To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Naprawa nadkoli

Marcino - 30-09-2008, 22:12

Namiary na reperaturki, były dobrej jakości, podobno szweckie ale ja tema nie sprawdzałem, jakiernik załozył i powiedział ze ok/
Użytkownik allegro AUTO_SWIST

http://www.allegro.pl/ite...nika_sedan.html

mierzyn@świst.pl
Marcin Świst

Firma:
Auto Świst Władysław Świst ul. Długa 23a
Mnie kosztowało:
2x96 zł + 28 zł koszt wysyłki priorytetem= 220zł

Pytać ja nie mają na aukcji to zamówią.
Pozdrawiam
Marcino

tucci - 30-09-2008, 23:05

Marcino napisał/a:
Firma:
Auto Świst Władysław Świst ul. Długa 23a
Mnie kosztowało:
2x96 zł

To ten sam o ktorym pisalem ze nie zdarzylem, teraz wien=m dlaczego....bo ty je kupiles :wink:

JaGrab3 - 30-09-2008, 23:20

Ha a one tez do kombi podchodzą, bo opis jest sedan?
Marcino - 01-10-2008, 22:49

ja kupiłem ale poza allegro bo wtedy jeszcze nie miał ale dla mnei zamówił, i pasowły..... bo to nie błotniki tylko repareturki błotników.
Pozdrawiam

PiotrBe - 05-10-2008, 17:34

ja sie przymierzam po 14. X oddac miska do blacharza, bo czeka mnie jeszcze poprawka niemieckiej fuszerki lakierniczej a przy okazji kaze zrobic nadkola, bo rude wyłazi gdzieniegdzie. Zdam relacje na pewno i jeśli bede zadowolony podam namiary na warsztat.
Anonymous - 27-10-2008, 22:13

Marcino napisał/a:
ja kupiłem ale poza allegro bo wtedy jeszcze nie miał ale dla mnei zamówił, i pasowły..... bo to nie błotniki tylko repareturki błotników.
Pozdrawiam

czyli rozumiem że jak kupię od sedana to będzie pasować na 100 % ????
oczywiście do kombi :)

seir - 27-10-2008, 22:26

EDIT:
Ok, już wiem wszystko ;)

Anonymous - 15-11-2008, 13:00

jestem po naprawie nadkoli naszczescie obylo sie bez reparaturek ! (zdecydowalem sie przed zima bo po... juz pewnie ruda przegryzla by blache na wylot) mialem na lewym blotniku delikatne wgniecenie wszystko wyrownane i odmalowane(robienie blachy po 100zl za strone + malowanie 250zl strona ) wyglada tak

z wymalowanym i zalozonym przy okazji pakietem od avance'a

[ Dodano: 15-11-2008, 13:04 ]
dodam moze jeszcze ze facet polecil mi zrobienie wewnetrznych stron blotnika-nadkola tzn jego rantow OLKIT'em tak zeby scianki nie tworzyly polki na ktorej moze zalegac syf(woda z sola i piachem) przed polozeniem baranka ...co jasna sprawa ze zrobie jeszcze zeby pozbyc sie rudej raz na zawsze

tosztotomasz - 15-11-2008, 13:16

cuuube napisał/a:
tzn jego rantow OLKIT'em

charakterystyka wydaje się ciekawa, szukam właśnie czegoś takiego do uszczelnienia wew. strony błotnika żeby zamontować tam wzmacniacz.

morosophem - 01-04-2009, 12:12

Witam.
A czy może mi ktoś polecić jakiś zakład/lakiernika/specjalistę/siebie, kto pomógłby mi poradzić sobie z nadkolami raz na zawszę. Chciałbym pozbyć się tego paskudnego strupa w profesjonalny sposób i nie chciałbym aby ktoś eksperymentował, lub robił to "na sztukę". Blacha na całym rancie jest już mozno rozwarstwiona (5mm) i ruda wyłazi już na zewnątrz kilka cm nad nadkolem na zewnątrz. Chodzi mi o wstawienie reparaturek jeśli to konieczne, przygotowanie do malowania i malowanie. Fajnie gdyby było to w rozsądnej cenie i możliwie niedaleko Warszawy, ewentualnie w Kujawsko-Pomorskim, okolice Brodnicy. Wiem, że wystarczy ads. google, jednak chciałbym, aby zrobił to ktoś, kto nie robi tego pierwszy raz i zrobi to z SERCEM i odpowiednio zabezpieczy na przyszłość.

Marti - 01-04-2009, 13:32

morosophem nie jesteś osamotniony w poszukiwaniach takiego fachowca/zakładu tyle że ja szukam dolnośląskie/opolskie. Takie auto a taka wada :oops:
xor - 01-04-2009, 14:38

oj szukajcie, szukajcie, bo ze świeczką o takich. W zeszłym roku miałem naprawiane, i co ? I jak się dobrze przyjrzeć, już widać rudawy nalot i 2 małe pęcherze.
Ku&^%ca bierze po takich 'fachowcach' :(

morosophem - 01-04-2009, 15:46

No właśnie dlatego chciałem poradzić się kogoś, kto przeszedł ten nieprzyjemny proces i jest zadowolony z efektu po pewnym czasie. Wielu "fachowców" stwierdza: "Się oszlifuje, zagruntuje, pomaluje i jeszcze lata pojeździ...". Jednak po lekturze tego wątku wiem, że to bzdura i tymczasowe rozwiązanie. Jestem gotowy wybrać się gdzieś w Polskę, żeby zrobić to dobrze i w rozsądnej cenie. Reparaturki obczaiłem na:
http://www.nokaut.pl/ofer...shi-galant.html
są do różnych modeli. Teraz szukam kogoś, kto to dobrze poskłada w całość. Myślę, że wielu Maniaków ma ten problem (99% j.w.) i docelowo, ktoś może zyskać wielu klientów w tych ciężkich "kryzysowych" czasach. Czekam na info.

Marcino - 01-04-2009, 21:16

Ja mam od Lipca zrobione i jest git, zadnych oznak ze rdzewieje, konserwacja z dwóch stron. Zrobię fotkę to pokażę jak to jest u mnie.
Pozdrawiam

deejay - 01-04-2009, 21:23

Rok czasu po operacji i ani grama "rudej" wszystko zakonserwowane woskiem do profili zamknietych http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=30

a tak jest aktualnie