Nasze Miśki - Moje samochody
Anonymous - 07-03-2007, 15:27
Od ponad tygodnia nie jeżdżę na LPG - tylko na benzynie i dziś taki numer:
ładna długa prosta droga, prędkość około 150km/h i nagle zaświeciła się kontrolka CE Odczytane błędy to 24, 55 i 11. No ok, ale wszystko na raz ??? Co robić ??? Może to być przez mikser od gazu?
[ Do Hubeerta: OT, sam przesunę ]
Anonymous - 14-04-2007, 13:25
Anonymous - 29-07-2007, 16:13
Lancer jest już gotowy do zmiany właściciela, a tymczasem Carisma już na mnie czeka.
Kupiona w Poznianiu od handlarza za nieduże pieniądze. Troszeczkę poniszczona, ale wszystko da sie zrobić. Sprowadzona z niemiec, jestem jej czwartym właścicielem od 1998 roku. Pierwszy przegląd a ASO. Cena do przyjęcia, bo ostatnio troche im pomagałem przy nowych autach.
Na sam początek wymieniłem:
- pasek rozrządu MITSUBISHI
- napinacz paska GMB
- pompa wody GMB
- olej silnikowy Mobil Super S 10W40
- filtr oleju
- filtr powietrza
- filtr paliwa
- świece zapłonowe NGK
- tulejki wybieraka skrzyni biegów VOLVO
- regulator napięcia BOSCH
- przewody zapłonowe
Tak przygotowane auto nie powinno sprawiać problemów. Przy okazji zamontowałem autoalarm przygotowany specjalnie dla mnie do tego konkretnego samochodu dzięki uprzejmości programisty z firmy Digital-Systems, czujnik parkowania GOLDEN EYE, spoiler na tylną klapę, pomalowałem na kolor klamki i progi. Zderzaki były strasznie poniszczone przez ludzi, którzy nożami odrywali spoilery niemiłosiernie je przy tym kalecząc. Najnowsze zdjęcia będą dostępne w galerii, której link mam w podpisie
Planów na przyszłość nie mam zbyt wielu. Jakieś fajne koła i dobre radio. Na początek starczy. Co z tego wyjdzie zobaczycie na zlocie
Hubeeert - 29-07-2007, 17:16
bartek_nkm, gratuluje.
Po raz kolejny przypominam o max rozmiarze zdjec w podpisie. Niech zostanie tak jak edytowalem.
Moderator nie ma wiekszych praw niz pozostali uzytkownicy forum a juz dawno zostalo ustalone jaki ma byc max rozmiar takiego zdjecia
Rafal_Szczecin - 29-07-2007, 18:13
Bartek, gratuluje Carismy Dbaj o nia !
Anonymous - 29-07-2007, 18:20
Rafal_Szczecin napisał/a: | Dbaj o nia ! | Czy miałem kiedyś auto o które nie dbałem?
Anonymous - 06-08-2007, 21:45
Dziś Carisma otrzymała dodatkowe oświetlenie wnętrza, które dodało jej uroku.
Prace przy elektryce trwają nadal...
Anonymous - 16-09-2007, 19:17 Temat postu: niezla historia Jestes wielki ze tyle przeszłeś podziwiam i pozdrawiam/mialem colta 1.5 glxi full opcja czerwony el szyby szyber lusterka lotka nad bagaznikiem nigdy nie zawiodł super auto ale z żalem sprzedałem i kupiłem carisme
Anonymous - 16-09-2007, 20:19
Ja podziwiam Ciebie, jeśli dałeś radę to przeczytać
Poważnie zastanawiam się nad ponownym zakupem Colta C52. Jak tylko sprzedam Lancera zacznę czegoś szukać. Myślę już na poważnie o pozostawieniu go na stałe, ale już nie będę wyczyniał z nim tego, co z poprzednim. W ten weekend przekonałem się jak dobrze jest mieć drugie auto - w Carismie padła cewka i gdyby nie Lancer byłbym skazany na autobusy, czego bym nie zniósł....
Anonymous - 23-09-2007, 20:41
Wczorajsza wizyta w Warszawie zaowocowała między innymi kilkoma świetnymi fotkami.
Po więcej zapraszam do mojej galerii
saphire - 23-09-2007, 22:02
Siadła by mi taka dokładka pod tylny zderzak jaką masz u siebie
[ Komentarz dodany przez: bartek_nkm: 23-09-2007, 22:22 ]
Hehe, niestety nie jest na sprzedaż Nie jesteś pierwszą osobą, która mnie o nią pyta.
Anonymous - 10-10-2007, 22:32
Nadszedł czas sprzedać Carismę.
Robię to z przykrością, bo jest to najfajniejsze auto jakie miałem!
Link tutaj i tutaj
Anonymous - 18-11-2007, 15:16
Stało się. Dziś Lancer zmienił właściciela... Mam nadzieję, że będą o siebie dbali
Na sam koniec Lancer dostał ode mnie nowy olej wraz z filtrem , nowe tarcze i klocki hamulcowe, płyn do chłodnicy i spryskiwaczy. Niestety nie starczyło mi czasu by go umyć i zrobić ostatnie zdjęcie...
Nowemu właścicielowi życzę bezproblemowego użytkowania!!!
Anonymous - 05-12-2007, 22:47
Całkiem przypadkiem od dziś jest ze mną Sigma 3,0 V6 12V 1994 Jedzie się tym jak czołgiem, ale z czasem się przyzwyczaję Ma kilka wad, ale przede wszystkim sprzęgło... Zaraz po podpisaniu umowy odprowadziłem ją do warsztatu gdzie fachowcy zajmą się wymianą, a przy okazji zmienia też olej i zrobią przegląd. Na spocie pewnie już będzie. Fotki wrzucę jutro.
Dodano 6.12.2007
Anonymous - 27-06-2008, 07:59
Dziś ta sigma jest już u mnie I jak narazie sprawuje się świetnie!
|
|
|