To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Historia Żaby by Gregorbu

Marcin-Krak - 17-04-2008, 12:12

gregorbu, zawsze możesz kupić zielonego, a jak nie, to przemalować :badgrin:
Powodzenia w poszukiwaniach, chyba że już masz coś na oku :wink:

Anonymous - 19-04-2008, 20:33

Przygotowania do sprzedaży w pełnym toku. Dziś zaprowadziliśmy Żabę do serwisu klimatyzacji, gdzie okazało się, że jeden z przewodów jest nieszczelny. Oczywiście przed sprzedażą klima zostanie doprowadzona do ładu i napełniona tak, by nowy właściciel mógł się cieszyć jej poprawnym działaniem w upalne dni. Mam nadzieję, że poprawi się pogoda. Chciałbym wymienić okablowanie haka holowniczego. Żaba wprawdzie nigdy niczego nie holowała ale - skoro hak jest - instalacja powinna być w pełni sprawna. Chcę też wreszcie wymienić koła na letnie, wyregulować zawory i sprawdzić kopułkę i palec rozdzielacza, bo coś ostatnio się zamulił. Czy któryś weekend będzie wreszcie pogodniejszy :?: :!:
Chciałbym oddać Żabozielonego w idealnym stanie mechanicznym. Ciekaw jestem, jak długo go będę sprzedawał i za jaką kwotę "pójdzie".
O zakupie CeJota nie będę na razie pisał nic - by nie zapeszyć.

Anonymous - 20-04-2008, 20:21

Szkoda Grzech zaby.Myslalem ze bedziesz z nia do konca waszych dni.No coz. Nastepne autko tez pokochasz. Zyczy powodzenia w sprzedazy i w zakupie nowego autka. Czy tez bedzie zielone? :wink: Pozdrawiam
Anonymous - 04-05-2008, 22:41

Następnym autem będzie czarny CJ4A. W sobotę wyjazd, bo będziemy ten samochód ściągać z zagranicy.
Tymczasem trwają negocjacje w sprawie sprzedaży Żaby. Dziś zjawiło się dwóch "zainteresowanych". Pierwszy zadzwonił, że jest już na miejscu, a nie widzi samochodu. Po dowiedzeniu się, w którym miejscu zaparkował, poprosiłem, by przejechał 200 metrów dalej - tam właśnie stoi Żabozielony, a ja już do tego człowieka wychodzę. Zszedłem, nikogo nie ma, czekam, w końcu zadzwoniłem - nie odbiera. Po kolejnych 10 minutach czekania poszedłem do domu i ponownie zadzwoniłem - nikt nie odebrał.
Potem zjawił się chłopaczek w asyście 3 czy 4 kompanów - "specjalistów" od aut używanych, "specjalizacja": Mitsu. Od razu okazało się, że cena jest za wysoka, bo trzeba polakierować dach maskę. Ja na to, że cena jest średnio 2.000 niższa od aut oferowanych na Allegro i że stan techniczny igła, co nie zrobiło na oglądających wrażenia. Liczył sie jedynie wygląd. Jeden z nich poprosił mnie o otwarcie maski i - widząc poczciwego 4G13 - zaczął mnie przekonywać, że to silnik 2-litrowy, bo właśnie identyczny silnik miał rzekomo kiedyś mieć w Galancie. Obok Galanta to on chyba nawet nigdy w życiu nie stał i nie widział, ile miejsca zajmuje pod jego maską 4G63. Wszyscy odjechali, a "specjaliści" zaczęli przekonywać kupującego o zaletach Golfa III. Golf III za 5.000 PLN!!! :badgrin: Po powrocie do domu powiedziała mi, że nie zgadza się, by Żaba poszła w ręce takiej gówniarzerii. Nie musimy go sprzedawać od ręki - chcielibyśmy, by trafił w ręce kogoś, kto się nim odpowiednio zajmie.

Marcin-Krak - 04-05-2008, 22:56

gregorbu napisał/a:
chcielibyśmy, by trafił w ręce kogoś, kto się nim odpowiednio zajmie.

No i dobrze - po co ma się potem Żaba znaleźć w tuner madafaka ;)

Powodzenia w zakupach i czekamy na prezentację nowego nabytku :D

Rafal_Szczecin - 05-05-2008, 00:56

gregorbu napisał/a:
Następnym autem będzie czarny CJ4A.

nawet nie wiesz jak ciezko jest utrzymac czarnucha w czystosci ...

Anonymous - 05-05-2008, 01:36

Rafal_Szczecin napisał/a:
gregorbu napisał/a:
Następnym autem będzie czarny CJ4A.

nawet nie wiesz jak ciezko jest utrzymac czarnucha w czystosci ...

Oj to prawda,ale czarny to jedyny sluszny kolor :twisted:

Rafal_Szczecin - 05-05-2008, 09:07

cimon102 napisał/a:
ale czarny to jedyny sluszny kolor

prawda :twisted:

Anonymous - 05-05-2008, 09:15

gregorbu napisał/a:
Po powrocie do domu powiedziała mi, że nie zgadza się, by Żaba poszła w ręce takiej gówniarzerii. Nie musimy go sprzedawać od ręki - chcielibyśmy, by trafił w ręce kogoś, kto się nim odpowiednio zajmie.
I BARDZO DOBRZE :!: :!:
Anonymous - 05-05-2008, 09:43

Wiadomość z ostatniej chwili - mój nowy Colt został wczoraj przez dotychczasowego właściciela rozbity. Czas rozpocząć nowe poszukiwania. :cry:
harpagan - 05-05-2008, 10:34

gregorbu napisał/a:
Wiadomość z ostatniej chwili - mój nowy Colt został wczoraj przez dotychczasowego właściciela rozbity. Czas rozpocząć nowe poszukiwania. :cry:

Ehhhh a taki ladny byl :(
I tak ladnie sie wyprawa po niego zapowiadala

londolut - 05-05-2008, 20:18

gregorbu napisał/a:
chcielibyśmy, by trafił w ręce kogoś, kto się nim odpowiednio zajmie.
Grzesiu, broń Żaby od takich koleżków.
Marcin-Krak napisał/a:
po co ma się potem Żaba znaleźć w tuner madafaka ;)
To byłoby chyba największe upokorzenie :doubt:
gregorbu napisał/a:
mój nowy Colt został wczoraj przez dotychczasowego właściciela rozbity. Czas rozpocząć nowe poszukiwania. :cry:
Znajdziesz nowego, lepszego :D :biggrin:
Anonymous - 05-05-2008, 20:34

londolut napisał/a:
Znajdziesz nowego, lepszego :D :biggrin:
I na to liczę. Oto mój pierwszy typ.
Marcin-Krak - 05-05-2008, 20:48

Zastanawiający jest brak halogenów :roll:
Poza tym cóż ja Ci mam gregorbu, pisać - się sam dobrze znasz - powodzenia :D

Anonymous - 05-05-2008, 20:53

Oraz dodatkowo najprawdopodobniej wymieniona prawa przednia lampa. Wysłałem zapytanie do sprzedającego w tej sprawie. Zresztą nie łudzę się, że uda mi się kupić auto całkowicie bezwypadkowe. Mógłbym owszem sobie takie ściągnąć z Niemiec, ale ceny za zadbane egzemplarze są naprawdę wysokie - zdecydowanie powyżej 4000 EUR.