Off Topic - Na kogo zagłosujemy ??
akbi - 20-09-2007, 12:05
Fido__ napisał/a: | Mnie bardziej interesuje dlaczego 5 osób w ogóle nie zamierza głosować... |
aby mogli później krzyczeć - co za bajzel w tym kraju ... kto głosował na tych z rządu ?? !!!
Wg mnie to też pójście na łatwiznę i ogólnie olewackie podejście.
saphire - 20-09-2007, 13:07
Powinni zrobić tak jak w Szwajcarii - obowiązkowe głosowanie i kto nie głosuje płaci sporą karę finansową. Fakt że nie sprawdzają ważności oddanego głosu ale jedynie czys przyszedł i odebrał kartę do głosowania. Obowiązek obywatelski.
Anonymous - 20-09-2007, 13:20
a ja pójdę dalej
powinni płacić za głosowanie np. 100 zł.
obciążenie dla budżetu państwa żadne, a w sumie to i tak z naszych pieniędzy.
a jaka inna jakość demokracji od razu
100 % głosujących
tylko po pierwszych wyborach by się okazało, że niektóre okręgi wyborcze doganiają liczebnością Chiny i Indie razem wzięte
e-gen - 21-09-2007, 21:37
CichyTom napisał/a: | a ja pójdę dalej
|
to pójdę jeszcze dalej, niż Twoje dalej
Polacy nie lubią / nie potrzebują demokracji*
*niepotrzebne - wiadomo - skreślić
Anonymous - 28-09-2007, 00:54
W ostatnich wyborach oddałem głos na PO, kolejny raz nie popełnie tego błędu. Deklaracja współpracy z komuchami to automatyczne skreślenie członków tej partii z listy kandydatów których akceptuję.
Polecam HGW Watch:
http://bufetowa.pl/
Marcin-Krak - 28-09-2007, 01:29
prezes. napisał/a: | W ostatnich wyborach oddałem głos na PO, kolejny raz nie popełnie tego błędu. Deklaracja współpracy z komuchami to automatyczne skreślenie członków tej partii z listy kandydatów których akceptuję. |
To co wolisz głosować na PiS
Skąd wiesz, że będzie koalicja PO - LiD
PO-PiS też miał być i co z tego było
akbi - 28-09-2007, 09:31
prezes. napisał/a: | Deklaracja współpracy z komuchami to automatyczne skreślenie członków tej partii z listy kandydatów których akceptuję |
heh ... miałbyś rację, gdyby nie to, że tą deklarację w usta PO wciska im J.Kaczyński
PO-LiD - to bzdura wymyślona przez PiS.
Patrząc na ostatnie słowa J.Kaczki ... "jak wygra PO to się dogada z LiD" ... to ja się pytam - z kim dogada się PiS jak wygra??? Obecnie jest duże prawdopodobieństwo, że do sejmu wejdzie tylko PO, PiS i LiD oraz to, że żadne z ugrupować nie zdobędzie większość w sejmie.
To co powiedział Kaczyński 2 dni temu to idiotyzm, a nie żadne proroctwo, bo tak samo, może powiedzieć Tusk o wygranej PiS.
prezes., ja pójdę głosować jeszcze na PO, ale jeśli ...o zgrozo ... doszłoby to takiej koalicji z LiDem to również będzie to u mnie skończona partia.
cns80 - 28-09-2007, 10:22
Fido__ napisał/a: | Mnie bardziej interesuje dlaczego 5 osób w ogóle nie zamierza głosować | A no właśnie. Ciekawe jaka będzie frekwencja.
akbi napisał/a: | ja pójdę głosować jeszcze na PO, ale jeśli ...o zgrozo ... doszłoby to takiej koalicji z LiDem to również będzie to u mnie skończona partia | HE HE.
A później będzie już koniec świata, bo nie będzie na kogo głosować, bo wszyscy ze wszystkimi się już dogadywali.
Ja liczę że wygra PO, a paru inteligentniejszych posłów z PiS i LiD zacznie popierać inteligentne projekty ustaw.
Wiem, wiem...
Jestem optymistą
akbi - 28-09-2007, 12:01
właśnie dostałem spam na gg:
Cytat: | 3417179 11:59:39
Uratuj Polskę - Schowaj babci dowód w dniu wyborów (podaj dalej) |
...coś w tym jest
Marcin-Krak - 28-09-2007, 12:42
cns80 napisał/a: | Ja liczę że wygra PO, a paru inteligentniejszych posłów z PiS i LiD zacznie popierać inteligentne projekty ustaw.
|
Zapominasz ze mam prezydenta z PiS-u - czego specjalnie nie stara się ukryć
akbi napisał/a: | Uratuj Polskę - Schowaj babci dowód w dniu wyborów (podaj dalej)
...coś w tym jest |
A ja specjalnie w ten dzień jadę odwiedzić babcię - aby umożliwić Jej dotarcie do lokalu wyborczego. Mimo, że nie interesuje się polityką to powiedziała, że i tak na te kaczki i Leppera nie zagłosuje na pewno
cns80 - 28-09-2007, 13:36
Marcin-Krak napisał/a: | Zapominasz ze mam prezydenta z PiS-u - czego specjalnie nie stara się ukryć | No niestety tak
Marcin-Krak napisał/a: | A ja specjalnie w ten dzień jadę odwiedzić babcię - aby umożliwić Jej dotarcie do lokalu wyborczego. Mimo, że nie interesuje się polityką to powiedziała, że i tak na te kaczki i Leppera nie zagłosuje na pewno | Pochwala się. Taki szacunek dla starszych wśród dzisiejszej, zdegenerowanej młodzieży to rzadkość !!!
Marcin-Krak - 28-09-2007, 13:47
cns80 napisał/a: | Pochwala się. Taki szacunek dla starszych wśród dzisiejszej, zdegenerowanej młodzieży to rzadkość !!! |
W końcu się przyznałem już do tego, że jestem zdesperowany
chciałbym aby wątek "rządy PiS" , po 21.X - można było zamknąć i mówić, że to było ogólno narodowe, dwuletnie urojenie
Aha a jakiś order dostanę
Anonymous - 28-09-2007, 16:45
Cytat: | To co wolisz głosować na PiS |
Tak.
Cytat: | heh ... miałbyś rację, gdyby nie to, że tą deklarację w usta PO wciska im J.Kaczyński PO-LiD - to bzdura wymyślona przez PiS. |
Dla mnie wystarczy to że Tusk stanowczo jej nie neguje.
Koalicja PO-SLD w Warszawie i w sejmiku województwa Śląskiego to wg Ciebie też fikcja?
Ładnie razem wyglądają, prawda?
http://www.wprost.pl/ar/1...tformie/?I=1255
http://bufetowa.pl/2007/0...dejrzanego.html
sruba - 28-09-2007, 17:12
najśmieszniejsze jest to, że przy faktycznym obsadzeniu Sejmu reprezentantami tylko 3 partii (PIS, PO, LID), możliwa będzie tylko koalicja PO z lewicowym, postsolidarnościowym PIS, lub lewicowym, postkomunistycznym LID
bo utworzenie rzadu ściśle lewicowego PIS - LID, ze względu na światopogląd jest raczej niemożliwe
Marcin-Krak - 30-09-2007, 00:32
prezes. napisał/a:
Dla mnie wystarczy to że Tusk stanowczo jej nie neguje.
Może woli być uczciwy i zostawić sobie wentyl bezpieczeństwa
A nie doprowadzić do sytuacji przed jaką stanął PiS i wziął sobie takie przystawki jakie wziął.
Cóż żyjemy JESZCZE w wolnym kraju więc każdy może wybierać kogo chce.
A sondaż sondażowi nie równy , zresztą nie przez przypadek PSL-Piast, nazywa PSL - "Partia Służąca Liberałom"
EDIT:
Dla mających zamiar głosować na PiS, zastanawiających się : LINK
|
|
|