To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Wrażenia z jazdy nowym Lancerem

jmb7 - 05-03-2008, 20:25

ale czego sie nie robi dla nowego Lancera :)
w Niemczech znalazlem w dobrej cenie Instyle i wyszlo o 12k taniej od polskiej ceny katalogowej, czyli ok 95-96k uwzgledniajac koszty sprowadzenia i rejestracji w PL, czyli roznica spada do 8k i mamy nowy samochod

michalp - 07-03-2008, 16:30

Wczoraj oglądałem nowego Lancera, odbyłem też krótką przejażdżkę.

Moje wrażenia:
1. z zewnątrz super, z seryjnymi 18-calowymi felgami będzie miodzio
2. bagażnik - nie za duży i dodatkowo trochę nieforemny
3. wnętrze dość przyjemne, plastiki twarde ale estetyczne
4. pokrętła do klimy/nawiewów nieprzyjemnie skrzypią przy dotykaniu (w outlanderze są te same a nie skrzypią)
5. dość przestronne wnętrze jak na tę klasę (większe niż focus)
6. dobre prowadzenie, mała podsterowność, mało hałasu z zawieszenia/opon przenosi się do wnętrza
7. silnik 1.5 za słaby, bezdyskusyjnie musi być 1.8 lub 2.0 tdi
8. przyjemna w dotyku kierownica

Reasumując: gdybym kupował teraz samochód, na pewno bym wziął pod uwagę nowego Lancera. 1.8 Intense.

Robson86 - 07-03-2008, 18:35

michalp napisał/a:
Reasumując: gdybym kupował teraz samochód, na pewno bym wziął pod uwagę nowego Lancera. 1.8 Intense.

Mam podobne zdanie...wczesniej bezdyskusyjnie liderem byla Honda Accord (to dzisiejsza) ale w tej chwili widze czerwonego Lancerka 1,8 w jakiejs full wersji :)
Musze sie nim przejechac :)
Pozdroo

Mario - 07-03-2008, 20:52

Robson86 napisał/a:
Mam podobne zdanie...wczesniej bezdyskusyjnie liderem byla Honda Accord (to dzisiejsza) ale w tej chwili widze czerwonego Lancerka 1,8 w jakiejs full wersji

hehe to jak u mnie :P
pozdrawiam

kotakot - 13-03-2008, 17:14

Od tygodnia jestem w posiadaniu tego cudeńka. Wrażenia jak na razie b. dobre (oprócz radia ale to opisałem w innym wątku). Zobaczymy jak będzie się sprawował w trasie bo na razie jeżdżę głównie po mieście (jedynka-dwójka-jedynka-dwójka ech...)
Pzdr

Trik - 16-03-2008, 10:18

Witam.
Mam to autko od 1,5 tygodnia i najździłem już 1500km.
Jest ekstra.
Wszystko tam gdzie trzeba.
Przesiadłem się z Bravy i nie miałem problemu z użyciem kokpitu.
Silnik 1,5 wystarczający i fajnie burcy pow, 3500 obr/min. Dla niecałych 2 sec. do setki mniej nie chciało misię czekac do kwietnia.
Miejsca pod dostatkiem, choć podłokietnik na drzwiach powinien być 5 cm wyżej, a środkowy 5 cm bliżej, było by wygodnie.
Na trasie świetnie się prowadzi a w mieście zadziwia promień skrętu.
Wygląd. Jak powiedział kolega z pracy "taki zaj.... agresor"
Z radiem jak na razie problemów nie ma, ale wyświetlacz zaciemnia się przy włączonych światłach i wkażdą pogodę za dnia nic nie zobaczysz :doubt: . W nocy ok.
Blue cośtam fajny ale brak sygnału wybierania lub sygnału odebrania przez druga strone powoduje że z poślizgiem łapię że mogę już rozmawiać (irytacja :-X )

P.S. Do pracy dojeżdżam kilka razy w tygodniu ok 100km w jedną strone.
Pozdrawiam!

Hubeeert - 16-03-2008, 15:01

Trik napisał/a:
ale wyświetlacz zaciemnia się przy włączonych światłach i wkażdą pogodę za dnia nic nie zobaczysz
Można to chyba poprawić tak jak w Outlanderach. Zapytaj przy przeglądzie.
Trik - 16-03-2008, 22:38

Dzisiaj siedziałem jako pasażer a pomykał szwagier i widziałem dane na wyświetlaczu :mrgreen: .
Zagatka. czy przypadkiem tak to nie jest skonstruowane żeby pasażer miał pogląd na sytuacje a kierowiec ma tylko kręcic kilosy.
Jest też guziczek od regulcji jasności, zegarów z tym że działa na zegary i ekran radia jednocześnie

wichura1 - 17-03-2008, 21:11

Poproś żeby odłączyli ci 1 pin sterujący. W moim roczniku było takie ściemnianie zegara po włączeniu świateł, odpiąłem 1 pin na wejściu zegara i się nie ściemnia.
Trik - 17-03-2008, 22:49

Już coś wiem.
Dziś pogadałem z Jackie i stwierdził że w otku to już robili. Podobno wystarczy pogmerać coś w sterownikach bedzie git.
Jak pojadę na przegląd przy 5 tyś tomi to zrobią.

Jest jeszcze cuś.
W czasie jazdy po drodze czy piaskowej czy też asfalcie z resztkami piasku po zimowcach słychać udeżenia kamyków o blachę na drzwiach. Wynika to najprawdopodobniej z tego iż linia progu zchodzi się za błotnikiem do środka auta. Zamówiłem chlapaki i za jakieś 2 tyg. zabaczymy co ztego wyniknie.

tomekrvf - 17-03-2008, 23:03

Trik napisał/a:
Dziś pogadałem z Jackie i stwierdził że w otku to już robili.

Wystarczy właczyć opcje dziennych świateł. W tym przypadku światła włączają się automatycznie po włączeniu silnika kiedy dźwignia świateł jest na OFF lub AUTO, a zegary nie ściemniają się.

Trik - 04-04-2008, 22:09

Witam.
No i włączyli przez centralkie włączyli, a już myślałem że brak w autku jakiegoś pstryczka od tej opcji. i faktycznie widzę wreszczie co jest nawyświetlaczy radyja. :mrgreen:
Chlapaki też już mam. Całkiem sympatyczne twożywo ni to guma ni to plajstik. Tylko jak na złość dzisiaj nie padało. :doubt:

[ Dodano: 08-04-2008, 22:23 ]
A tak przy okazji zobaczcie co znalazłem.
http://autokult.pl/2008/0...shi-w-panterke/

[ Dodano: 17-04-2008, 22:17 ]
Wreszcie pada.
Chlapaczki całkiem fajnie ograniczają chlapanko. Błotko nie sięga mi już do lini szyb acz tylko do dolnej linii przełamania na drzwiach. i kamyków nie słychać. :badgrin:

Anonymous - 27-04-2008, 12:44

Witam, czy ktoś ma diesla i mógłby się podzielić wrażeniami z jazdy? Gdzieś czytałem że ponoć jest głośny i nie jest to niestety common rail. Czy wiadomo od kiedy będą montowali common rail w nowym lancerze?
krzychu - 27-04-2008, 13:05

To jest silnik z wies wagena <lol> a tam jest pompowtryskiwacz ale ponoc ponoc wies wagen ma zaczac stosowac common rail chodz wiele to nie zmienia tak naprawde. No i z tego co slyszalem to te silniki nowe od VW nie sa za dobre.... A juz nie mowiac o tym ze te korpusy maja chyba wiecej jak 20 lat bo to wczesniej byly te silniki 1,9 TDI. Dla mnie to skandal do Lancera dawac takia przedpotopowy silnik ktory kultura nie grzeszy....

Krzychu

Hubeeert - 27-04-2008, 16:27

krzychu napisał/a:
To jest silnik z wies wagena <lol> a tam jest pompowtryskiwacz ale ponoc ponoc wies wagen ma zaczac stosowac common rail chodz wiele to nie zmienia tak naprawde. No i z tego co slyszalem to te silniki nowe od VW nie sa za dobre.... A juz nie mowiac o tym ze te korpusy maja chyba wiecej jak 20 lat bo to wczesniej byly te silniki 1,9 TDI. Dla mnie to skandal do Lancera dawac takia przedpotopowy silnik ktory kultura nie grzeszy....

1. Tak jest to silnik z VW.
2. Tak jest głośniejszy niż silnik diesla z CR
3. Tak VW ma zastosować CR i chyba już stosuje
4. Nie - zastosowanie CR zmienia sporo
5. Nie - kadłub silnika jest bardzo dobry
6. Silnik diesla ma 16 zaworów - to ma być przedpotopowe?
7. Kultura pracy silnika TDI w VW jak dla mnie to wzór dla wielu marek.

Bądź łaskaw podzielić się z nami informacją gdzie słyszałeś te rewelacje i co dokładnie w nich było.

[ Dodano: 27-04-2008, 16:35 ]
Przy okazji - silniki VW przestaną być stosowane w Mitsu gdy tylko nowy silnik diesla produkcji Mitsubishi zostanie wprowadzony do produkcji.