To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - [EAx 97-04] Mitsubishi Galant Sportline 2.0, r.2000

Krzychu76 - 03-06-2007, 13:42

simones!!!! to co w moim misku robią te gwizdki skoro montowane były od '99 :shock:
Anonymous - 03-06-2007, 17:11

Udaja mlodsze auto niz jest faktycznie :lol:
Anonymous - 03-06-2007, 22:59

Simones napisał/a:
Udaja mlodsze auto niz jest faktycznie :lol:

witam,
rowniez posiadam EA2W z 97 roku i rowniez mam gwizdki przy lusterkach...
skoro w kombi fabrycznie montowane byly glosniki w drzwiach tylnych, a w sedanach nie, to moze i z glosnikami wysokotonowymi przy lusterkach jest podobnie ?

P.S. pierwszy post naskrobany

Anonymous - 03-06-2007, 23:47

Mozliwe, ze byly na wyposazeniu dodatkowym, za oczywiscie dodatkowa oplata, co by wyjasnialo ten fakt.
Krzychu76 - 04-06-2007, 11:05

witaj witaj KC. - napisz cos o swoim rekinie - jakie masz wyposażenie, moze jakies fotki powstawiaj. A co do mojego kolegi SImonesa (Szymona :mrgreen: ) to `musisz przywyknąć ze szczwany lis zawsze na wszystko ma odpowiedź :twisted: co nie Simones????
Pozdrowionka.

Anonymous - 04-06-2007, 23:37

Krzychu76 napisał/a:
witaj witaj KC. - napisz cos o swoim rekinie - jakie masz wyposażenie, moze jakies fotki powstawiaj. A co do mojego kolegi SImonesa (Szymona :mrgreen: ) to `musisz przywyknąć ze szczwany lis zawsze na wszystko ma odpowiedź :twisted: co nie Simones????
Pozdrowionka.

witam witam,
gal bardzo podobny do Twojego, rowniez kombi, rowniez 2,0, rowniez 97 rok, dlatego temat owych gwizdkow jako elementow dolozonych " po kupnie auta " tak na mnie dziwnie podzialal, ze az musialem sie zarejestrowac i cos naskrobac, a nie jak zawsze tylko czytac i wiedze od innych czerpac.

ogolnie gal sciagniety jakies 2 tyg temu, w trakcie rejestracji, byl juz u mechanika na wymianie rozrzadu, plynow, podciagnieciu sprzegla, bo bralo od samego dolu, u blacharza bo rant tylnych blotnikow pozostawial sporo do zyczenia, a teraz czekam, az odpowiedni lakiernik znajdzie chwile i psiknie tam gdzie powinien.

ogolnie fajna bryka, niski przebieg, wnetrze jak by z salonu wyjechalo, silnik pracuje jak nowka, ale za to troche rudej na wiekszosci elementow podwozia z tylu, bo przod jak by nietkniety, no i mam pewnosc ze bryczka dzwonka nie zaliczyla, ale pewnie jak za kilka lat bede go sprzedawal i fotki w ogloszeniu zamieszcze, to stwierdzicie, ze na tylnych blotnikach lakier ma inny odcien i napewno gal byl walony w d.... :)

pozdrawiam

spidernet - 05-06-2007, 16:14

Mam pytanko odnośnie oleju silnikowego. Czy wystarczy w pojemności 2.0, że kupię 4L? Upatrzyłem sobie olej Mobil1 5W50 -czy ten będzie odpowiedni do mojego silnika?
Bartek - 05-06-2007, 16:19

Wystarczy 4l
olej najlepiej tej samej klasy, co był lany wcześniej..... la bezpieczeństwa polecam jakiegoś 10W40 (np Mobil S)

spidernet - 05-06-2007, 16:21

Dla bezpieczeństwa 10W40? Co masz na myśli pisząc to? Przecież W50 jest niby droższy a co za tym idzie chyba lepszy co nie?
Bartek - 05-06-2007, 16:44

xW50 nie potrzeba do takiego silnika....... Jest to nie wysilona jednostka, bez chłodzenia olejem tłoków..... Oleje 5W są rzadsze od 10W, przez co mają większą tendencję do rozszczelniania silnika, co za tym idzie do problemów z ich ubytkami
spidernet - 05-06-2007, 16:55

Mam do wyboru 2 aukcje:

http://www.allegro.pl/ite...sza_oferta.html lub http://www.allegro.pl/ite..._najtaniej.html

Bartek różnica w cenie nie jest wysoka -czy nadal podtrzymujesz swoje zdanie? :)

Bartek - 05-06-2007, 17:00

tak, nadal uważam, że olej 10W jest bardziej właściwy do Twojego silnika niż 5W...... nie patrzę na cenę ;)
macia - 05-06-2007, 19:12

Bartek ma rację. I tego się trzymajmy, tym bardziej, jeśli nie wiesz, jaki olej był lany poprzednio. Jeśli nie pełny syntetyk, to zalanie go teraz 5W byłoby nierozsądne... Kup półsyntetyk i ciesz się jazdą :P
spidernet - 11-06-2007, 12:39

Mam problem z doborem maski. Kupiłem zamiennik i w żaden sposób nie można go spasować :( Muszę zatem kupić oryginał i tu pojawia się problem.

Znalazłem aukcję: http://www.allegro.pl/ite...ska_tanio_.html

W opisie koleś piszę, że maska jest do Mitsubishi Galant AEO. Przy kontakcie telefonicznym nie bardzo mi potrai wyjaśnić czy ta pokrywa będzie pasowała na bank. Czy ktoś z was spotkał się z czymś takim jak AEO?

A może lepiej zainteresować się tą aukcją: http://www.allegro.pl/ite..._0_automat.html

Proszę o pomoc w wyborze :?

Bartek - 11-06-2007, 13:02

spidernet napisał/a:
Galant AEO

Zwykła literówka pewnie chodziło o EA0, jak określana jest cała rodzina Galantów EA

Z aukcji - brałbym drugą...... albo szukał lepszej.

[ Dodano: 11-06-2007, 13:03 ]
ps. a na czym polega problem ze spasowaniem??