To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Kupowane sercem, nie rozumem...

robertdg - 21-11-2025, 16:42

Jasny gwint, kto to sie przebudził po 6 latach ;-)
fj_mike - 21-11-2025, 16:43

Jakie przebudził? Po gitarę przyszedłem.
robertdg - 23-11-2025, 22:03

https://www.motortrend.co...rst-look-review
Owczar - 25-11-2025, 13:54

robertdg napisał/a:
https://www.motortrend.com/news/genesis-might-build-genesis-wingback-concept-first-look-review

Widziałem :) Kosmos... nawet takie kombi bym łyknął.

W niedziele wymeiniłem radyjko w mercu. Okazało się, że ten śmietnik zamotnował mi gość od konwersji, mimo, że miał zrobić tylko kodowanie. Po zapytaniu o co biega, zablokował mnie na FB. Nie odbiera telefonu. A wydawał się taki spoko....

Zastanawiam się nad seryjnymi spręzynami do stelvio żeby normalnie tym jeździć. Na tym wygląda kozak, ale do jazdy trochę gorzej...

Tyczasem wmieniłem olej, zmieniłem kodoawnie na serwis co 8k km. Widać, że poprzedni właściciel zmieniał olej częściej, widać po spuście oleju.

Niestety za krótka rurka żeby odessać całość, ale że spist jest z boku, to udało sie oddessać sporo oleju z miski przez spust.

Sportowa wkładka wyzczyszczona i zaimpregnowana:

Z racji tego, że auto stało pół roku, tarcze były mocno skorodowane. Niby udało się wyczyścić, ale oddałem je do szlifu zamiast toczenia. Zdjęli minimalną ilość materiału i tarcze jak nowe:

Po czyszczeniu:

Po szlifowaniu

Zaciski niestety uszkodzone przez felgi ze złym ET. Będę musiał pomalować.

Na koniec wpadł bagażnik z Chin do przewiezienia Choinki. Wyszedł niewiele drożej niż wypożyczenie na weekend. Trzeba było tylko podziałać flexem żeby dopasować. Ale siedzi sztywno, belki aero. Muszę przetestować na autostradzie.

robertdg - 26-11-2025, 19:35

Owczar napisał/a:
Okazało się, że ten śmietnik zamotnował mi gość od konwersji, mimo, że miał zrobić tylko kodowanie. Po zapytaniu o co biega, zablokował mnie na FB. Nie odbiera telefonu. A wydawał się taki spoko....

Hehehe, pełno takich gamoni, trafi na kogoś co mu dzban oklepie to sie moze nauczy ;-)
Owczar napisał/a:
Niestety za krótka rurka żeby odessać całość, ale że spist jest z boku, to udało sie oddessać sporo oleju z miski przez spust.
jak sie sprawuje ta odsysarka?
Owczar - 26-11-2025, 19:43

Daje radę. Odsysalem olej w c5 co do kropelki. W mercu w moście tez dała radę - nie było dostępu do spustowej śruby. Przy wymianie oleju w 9g tronic przyspieszyła odsysanie z konwertera. Jedyne co, rurka mogłaby być 20cm dłuższa. W Alfie po prostu zabrakło długości.