To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Maglownica

Danyael - 23-09-2013, 20:26

Cześć,

czy ktoś ma na sprzedaż sprawną maglownicę, lub może polecić zakład regenerujący maglownice na pomorzu? Jak się dziś dowiedziałem, muszę ją wymienić, lub zregenerować - olej ucieka do osłony drążka kierowniczego :/

milo - 23-09-2013, 20:32

Danyael napisał/a:
olej ucieka do osłony drążka kierowniczego :/

Wymiana simeringów specjalnych cisnieniowych z wkładką da sie naprawić

robertdg - 25-09-2013, 08:43

milo napisał/a:
Danyael napisał/a:
olej ucieka do osłony drążka kierowniczego :/

Wymiana simeringów specjalnych cisnieniowych z wkładką da sie naprawić

Pod warunkiem, że listwa jest prosta, a jej powierzchnia nie ma uszkodzeń. Z drugiej jednak strony aby wymienić te uszczelniacze trzeba zdemontować magiel i rozebrac go w drobnice, dla wymiany samych uszczelniaczy bez pomiarów i gładzi na listwie to robota głupiego.

milo - 25-09-2013, 14:57

robertdg napisał/a:
Z drugiej jednak strony aby wymienić te uszczelniacze trzeba zdemontować magiel i rozebrac go w drobnice,

To jasne wiem bo juz taki zabieg przeprowadziłem w poprzednim galancie i nie cieknie :D

Krzyzak - 26-09-2013, 08:54

robertdg napisał/a:
Pod warunkiem, że listwa jest prosta, a jej powierzchnia nie ma uszkodzeń.
Z reguły listwa jest prosta i bez uszkodzeń. Cieknie najczęściej dlatego, że na końcach magla są wkładki z teflonu, które się zużywają i listwa dostaje luz przez co uszczelniacze przestają być szczelne. Listwa chodzi prawo-lewo i się nie obraca, więc uszczelniacze nie robią jej żadnej krzywdy (a potrafi guma po latach zrobić szczelinę na obracających się wałkach :) ).
diabelll - 06-10-2013, 11:47

Panowie jako ,że zbliżam sie do wymiany magla jakim olejem powinien być zalany nie mogę znaleść takiej informacji na forum a ksiazke serwisową gdzieś mi wcieło :(
milo - 06-10-2013, 12:05

diabelll napisał/a:
zbliżam sie do wymiany magla jakim olejem powinien być zalany

Dexron II taki jak do automatycznych skrzyń czerwony

diabelll - 07-10-2013, 15:17

milo, bardzo dziekuje :biggrin:

[ Dodano: 13-10-2013, 20:11 ]
Panowie pytanie numer 2 na maglownicy jest możliwość dociągnięcia luzów tam potrzeba jakiś dziwny klucz czy ktoś wie gdzie można taki nabyć i jaki to klucz ,wyglada jak imbus troche tylko dosc spory

koller - 12-09-2014, 01:03

jak wyjąć tą maglownice z 2.5 V6 97rok??

[ Dodano: 12-09-2014, 01:05 ]
1.Ściagłem juz krzyżak
2. Odkręciłem przewody zasilający i powrót
3. Śruby mocujące też
4. w zasadzie jest już luźna a jednak ja coś trzyma i nie chce mi wyjść ze środka
co muszę zdemontować by wyszła??

milo - 13-09-2014, 19:46

diabelll napisał/a:
Panowie pytanie numer 2 na maglownicy jest możliwość dociągnięcia luzów tam potrzeba jakiś dziwny klucz czy ktoś wie gdzie można taki nabyć i jaki to klucz ,wyglada jak imbus troche tylko dosc spory

Jest możliwość skasowania luzu ,zamiast imbusa możesz zastosować śrubę sześciokątną z nakrętkami działa :D

starwind - 26-01-2015, 20:34
Temat postu: [EA2A/W 2.0] wymiana maglownicy
Mam pytanko do wiedzących :-)
Ile jest roboty z wyciągnięciem maglownicy?
Bo mnie mechanik straszy że pół przodu trzeba rozbierać żeby ją wyciągnąć
Możecie ocenić ile czasu to z reguły zajmuję?

predatorix - 26-01-2015, 21:46

Jak wymieniałem u siebie to 2 godziny ze wszystkim. Ściągnięcie przednich sanek i wyjęcie magla , ale to w zakładzie specjalizującym się w wymianie maglownic. Cena za wymianę 200 zł z płynami i jedna końcówka drążka kierowniczego.
i9i - 26-01-2015, 23:18

predatorix napisał/a:
Cena za wymianę 200 zł z płynami i jedna końcówka drążka kierowniczego.
Jak zbieżność w cenie to nie opłaca się samemu babrać.
predatorix - 28-01-2015, 22:54

Dokładnie zbieżność również była w cenie
lewy_GA - 27-04-2015, 17:43

mam pytanko czy są jakieś rodzaje maglownic do 2.5v6 rok 98