To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Na kogo zagłosujemy ??

akbi - 20-09-2007, 12:05

Fido__ napisał/a:
Mnie bardziej interesuje dlaczego 5 osób w ogóle nie zamierza głosować...

aby mogli później krzyczeć - co za bajzel w tym kraju ... kto głosował na tych z rządu ?? !!!

Wg mnie to też pójście na łatwiznę i ogólnie olewackie podejście.

saphire - 20-09-2007, 13:07

Powinni zrobić tak jak w Szwajcarii - obowiązkowe głosowanie i kto nie głosuje płaci sporą karę finansową. Fakt że nie sprawdzają ważności oddanego głosu ale jedynie czys przyszedł i odebrał kartę do głosowania. Obowiązek obywatelski.
Anonymous - 20-09-2007, 13:20

a ja pójdę dalej
powinni płacić za głosowanie np. 100 zł.
obciążenie dla budżetu państwa żadne, a w sumie to i tak z naszych pieniędzy.
a jaka inna jakość demokracji od razu :lol:
100 % głosujących :lol:

tylko po pierwszych wyborach by się okazało, że niektóre okręgi wyborcze doganiają liczebnością Chiny i Indie razem wzięte :lol:

e-gen - 21-09-2007, 21:37

CichyTom napisał/a:
a ja pójdę dalej

to pójdę jeszcze dalej, niż Twoje dalej :roll:
Polacy nie lubią / nie potrzebują demokracji*

*niepotrzebne - wiadomo - skreślić

Anonymous - 28-09-2007, 00:54

W ostatnich wyborach oddałem głos na PO, kolejny raz nie popełnie tego błędu. Deklaracja współpracy z komuchami to automatyczne skreślenie członków tej partii z listy kandydatów których akceptuję.

Polecam HGW Watch:

http://bufetowa.pl/

Marcin-Krak - 28-09-2007, 01:29

prezes. napisał/a:
W ostatnich wyborach oddałem głos na PO, kolejny raz nie popełnie tego błędu. Deklaracja współpracy z komuchami to automatyczne skreślenie członków tej partii z listy kandydatów których akceptuję.

To co wolisz głosować na PiS :roll: :wink:
Skąd wiesz, że będzie koalicja PO - LiD :?:
PO-PiS też miał być i co z tego było :?: :wink:

akbi - 28-09-2007, 09:31

prezes. napisał/a:
Deklaracja współpracy z komuchami to automatyczne skreślenie członków tej partii z listy kandydatów których akceptuję

heh ... miałbyś rację, gdyby nie to, że tą deklarację w usta PO wciska im J.Kaczyński :!:

PO-LiD - to bzdura wymyślona przez PiS.

Patrząc na ostatnie słowa J.Kaczki ... "jak wygra PO to się dogada z LiD" ... to ja się pytam - z kim dogada się PiS jak wygra??? Obecnie jest duże prawdopodobieństwo, że do sejmu wejdzie tylko PO, PiS i LiD oraz to, że żadne z ugrupować nie zdobędzie większość w sejmie.
To co powiedział Kaczyński 2 dni temu to idiotyzm, a nie żadne proroctwo, bo tak samo, może powiedzieć Tusk o wygranej PiS.
prezes., ja pójdę głosować jeszcze na PO, ale jeśli ...o zgrozo ... doszłoby to takiej koalicji z LiDem to również będzie to u mnie skończona partia.

cns80 - 28-09-2007, 10:22

Fido__ napisał/a:
Mnie bardziej interesuje dlaczego 5 osób w ogóle nie zamierza głosować
A no właśnie. Ciekawe jaka będzie frekwencja.

akbi napisał/a:
ja pójdę głosować jeszcze na PO, ale jeśli ...o zgrozo ... doszłoby to takiej koalicji z LiDem to również będzie to u mnie skończona partia
HE HE.
A później będzie już koniec świata, bo nie będzie na kogo głosować, bo wszyscy ze wszystkimi się już dogadywali. :D
Ja liczę że wygra PO, a paru inteligentniejszych posłów z PiS i LiD zacznie popierać inteligentne projekty ustaw.

Wiem, wiem...
Jestem optymistą :wink:

akbi - 28-09-2007, 12:01

właśnie dostałem spam na gg:

Cytat:
3417179 11:59:39
Uratuj Polskę - Schowaj babci dowód w dniu wyborów (podaj dalej)

...coś w tym jest :D

Marcin-Krak - 28-09-2007, 12:42

cns80 napisał/a:
Ja liczę że wygra PO, a paru inteligentniejszych posłów z PiS i LiD zacznie popierać inteligentne projekty ustaw.

Zapominasz ze mam prezydenta z PiS-u - czego specjalnie nie stara się ukryć :P

akbi napisał/a:
Uratuj Polskę - Schowaj babci dowód w dniu wyborów (podaj dalej)

...coś w tym jest :D

A ja specjalnie w ten dzień jadę odwiedzić babcię - aby umożliwić Jej dotarcie do lokalu wyborczego. Mimo, że nie interesuje się polityką to powiedziała, że i tak na te kaczki i Leppera nie zagłosuje na pewno ;)

cns80 - 28-09-2007, 13:36

Marcin-Krak napisał/a:
Zapominasz ze mam prezydenta z PiS-u - czego specjalnie nie stara się ukryć
No niestety tak :(

Marcin-Krak napisał/a:
A ja specjalnie w ten dzień jadę odwiedzić babcię - aby umożliwić Jej dotarcie do lokalu wyborczego. Mimo, że nie interesuje się polityką to powiedziała, że i tak na te kaczki i Leppera nie zagłosuje na pewno
Pochwala się. Taki szacunek dla starszych wśród dzisiejszej, zdegenerowanej młodzieży to rzadkość !!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Marcin-Krak - 28-09-2007, 13:47

cns80 napisał/a:
Pochwala się. Taki szacunek dla starszych wśród dzisiejszej, zdegenerowanej młodzieży to rzadkość !!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

W końcu się przyznałem już do tego, że jestem zdesperowany ;)
chciałbym aby wątek "rządy PiS" , po 21.X - można było zamknąć i mówić, że to było ogólno narodowe, dwuletnie urojenie :wink:

Aha a jakiś order dostanę :?: :P

Anonymous - 28-09-2007, 16:45

Cytat:
To co wolisz głosować na PiS

Tak.

Cytat:
heh ... miałbyś rację, gdyby nie to, że tą deklarację w usta PO wciska im J.Kaczyński PO-LiD - to bzdura wymyślona przez PiS.

Dla mnie wystarczy to że Tusk stanowczo jej nie neguje.

Koalicja PO-SLD w Warszawie i w sejmiku województwa Śląskiego to wg Ciebie też fikcja?

Ładnie razem wyglądają, prawda? :biggrin:

http://www.wprost.pl/ar/1...tformie/?I=1255
http://bufetowa.pl/2007/0...dejrzanego.html

sruba - 28-09-2007, 17:12

najśmieszniejsze jest to, że przy faktycznym obsadzeniu Sejmu reprezentantami tylko 3 partii (PIS, PO, LID), możliwa będzie tylko koalicja PO z lewicowym, postsolidarnościowym PIS, lub lewicowym, postkomunistycznym LID :lol:

bo utworzenie rzadu ściśle lewicowego PIS - LID, ze względu na światopogląd jest raczej niemożliwe :badgrin:

Marcin-Krak - 30-09-2007, 00:32

prezes. napisał/a:
Dla mnie wystarczy to że Tusk stanowczo jej nie neguje.

Może woli być uczciwy i zostawić sobie wentyl bezpieczeństwa :?:
A nie doprowadzić do sytuacji przed jaką stanął PiS i wziął sobie takie przystawki jakie wziął.
Cóż żyjemy JESZCZE w wolnym kraju więc każdy może wybierać kogo chce.

A sondaż sondażowi nie równy , zresztą nie przez przypadek PSL-Piast, nazywa PSL - "Partia Służąca Liberałom" :wink:

EDIT:

Dla mających zamiar głosować na PiS, zastanawiających się : LINK