50kPLNów??
Owczar - 12-11-2025, 14:01
| Tomek napisał/a: | wymagania:
- nienudne daily
- optymalnie automat
- optymalnie AWD
- do 50kPLNów?? |
Żeby spełnić wymagania, musisz wybrać max 3 i może coś się uda
Gdyby usunąć 2 ostatnie, to stelvio Q się wpisuje rewelacyjnie. Można pojechać na wakacje, a jednocześnie się powściekać.
Tomek - 12-11-2025, 14:13
| Owczar napisał/a: | | Tomek napisał/a: | wymagania:
- nienudne daily
- optymalnie automat
- optymalnie AWD
- do 50kPLNów?? |
Żeby spełnić wymagania, musisz wybrać max 3 i może coś się uda
Gdyby usunąć 2 ostatnie, to stelvio Q się wpisuje rewelacyjnie. Można pojechać na wakacje, a jednocześnie się powściekać. |
| Owczar napisał/a: | Żeby spełnić wymagania, musisz wybrać max 3 i może coś się uda |
ale to "max 3" to ja już mam, a szukam czegoś innego
no dobra, to zmieniam wymagania
- automat obowiązkowo
- do 50kPLNów byłoby miło
- a AWD opcjonalnie
Owczar - 12-11-2025, 14:18
Myślę, że będzie ciężko przebić Q50 w tym budżecie. To auto jest jakieś...
Ale jeśli to drugie auto ma dawać fun, a to jeździć - to może jakieś Volvo w kombi?
Krzyzak - 12-11-2025, 14:52
Za pół roku w salonach będzie dacia Bigster w fajnej konfiguracji - automat, 1.2 turbo na przód + LPG, HEV z baterią na tył - taki ich pomysł na auto z napędem na obie osie. Obecnie jest HEV z 1.8 ale napęd na przód i brak LPG, jeździłem tym przedwczoraj i na prądzie jedzie super ale ten silnik 1.8 ma okropne wibracje i odrzuca potencjalnego kupca Za to spalanie symboliczne wręcz a silnik elektryczny dociągnął nawet do 70 km/h
Jak mi się spodoba, to za pół roku zamieniam Joggera na tego Bigstera.
robertdg - 12-11-2025, 21:05
| Tomek napisał/a: | bezproblemowy, tani w utrzymaniu
- do 50kPLNów byłoby miło | Jedno wyklucza drugie w tym przedziale cenowym to tez bez rewelacji, ale celowałbym w volvo V70 albo xc70, odrobine wiecej przestrzeni daje Ford mondeo (ta sama płyta) ale ford nie chwali sie dobrymi silnikami (chyba ze diesel dw10) a juz tymbardziej skrzynia PowerSHIT, volvo ma sprawdzonego AISINA hydrokinetyk, silnik 3,2 wolnossacy albo 3.0 turbo jedne z najbardziej polecanych, ale to mówimy o autach przedzialu rocznikowego 10-15lat
ledziu - 13-11-2025, 06:36
| Cytat: | | volvo ma sprawdzonego AISINA hydrokinetyk |
Niestety jest sprawdzony ale z psucia się. Volvo i automat to kiepski pomysł. Do tego volvo i tanio ba nawet ekonomicznie dziwnie to się wypowiada.
| Cytat: | drugiej strony co mam wziąć na tanie, bezawaryjne, ale też i nienudne daily?
może coś doradzicie?
wymagania:
- optymalnie automat
- optymalnie AWD
- do 50kPLNów?? |
Często mam takie rozkminki i jest jedną odpowiedź, nic
Wszystko co rokuje na "fajne" kosztuje a to co nie kosztuje to nawet jeżeli technicznie rokuje to po dwóch tygodniach Ci się znudzi.
Tomek - 13-11-2025, 11:02
| Owczar napisał/a: | Myślę, że będzie ciężko przebić Q50 w tym budżecie. To auto jest jakieś...
Ale jeśli to drugie auto ma dawać fun, a to jeździć - to może jakieś Volvo w kombi? |
nie, nie zrozumieliśmy się
nie chcę przebić Q50, bo wiem, że w budżecie do 100k nie przebiję
chodzi po prostu o zwykłe auto, żeby się pokręcić po mieście
to już nawet nie o kasę chodzi, ale nie mam niestety na tyle miejsca, żeby trzymać 3 auta
Tomek - 13-11-2025, 11:10
A ~10 letnie A4 Allroad?
|
|
|