To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Organizujemy protest, przeciw wysokiej akcyzie na paliwa!!!

Rafal_Szczecin - 18-05-2007, 13:52

dm17 napisał/a:
samochód=czas

lub

samochod=praca

Anonymous - 18-05-2007, 14:11

A mi się wydaję że chodzi o to aby rząd zauważył nasze niezadowolenie. Jeśłi nawet nic nie zdziałamy i tak będe zadowolony że coś staramy się zrobić i nie jesteśmy biernymi ogórkami w kaczogrodzie. Jeśli ktoś uważa że to nic nie da to niech omija ten wątek :roll:

Ciągle myśle co by tu można jeszcze zrobić. Nie wiem czy to coś da ale jakby zapchać naszymi autami jakiś parking w pobliżu jakichś urzędów? Sam nie wiem...

Adaho_krak - 18-05-2007, 14:25

Ja zagłosowałem na bokade sejmu i dróg, uważam że taki protest ma sens. Napisze w jaki sposób ja to widze: można większę grupą samochodów z naklejonymi na szybie kartkami "AKCJA PROTESTACYJNA", w większości miast po kilkanaście samochodów, wybrać się w miasto w godzinach szczytu i jechać dwoma pasami z prędkością 15km/h. Na skrzyżowaniach przepuszczać po dwa trzy auta na światłach. Grupa Warszawska blokuje sejm. Oczywiście wszyscy w ustalonym dniu i porze. Wtedy zrobimy ofszem na złość wielu kierowcą, ale napewno wielu ignorantów, którzy nie wierzą w powodzenie akcji się do niej przekona i zwróci na nią uwagę - na czym nam przecież zależy i myśle że takim protestem ogólnokrajowym napewno zainteresują się Media.

JESTEM DO DYSPOZYCJI W PROTEŚCIE JAKIKOLWIEK MIAŁBY ON BYĆ !!!

Anonymous - 18-05-2007, 14:32

Adaho a jeśli ktoś umrze w karetce, która gdzieś w korku utknie przez nasz protest?
Cezar - 18-05-2007, 16:06

Dzis w Gazecie Olsztynskiej przeczytalem, ze na 30 maja planowany jest bojkot stacji benzynowych.
Taka mala inicjatywa ludzi z forum gazety :wink:
Tu reszta :arrow: http://gazetaolsztynska.w...kierowcow,24336

Anonymous - 18-05-2007, 16:44

Rafal_Szczecin napisał/a:
dm17 napisał/a:
samochód=czas

lub

samochod=praca

Również.............

Adaho_krak - 18-05-2007, 21:30

Ficu865 napisał/a:
Adaho a jeśli ktoś umrze w karetce, która gdzieś w korku utknie przez nasz protest?

Trudno, wojna wymaga poświęceń.

A tak poważnie, jeździsz coś po krakowie ?? Dużo większych korków nie bedzie. Karetki mają swój pas tak samo jak i autobusy :)

Anonymous - 18-05-2007, 22:20

adaho_krak napisał/a:
Ficu865 napisał/a:

Trudno, wojna wymaga poświęceń.

A tak poważnie, jeździsz coś po krakowie ?? Dużo większych korków nie bedzie. Karetki mają swój pas tak samo jak i autobusy :)

Na blokowanie ulic ja się nie pisze...

Anonymous - 18-05-2007, 22:41

Zaznaczylem protest pod sejmem i bojkot stacji benzynowych bo uwazam ze blokada drog to zbyt duzy harcore bo nigdy nie wiadomo co sie wtedy moze stac , pozary , wypadki do ktorych musi dojechac karetka itd itd , pod tym sie nie podpisze
Zatoichii - 19-05-2007, 00:53

protest pod sejmem i bojkot stacji benzynowych
moze duzo nie pomoze, ale krwi napsuje

cider55 - 19-05-2007, 12:56

zaznaczyłem również protest pod sejmem i stacje benzynowe
Rafal_Szczecin - 19-05-2007, 13:02

a moze by tak podjazl pod urzedy miasta, sejm i trabienie ? lub gdy samochody stoja na czerwonym swietle , niech trabia ?
Anonymous - 19-05-2007, 13:15

Aby taki manifest był odczowalny dla kogokolwiek musiałoby brać w nim udział tysiące samochodów w całym kraju - kilka osób nic nie znaczy i nie ma siły przebicia :!:

Myśle ze tej sprawie nie da sie nic zrobić, jedynie rowerki albo ograniczyć używanie samochodu :doubt: :doubt: ( wiem ze jak dla kogoś samochód jest narzędziem pracy to jest wielki problem ale z państwem jeszcze nikt nie wygrał )

Karwoś - 19-05-2007, 13:27

Pb 95 na Statoil w Białymstoku wczoraj 4,49 - jak przyjdą wakacje to i do 5,00 dojdzie - i będzie - literek za piątaka :evil:
szczeslaw - 19-05-2007, 17:07

dm17, prosiłem Cię o coś.
dm17 napisał/a:
Aby taki manifest był odczowalny dla kogokolwiek musiałoby brać w nim udział tysiące samochodów w całym kraju - kilka osób nic nie znaczy i nie ma siły przebicia

Dlatego właśnie nie należy się spieszyć - trzeba jak najbardziej nagłośnić akcję (jak już będziemy mieli jakieś konkrety) i wciągnąć w nią jak najwięcej ludzi. Przecież nikt nie mówi, to ma być tylko protest grupki osób piszących w tym wątku...
dm17 napisał/a:
z państwem jeszcze nikt nie wygrał

Wygrali górnicy, lekarze i inni. A wiesz dlaczego? Bo zamiast marudzić, chciało im się coś ZROBIĆ!!!